Nagyobb szabadság talán nincs is

Friss dal, új klip és fellépések sokasága tölti ki Dred mindenapjait. Az elmúlt nyolc év menetelése után sincs szüksége pihenésre. Elmondása szerint “Idén nincs se nyaralás, se láblógatás nem lesz”. A friss kislemez kapcsán is kérdeztük a népszerű DJ-t.

– Mesélj egy kicsit az idei nyaradról, sokakat érdekel, mit is csinálsz mostanában?
– A fellépéseken és az egyéb zenei dolgokon túl idén nagy fába vágtam a fejszémet. Az elmúlt két hónapom lakásfelújítással telik. Természetesen nem csak egyszerű festésről van szó, hanem a falak áthelyezésétől kezdve, a teljes áramhálózat kialakításán át, az ablakcseréig mindent újjáépítek. Álmaim otthonát alakítom éppen, aki csinált már ilyet az tudja, mennyi vesződséggel jár az ilyen, hétköznap tudok csak egy-egy strandos napot beiktatni. 🙂

– Megint kislemezzel jelentkeztél. Miért pont most? Mi alapján döntöd el, mikor kell lépned?
– Kötelező jelleggel soha nem készítek új kislemezt. Amikor belülről, felszabadultan jön, az a jó, de erre időnkét sokat kell várni. 🙂 Nem hiszek a nagy marketing megfejtésekben. Egy dal, ha elég jó bármikor sikeres lehet. A siker meg a közönségen múlik, ők hozzák meg az igazi ítéletet.

– Miről szól az új dal?
– A „Szabad lehetsz” című dallal azt a szabadságot szeretném bemutatni, amiben én is élek. Azt teszem, amihez kedvem van, és akkor, amikor én akarom. Ennél nagyobb szabadság talán nincs is. Azt kívánom mindenkinek, hogy találja meg azt a dolgot az életben, amiben kiteljesedhet.

– Gondolom klippel is jelentkezel. Mit lehet róla tudni?
– A klip egy részét már az elmúlt év nyarán leforgattam egy külföldi helyszínen. Igazából nem terveztem azt a forgatást. Kikapcsolódni mentem, de amikor a helyszínen jártam annyira megfogott a hely hangulata, hogy nem bírtam magammal kamerát béreltem és késztettem néhány felvételt. A videó másik részéhez szükség van még néhány forgatási napra, de augusztus végén erre is sort kerítek.

– Mennyire nehéz követni a gyorsan változó trendeket?
– A kihívások fűszerezik meg a mindennapi életet. Engem örömmel és elégedettséggel tölt el, hogy sikerül évről-évre megújulni és az élvonalban maradni. A rengeteg fellépés és a közönség szeretete azt bizonyítja, hogy szeretik és szükség van a dalainkra.

– Mire számítsunk tőled a következő időszakban?
– Karrierem során sok segítséget kaptam, én ebből szeretnék visszaadni egy keveset. Kiadóm 2006 óta foglalkozik tehetséges énekesekkel, előadókkal, dj-kkel, producerekkel. Az Artisjus bizottságainak tagjaként, a Magyar Könnyűzeneszerzők Egyesületének alelnökeként és a Dj Szövetég elnökségének tagjaként minden segítséget igyekszem megadni mindenkinek aki hozzám fordul. Bátran lehet bombázni engem (dred@dredmusic.hu) demókkal, ezen túl ismét lehetőség lesz arra, hogy bárki elkészítse saját változatát egy remix formájában a friss dalból.

Forrás: zene.hu

Honlap, VPS, Domain, E-mail mind egy helyen! www.innobrand.hu

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..