Jay Lumen a világjáró: Mexikóban és Peruban egy hétvégén!

k_Jay_Clap

Jay Lumen mára hazánk legfoglalkoztatottabb nemzetközi underground DJ-je és zeneszerzője. Ezt mi sem bizonyíthatja jobban, mint hogy hétről-hétre a legjobb klubok, fesztiválok, rendezvényhelyszínek látják őt vendégül. Ezúttal ismét nem kevés kilométert maga mögött tudva, egy hétvégén látogatott el Mexikó és Peru egy-egy rendkívüli fesztiváljára.

Immár a legtöbbünk számára tényleg követhetetlen Jay Lumen turnénaptára. Hazánk büszkesége mára olyannyira népszerű az egész világon, hogy lassan nincs terület, ahol az elektronikuszene szerelmesei ne ismernék a nevét. Ezúttal is két mesés helyszínen pörgette a lemezeket.

Jay ez alkalommal Mexikó majd Peru vendége volt, ahol egy-egy fergeteges show keretében kápráztatta el a helyi közönséget. Mindezt egy hétvége alatt tette, ami ily módon kilométerhiányt sem nagyon okozhatott neki.

Elsőként a Mexikó második legnagyobb fesztiváljának számító Atmosphere Festival-jának egyik fővendége volt. A rendezvényen ez alkalommal 27.000 ember fordult meg összesen, amely egy folyamatos 48 órás fesztivál esetében meglehetősen nagy szám, különösen azt tekintve, hogy ez alatt a 48 óra alatt a zene egy másodpercre sem állt le. A party 2 napon át folyamatosan pörög a lehető legnagyobb hőfokon. A rendezvény, mely techno és trance előadókat vonultat fel különböző színpadain, Jay Lument headlinerként hívta meg, hiszen az idén szereplő techno line up egyértelműen elsőszámú DJ-je volt. Ez már csak azért is nagy szó, hiszen a szervezők korábban már meghívták, Richie Hawtint, Marco Carola-t, de Loco Dice-t és Adam Beyer-t is, így nem kis fegyvertény, hogy Jay Lumen egy ilyen illusztris headliner körben érdemel helyet a szervezők és a közönség megítélése szerint.
Jay ezen az estén körülbelül 10-11.000 főt táncoltatott meg, majd egy uszkve 2 órás autógramm osztás, fotózás és egy nagy levegővétel után szinte közvetlenül a reptérre igyekezett, hogy hétvégi turnéját Peruban, Limában folytassa.

Peru minden DJ számára egy egzotikus és nem gyakran érintett helyszín, ám a mi Jay Lumenünk ide is eljutatta egyedi ütemeit.
Jay, Lima egyik rendszeres fesztiválsorozatán játszott, mely a FAR AWAY fantázianevet kapta. A Hebraica Club külső, open air helyszíne adott helyett a rendezvénynek, mely ezúttal nagyjából 7-8000 ember figyelmére tartott számot és ez a várakozás még alulbecsültnek is bizonyult. A partit óriási hangulat és amennyire ez szabadtéri helyszín esetén elmondható, „teltház” jellemezte. Jay Lumen ez esetben is első számú vendégként lépett színpadra. Szettjét a szervezők nagyon jól időzítették, hiszen a 2 órás show utolsó taktusaira, szinte varázsütésre a nap is felkelt, amely egy tökéletes festményként festette alá Jay szettjének végső taktusait. Így nem is csoda, hogy a közönség szinte egy emberként tapsolta végig Jay Lumen szettjének utolsó taktusait.

k_Jay_and_crowd

A két remekül sikerült rendezvény után nem is meglepő, hogy mindkét szerevező team előre jelezte, hogy a 2014-es esztendőben ismét igényt tartanak egy kis igazi „Jay Lumen hangzásra”.
Persze cikkünk keltekor Jay már túl volt szintén számtalan remekbe szabott bulin, többek között a svájci Club Borderline falai között, egy Open Air fesztiválon Szlovéniában és hogy a hazai eseményeket se hagyjuk ki, a SZIGET csütörtöki napján is megcsillogtatta tehetségét, majd a legfrissebb hazai fesztivál, a B My Lake hangulatához is hozzátette saját ízlésvilágát.
Jay Lumen tehát továbbra sem szándékozik ülni a babérjain…

Az alábbi linkek segítségével megnézheted a két buliról készült videókat, extraként pedig megtalálod a Sziget Fesztiválon készült felvételt is.

Honlap, VPS, Domain, E-mail mind egy helyen! www.innobrand.hu

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..