Nyújtsd a kezed és játszd a swinget!

Group_N_Swing_A6

Group’N’Swing esélyegyenlőségi koncert a New Orleans Club-ban október 1-jén.

Magyarország kedvenc swing zenekara nem első alkalommal hívja fel a figyelmet a társadalmi esélyegyenlőségre. Október 1-jén, a Zene Világnapján a „Nyújtsd a kezed és játszd a swinget” című koncertjük fókuszában a társadalmi egyenlőtlenségek és előítéletek megszűntetése és az erre irányuló figyelemfelhívás áll a zene segítségével.
Az együttes az est bevételét a résztvevő sérült emberekkel foglalkozó alapítványoknak adományozza.

A Group’N’Swing ezúttal a Never Give Up Gospel Kórussal és a Down Alapítvány zenekari formációjával együtt lép a New Orleans színpadára. „A zene nagyban hozzájárul a társadalmi egyenlőtlenségek és előítéletek megszűntetéséhez. A zene az a híd, amely összeköt minket – épeket, fogyatékosokat egyaránt. Mi a fogyatékosság helyett képességeket látunk mindenkiben, és október 1-i koncertünkkel ezt szeretnénk láttatni másokkal is.” – összegzi törekvésüket Mihályi Réka, az együttes dívája.

A Nem Adom Fel Alapítvány szervezésében alapított Gospel Kórus tagjai olyan tehetséges, sérült emberek, akiknek célja, hogy magas színvonalú szakmai produkciót állítsanak színpadra, ezzel másoknak is – példát mutatva – erőt adjanak a zenéjükkel. Az est folyamán, a színpadon a Down Alapítvány zenekari formációja is fellép a Group’N’Swing-gel közösen. Az ő jelenlétük is élő bizonyíték arra, hogy értelmi fogyatékosok is képesek kiváló minőségű zenei produkciót nyújtani. A zenekar tagjai Heinrich Ullrich német gyógypedagógus által kifejlesztett, speciális színkottás módszer segítségével sajátították el zenei tudásukat, és fejlesztették arra a szintre, amelyet a közönség most saját fülével is megtapasztalhat október 1-jén a New Orleans Club-ban.

A Never Give Up Gospel Kórus, a Down Alapítvány zenekari formációja és a Group’N’Swing a saját dalaik mellett együtt szólaltatják meg a zenekar legnagyobb slágereit valamint a műfaj legizgalmasabb dalait. Mindenkinek szeretettel ajánljuk a figyelmébe ezt a különleges zenei kalandozást a gospel, a swing, a boogi és az emberi nagyság világában! Egyedülálló élmény lesz!

Group’N’Swing – Nyújtsd a kezed és játszd a swinget koncert
Helyszín: New Orleans Club (1066. Budapest, Lovag u. 5.)
Időpont: 2014. október 1., szerda 19:00 óra
Jegyár: 2000 Ft
www.groupnswing.hu

A koncert az NKA támogatásával jön létre.

Never Give Up Gospel Kórus

Mi sérültek elindultunk egy olyan úton, ahol értékeinkkel, művészi tehetségünkkel, önzetlen szeretetünkkel, és a sérültségünkből adódó tapasztalatokkal segíteni tudunk másoknak, megkönnyítve, megszépítve sokak életét. A Nem Adom Fel Alapítvány elsődleges célja nem az, hogy segítő szolgáltatásokat hozzon létre a hátrányos helyzetű családok és személyek számára, hanem az, hogy segítsen felfedezni és kiérlelni azt a lelki erőt és azokat a képességeket, amelyek által mindenki a legtöbbet hozhatja ki magából és a saját életéből. Ezt jelenti a „nemadomfel” lelkület.
Célunk, hogy a társadalom valamilyen okból hátrányos helyzetű tagjait segítsük abban, hogy önmagukban bízó, önálló, a saját és a társadalom jövőjéért tenni akaró emberekké váljanak.Olyan emberekké, akik maguk is közreműködnek abban, hogy egy lelkileg erős, felelősséget vállalni akaró és tudó társadalom formálódjon Magyarországon.

A Never Give Up Gospel különböző sérültséggel élő tagokból álló kórusként, 2012. decemberében alakult meg a Nem Adom Fel Alapítvány szervezésében. Tagjai között kerekes székes, látássérült, értelmileg akadályozott, autizmussal élő, hallássérült és halmozottan sérült előadók is vannak. Olyan profi szakemberek segítségével készül a csapat a fellépésekre, mint Schmélné Papp Ágnes karvezető, Kiss Barna zenész, zeneszerző, szövegíró. A 40 fős csapat repertoárjában megtalálhatóak a tradicionális gospelek mellett nagy slágerek és saját szerzemények is, angol és magyar nyelven egyaránt énekelnek.

Down Alapítvány zenekari formációjaa színkottás (ULWILLA) módszerrel
Tudományosan bebizonyított tény, hogy a zenének óriási fejlesztő hatása van. E hatás az értelmileg sérült embereknél még hatványozottabban jelentkezik. A zene által érzelmi, akarati életük, intellektuális, megismerőtevékenységük fejlődik. Heinrich Ullrich német gyógypedagógus szembeszállt azzal az elterjedt véleménnyel, miszerint “az értelmi fogyatékosok nem képesek dallamhangszeren játszani”.Kidolgozott egy olyan módszert, amely nem igényel komplex gondolkodásmódot, sőt még a színek nevének ismeretét sem, csak a színek azonosításának képességét.Speciális színes kottarendszerével és az ehhez tartozó hangszercsaláddal bebizonyította, hogy a fenti elhamarkodott vélemény csak azért terjedt el, mert a hagyományos kottarendszer megtanulása valóban nagyon bonyolult feladat az értelmileg sérültek számára. Down Alapítvány nagy hangsúlyt fektet arra, hogy lehetőséget biztosítson az intézményeiben élők számára- e technika gyakorlására, elsajátítására. Ezt a módszert a Down Alapítvány Elnöke, Dr. Gruiz Katalin honosította meg hazánkban, amit Vető Anna gyógypedagógus 1991-ben adaptálta magyar viszonyokra és ezzel hazánkban is megkezdődött az értelmileg sérült gyermekek zeneoktatása.

Honlap, VPS, Domain, E-mail mind egy helyen! www.innobrand.hu

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..