Dapayk @ Corvintető, Budapest

2012. november 30. péntek, Corvintető, Budapest

Az NVC és az Aktrecords bemutatja:

Dapayk Solo Live (Mo´s Ferry – GER)
Fanou Bouquet Release Tour Budapest

Niklas Worgt 15 évesen került közelebbi kapcsolatba a szintetizátorok világával, majd hamarosan házistúdiója második otthonává vállt. Frauds In White névre hallgató drum and bass live actjével szerzett magának hírnevet a kilencvenes évek, majd Sonstware-ként különböző partikon rezidenciát vállalva bújt az évezred végén a Dapaykság teljes sikert garantáló álruhája mögé, mely 2001-től a megalakuló Mo’s Ferry címke sarokkövét is alkotta, mely alapítása óta több, mint 60 kiadványt publikált. Dapayk 2005-ben munkáját is hazavitte, hiszen a Dapayk & Padberg duó nem másokat takar, mint Niklas Worgtot és barátnőjét, a nem mellesleg igen dekoratív Eva Padberget. Első közös albumuk, a Close Up pedig nemcsak a Groove, de a DE:bug és a Raveline magazinok évértékelő listáinak első tízese közt landolt, csakúgy, mint 2007-es -közös produkciójuk, a Black Beauty.

Múltbéli iskolatársával, Jan Langhammerrel a Mo’s Ferry számára a Fenou és a Rrygular leánylabeleket hozta világra játszótársul a minimal és/vagy elektronika terére.
Dapayk a saját Rrygular, és a nem saját, ámde annál tiszteletreméltóbb Trapez kiadóknál Marek Bois pszeudó alatt bújkál. Nevével a Karloff, a Textone, az Orac, a Contexterrior és a Resopal katalógusaiban is találkozhatunk.
2009-tovább adózik vinyl lemez iránti szenvedélyének as a DPK nevű kiadóban saját, letisztultabb, még időtállóabb munkáit jelenteti meg limitált kiadásban, egyedi színes lemezek formájában. Dapayk önmeghatározása szerint hangzásvilága -egyfajta tüskés hibride a minimalnak, az elektronikának s a break-beatnek – jól hangzik, bármit is jelentsen ez.
Dapayk jelenleg Fenou Bouquet vol2 című válogatásával turnézik világszerte.

soundcloud.com/fenou/dapayk-solo-fenou-bouquet-vol-2

Belépő: 23 óráig 1000 Ft, utána 1500 Ft

NVC
nvc.hu
casinobangkok.hu
selectedsounds.hu

Honlap, VPS, Domain, E-mail mind egy helyen! www.innobrand.hu

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..