Skandináv Filmek Éjszakája Csejk Miklóssal a Mika Tivadar Mulatóban

skandi_filmklubSkandináv Filmek Éjszakája Csejk Miklóssal a Mika Tivadar Mulató és a Skandináv Ház Filmklubjában december 13-án, pénteken 18.30-tól.

Új helyszínen, a Mika Tivadar Mulatóban (Bp. VII. ker., Kazinczy u. 47.) folytatja a Skandináv Ház az idén utoljára (majd 2014. január 10-én újra) jelentkező Skandináv Filmek Éjszakája sorozatot, ahol a filmeket eredeti nyelven angol felirattal vetítjük. 2013. december 13-án pénteken (fél órával a megszokott időpontnál korábban) 18.30-kor bemutatjuk az Oldboys (Nikolaj Steen, 2009) című dán-svéd vígjátékot, melyet a Magyarországon inkább színészként ismert Nikolaj Steen rendezett. A vetítés utáni kötetlen beszélgetést, baráti filmvitát Csejk Miklós filmtörténész, újságíró vezeti.

A film rövid tartalma:

A középkorú Vagn magának való fickó, egyedül él. Egyetlen dolog érdekli, a foci, az öregfiúk csapatában játszik. A csapat tagjai már alig várják a szokásos éves kiruccanást Svédországba, ahol a rend őreinek kemény csapatával vívnak barátságos meccset. Az utazás során egy kis baleset történik: a férfit ottfelejtik egy benzinkútnál. Vagn ott áll egy árva fitying nélkül. Találkozik egy piti tolvajjal, Johnnal, aki bár éppen most szabadult, megpróbálja kirabolni a benzinkutat. A két valószerűtlen karakter sorsa elkerülhetetlenül összefonódik, és a rossz kezdet ellenére valamiféle kötődés kezd kialakulni közöttük. Arról már nem is beszélve, hogy felvesznek útközben egy lányt is, aki aztán igazán összezavarja a szálakat. Humoros, de mindemellett megrendítő film barátságról, szerelemről, empátiáról, tisztességről egy nem kicsit elátkozott világban.

2013. december 13-án pénteken 18.30-tól tehát Oldboys (Nikolaj Steen, 2009) című dán-svéd vígjáték lesz látható a Mika Tivadar Mulató és a Skandináv Ház Filmklubjában a Skandináv Filmek Éjszakáján a Mika Tivadar Mulatóban (Bp., VII. ker. Kazinczy u. 47.) Csejk Miklós filmtörténész, újságíró kötetlen beszélgetésével, baráti filmvitájával.

A film trailere:

A belépő 1000 Ft, amelyből 500 Ft minden alkalommal levásárolható a Mika Tivadar Mulató bárpultjánál. (www.mikativadarmulato.hu/)

Honlap, VPS, Domain, E-mail mind egy helyen! www.innobrand.hu

Be the first to comment

Leave a Reply

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..