Mika Tivadar Mulató (Bp., VII. Kazinczy u. 47.) 2014. NOVEMBERI PROGRAM

bagossy2014. NOVEMBERI PROGRAM
(mikativadarmulato.hu)
(E-mail: mikativadar.media@gmail.com)

2014. november 1. szombat
22h Balkan Party
Ha szereted Boban Markovic-ot, Shantelt vagy Goran Bregovic-ot, akkor ez a buli neked szól! Fülbemászó balkán dallamok az egész estés tánchoz és őrülethez! Az est királyai a rézfúvósok lesznek. A zenéről a Most Wanted, Ramses Hoppa (NL), Lapidem (FR) és LAY DNA (HU) gondoskodik. Egy este a nemzetközi a kavalkád jegyében.
A belépés ingyenes.

2014. november 4. kedd
18h Apu azért iszik, mert te sírsz! Puzsér Róbert és Farkas Attila Márton beszélgetése. (koncertteremben)
Vizitdíj: 300HUF

20h Kocsmakvíz a Mikában (földszinten)
A kocsmakvíz olyan kocsmai játék, ahol a közönség csapatokat alkot és megpróbálja kiokoskodni a kvízmester által feltett kérdésekre a válaszokat.
Jelentkezni a helyszínen fél8-tól maximum 6 fős csapatokkal lehet. Nevezési díj: csapatonként 500 Ft. A győztes csapat jutalma: egy üveg bor + a nevezési díjakból befolyt összeg. Kvízmester: Nádasdy Vilma.

2014. november 5. szerda
18h Mika Diplo Akadémia – FILMIKREK 1.: RÍTUS (Ingmar Bergman, 1969)
Előadó: Csejk Miklós filmtörténész, kulturális újságíró
Diplo honlap: www.magyardiplo.hu/
Belépő: 1000 Ft

21h Be Jazz
A finn Huba Hiukkanen Be Jazz! bulija a Mika földszintjén.
Cool jazz with a modern twist.
A ‘Be Jazz!’ projekt 2014-ben indult útjára Budapesten. A célunk, hogy a jazz zenét közelebb hozzuk az emberekhez, azokhoz is, akik nem ismerik, vagy eddig nem volt a kedvencük. A jazz fiatalos, lendületes oldalát mutatja be Sampo (Huba) Hiukkanen és zenésztársai. A zenészek, a stílus folyamatosan megújulnak, cserélődnek, majd újra visszatérnek. A ‘Be Jazz!’ mindig valami újat, kreatívat alkot, ugyanakkor tiszteleg a jazz zene gyökerei, nagyjai előtt.
FB page: www.facebook.com/pages/Be-Jazz/1492333764366562?sk=timeline
A belépés ingyenes.
2014. november 6. csütörtök
21h Magyar Császári Pillanatművek + Bagossy Brothers Company koncert
Belépő 800 HUF

Magyar Császári Pillanatművek:
A Magyar Császári Pillanatművek egy 2011-ben alakult, akusztikus hangszereken játszó, és persze vokálokkal fűszerezett csoportosulás. Meg sem próbálják szűk keretek közé szorítani magukat – zenéjük egyszerre könnyű és nehéz, kedves és elgondolkodtató. Saját számok és popslágerek finom feldolgozásai egyaránt szerepelnek repertoárjukban.
www.facebook.com/pillanatmuvek

Bagossy Brothers Company
Az indie/alternatív/folk zenei stílusokat ötvöző zenekar 2013. májusában alakult, tagjai azonban több éve zenélnek együtt, más és más formációkban. A mostani felállás, az előző évek tapasztalatai alapján kialakult és újragondolt zenei irányvonal eredménye. Az utóbbi időkben megíródott saját szerzemények népszerű fogadtatása arra ösztönözte a zenekar tagjait, hogy több figyelmet fordítsanak a saját produkciókra. A feldolgozások jelenleg még szerves részeit képezik a repertoárnak, de remélhetőleg fokozatosan felváltják őket a saját szerzemények.
www.facebook.com/bagossybrothers

2014. november 7. péntek
21h ZUP koncert
Belépő: 800HUF
„A ZUP már majdnem hét éve alakult, de csak az elmúlt években kezdtek saját dalokat is alkotni. Dalaik egyszerre poposan fülbemászóak, rockosan lendületesek és akusztikusan, folkosan finomak. A zenekar oszlopos tagjai a Farkas testvérek: Krisztina, a frontember, billentyűs, ukulelés és tangóharmónikás, János pedig gitáros, didgeridoos – és persze mindketten énekelnek. A zenekar harmadik állandó tagja a basszusgitáros Gaál Kristóf. Az elmúlt időszakban a ZUP adott MR2 Akusztik koncertet, turnézott a Vad Fruttik vendégeként és ők léptek fel a Quimby előtt a nagy sikerű Budapest Park koncerten.”

Diszkográfia:
2012. Takarásból EP (7” vinyl)
2013. Füstjelek szélcsendben LP (12” vinyl és CD)
2014. Huszonvalahányban LP (hamarosan vinyl-en és CD-n)

Dalok:
Az MR2 Top30-as listájának 1. helyéig jutó Orom utca 8.youtu.be/HqUyQxKYpsA
Ízelítő az új lemezről:
Jó világ van – www.youtube.com/watch?v=4iDUBm8Wzyc
Nagyon élsz – www.youtube.com/watch?v=jNcRzLcLBx8

Facebook: www.facebook.com/zup.music

23h R.A.W POWER! w/ Cyborg Templar & Negro
Minden kultúrának megvannak az erős zenei gyökerei, sajátos dallamai, jellegzetes ritmusai, amit a népek az ünnepekkel, rítusokkal éltettek tovább. Olyan nyers, ösztönös erő ez, ami hatással van napjaink zenéjére is. A Roots Around the World szelektorai, Baadasssss! & Voodoo Selecta, azaz Negro és Cyborg Templar, a gyökereknél ragadja meg a Föld megannyi szegletében burjánzó, évről évre újabb és újabb virágot bontó zenei családfákat, ápolja, gondozza azokat és begyűjti gyümölcsüket.

Lesz itt ringató cumbia, csábító rumba, őrült szamba, laza bossa nova, lázadó harlemi salsa, könnyed reggaetone, tüzes merengue, sodró mambo, tétova tangó, lüktető afro beat, nyers afro funk, afro disco, villany kuduru, seggrázós dancehall, pattogos ska, humoros calypso, ragga jungle, balkán rezesek, indiai szitárok, orientális ütemek, arab mágusok, füstös blues, és koszos country is!

A belépés ingyenes.

2014. november 8. szombat
22h Suburban Anthems w/ DJ Rákospalotai
Ezen az estén a legnagyobb r’n’b slágerek sorakoznak fel az ezredforduló környékéről. A TLC-től R Kellyig, Alicia Keystől a Fugeesig. Csupa olyan dal, amire azt mondod “áááá úúúú, úgy imádtam ezt a számot!”. Énekelni ér, táncolni pedig úgyis fogsz! A lemezjátszók mögött dj Rákospalotai, akit a legtöbben Palikának, vagy Pálinkás Tamásnak ismernek, mint az Isten Háta Mögött frontembere, vagy a sokkal poposabb Tej ezüst zakós, csillámos macskanadrágos énekese.
A belépés ingyenes.
2014. november 10. hétfő
20.00 Esn Elte Pub Quiz (In English)
It’s a simple but fun pub game in which teams match their general knowledge to score points. If you know who the last Prime Minister of the UK not having a wife was and what Dexter Morgan’s favourite tropical fruit is, join us and win the prize! It would be a mistake to miss it.
Free entry.
2014. november 11. kedd
18h Apu azért iszik, mert te sírsz! Puzsér Róbert és Farkas Attila Márton beszélgetése. (koncertteremben)
Vizitdíj: 300HUF

20h Kocsmakvíz a Mikában (földszinten)
A kocsmakvíz olyan kocsmai játék, ahol a közönség csapatokat alkot és megpróbálja kiokoskodni a kvízmester által feltett kérdésekre a válaszokat.
Jelentkezni a helyszínen fél8-tól maximum 6 fős csapatokkal lehet. Nevezési díj: csapatonként 500 Ft. A győztes csapat jutalma: egy üveg bor + a nevezési díjakból befolyt összeg. Kvízmester: Paizs Miklós.

2014. november 12. szerda
18h Mika Diplo Akadémia – Szociofilm: Trockij meggyilkolása (Joseph Losey, 1972)
Előadó: Csejk Miklós filmtörténész, kulturális újságíró
Diplo honlap: www.magyardiplo.hu/
Belépő: 1000 Ft

21h JazzaJ vonós szextett: Stanković – Jávorka – Kertész – Márkos – Ölveti – Gyányi

Tijana Stanković – hegedű
Jávorka Ádám – brácsa
Márkos Albert – cselló
Ölveti Mátyás – cselló
Kertész Endre – cselló
Gyányi Marcell – bőgő

Jegyár: 1200 HUF
Kedvezményes: 800 HUF
Támogatói: 2000 HUF

2014. november 13. csütörtök
20h ED IS ON feat. Jordán Adél // Előzenekar: PontMost

Line-up:
20:00 PontMost
21:30 Ed Is On feat. Jordán Adél

Belépő: 500 HUF

Ed Is On:
A szentendrei Ed Is On 2005-ben alakult igazi gimis bandaként. A kezdeti helyi sikerek, majd az egyetemi, főiskolai tanulmányok alatti pauza után a zenekar 2013-ban reaktiválta magát – a csapat frontembere, énekese és dalszerzője, Tasnádi Bence időközben a budapesti Katona József Színház színészeként helyezkedett el. Az újrakezdés sikerét bizonyítja, hogy a 2013-as Talentométer tehetségkutatón a szakmai zsűri döntése alapján a pop/rock kategória győzteseként jutottak tovább – ekkor már vokalista-fronton Jordán Adéllal kiegészülve, aki állandó vendégként azóta is gyakran közreműködik akoncerteken. A dalokat tartalmas, izgalmas, elgondolkodtató szövegek és könnyed, fülbemászó dallamok jellemzik, a koncerteket pedig átszövi a színházból hozott drámaiság és a szuggesztív előadásmód.

Tagok:
Tasnádi Bence – ének, basszusgitár
Rokonál Benedek – gitár és szintipop
Várvölgyi Szabolcs – gitár
Pucsek András – dob
Állandó vendég:
Jordán Adél – vokál
PontMost:
A PontMost zenekar 2014 januárjában alakult, a világ vége után bő egy évvel. A két esemény közti időszakban a pusztulás és az azt követő, lassan beinduló felemelkedés folyamatának dokumentációja zajlott, és zajlik azóta is – a dalírás. A dalok széles perspektíván, így a személyestől kezdve az azon keresztül átszűrődő, vagy épp az azon felülemelkedő politikai, világnézeti síkon át egyaránt reagálnak e folyamatra, aktuális kérdéseket feszegetnek, azokra adott esetleges válaszok adásával kísérletezgetnek a közérthetőségre fektetett igen nagy hangsúly okán magyar szavak igénybevételével, ám viszonylag egyéni magyar nyelven szólva. Ebből következőleg állítható, hogy a dalok befogadása egész embert kíván, nyitott szívet, lelket, elmét, tudatot a hallgatótól, s azok cserébe feldobják őt, megérintik, szétzúzzák és összetörik, felemelik, akárcsak az élet, miből alapvető ihletüket merítik, s melynek példát állítani igyekeznek mindenhol és minden körülmények között csak ott, éppen ahol, s csakis akkor, mihelyst amikor, az időbeli állandósult változóban: PontMost.
Baqais Ádám – ritmusgitár/ének
Findrik Dávid – dob
Kádár Áron – billentyű
Kész Petra – vokál
Mihalovics Dávid – basszusgitár
Vendli Áron – szaxofon
2014. november 14. péntek
22h Balkan Party
Ha szereted Boban Markovic-ot, Shantelt vagy Goran Bregovic-ot, akkor ez a buli neked szól! Fülbemászó balkán dallamok az egész estés tánchoz és őrülethez! Az est királyai a rézfúvósok lesznek. A zenéről a Most Wanted, Ramses Hoppa (NL), Lapidem (FR) és LAY DNA (HU) gondoskodik. Egy este a nemzetközi a kavalkád jegyében.
A belépés ingyenes.

2014. november 15. szombat
22h Lost Minute #13
Szombat esti house, techno, electo party. A házigazdák: DJ Naga és Peter Bernath.
A belépés ingyenes.
2014. november 17. hétfő
19h Menedék Filmklub
2014. november 18. kedd
18h Apu azért iszik, mert te sírsz! Puzsér Róbert és Farkas Attila Márton beszélgetése. (koncertteremben)
Vizitdíj: 300HUF

20h Kocsmakvíz a Mikában (földszinten)
A kocsmakvíz olyan kocsmai játék, ahol a közönség csapatokat alkot és megpróbálja kiokoskodni a kvízmester által feltett kérdésekre a válaszokat.
Jelentkezni a helyszínen fél8-tól maximum 6 fős csapatokkal lehet. Nevezési díj: csapatonként 500 Ft. A győztes csapat jutalma: egy üveg bor + a nevezési díjakból befolyt összeg. Kvízmester: Nádasdy Vilma.

2014. november 19. szerda
18h Mika Diplo Akadémia – Filmikrek 2.: Premier (John Cassavetes, 1977)
Előadó: Csejk Miklós filmtörténész, kulturális újságíró
Diplo honlap: www.magyardiplo.hu/
Belépő: 1000 Ft
21h Stahl Barbara – Havai Gábor duó
Akusztikus koncert a Mika földszintjén.
Stahl Barbara és Havai Gábor akusztikus formációja 2,5 éve alakult és azóta jazzes, soulos dallamaik és izgalmas feldolgozásaik bejárták a budapesti belváros legjobb helyeit. Ének és gitár.
A belépés ingyenes.
2014. november 20. csütörtök
21h Real Lies & Dereng koncert
E remek esten két egymással már évek óta szemezgető zenekar fog randizni a Mikában, gyere és lesd meg őket, hátha elcsattan az első csók is!

⦁ Kapunyitás /// 20:00
⦁ Belépő /// 800 HUF
⦁ Támogatói jegy /// 1200 HUF

Dereng:
A Dereng zenekart az Isten Háta Mögött ex-gitárosa Bokros Csabi kiváló zenészekkel alakította. Máris Viktor “Nárcisz” többek között Bálnalovasban is dalol, Pap Dávid “Page” a Grand Mexican Warlockban is dobol, Bakos István “Baxi” pedig ex-Peacetones gitárosa volt és stúdiós, most meg mélyebb húrokat rángat. Alapító tag volt még a VHK basszusgitárosa Mestyán Ádám, akinek szellemisége máig érezhető munkásságukban. Zenéjük ennek megfelelően sodor, üt, és aritmikusan megtáncoltat. Matek, dallam és erősen torzított gitár viszi magával a hallgatót a lelkek legmélyéből a felszín felé. Élőben igazán arcba csap az energia, ha befogadóképes a közönség és átengedi magát annak a hangulatnak, ami az élet értelmét fejtegeti az érzelmek által megmozgatott testek hatására.

www.reverbnation.com/dereng

Real Lies
A szegedi Real Lies zenekar 2005 óta van jelen a hazai underground rockzenei életében. A korábban elszállós disszonanciákkal és kemény progresszív témákkal dolgozó együttes mára már elsősorban a modern rock és pszichedelikus rockzene kedvelői számára nyújt újdonságot a 2014 augusztusában, MamaZone kiadó gondozásában megjelent „9” című nagylemezével.

reallies.bandcamp.com/

2014. november 21. péntek
22h Ittas pajtatánc w/ Elliot és Séf
Egy táncos este a kellemes péntek esti lerészegedéshez. A legjobb, legtáncosabb, legmulatósabb (na persze nem úgy mulatós) zenékkel vár benneteket Elliot és Séf. Soul-funk-break mashup-ghettofunk-r’n’r-hiphop futamok a 100% tánc jegyében.
A belépés ingyenes.
2014. november 22. szombat
A Budapest Bollywood bemutatja: Bollywood filmvetítés és party a Mika Tivadarban!
18.30 Film: Sita Sings the Blues (2008)
21.30 Bollywood party

18.30 Film: Sita Sings the Blues
2008, amerikai animációs film, 121 perc
Rendezte: Nina Paley
A film az ókori indiai eposz, aRámájana animációs feldolgozásaAnnette Hanshaw 20-as évekbeli dizőz hangfelvételeinek beillesztésével. A szerző női szemszögből mesél. A történet kiegészül egy mai korban játszódó, magánéleti ihletésű szállal. A film sűrű meséjében és látványvilágában szervesen keveredik a Rámájana kötelességtudó nőalakja a modern női sorssal. Mindkét szálon a férj elhagyja feleségét. A jelenünkben játszódó cselekménynek is van köze Indiához: az amerikai férj a szakítás előtt ott vállal munkát. A film sziporkázóan szellemes és szórakoztató, grafikája és animációja tehetségesen igényes. Ezt értékelte a legfontosabb animációs filmfesztivál nagydíja (Annecy 2008). A film szabad szoftverekkel készült és szabadon letölthető az internetről (Creative Commons License).

Trailer: www.youtube.com/watch?v=7y5_zJ1xfQs

21.30 Bollywood Party
A legpörgősebb indiai zenékkel vár DJ Milendee és Dj Thot!

Az év utolsó Bollywood partiján, az Indiából frissen hazatért, DJ Thot és Dj Milendee hozza el a Mikába a legújabb indiai slágereket! Azok sem maradnak tánczene nélkül, akik a régi klasszikusokat szeretik, nem beszélve az örök kedvencről: a bhangráról!
A buli előtt kivételesen nem bollywoodi, hanem egy amerikai filmet vetítünk! Sőt mi több: animációs… Hát persze, hogy témájában indiai! A Sita sings the blues a kultúra szabad terjesztésének egyik szimbóluma, sziporkázó humorával és magával ragadó grafikájával garantált buli előtti szórakozás! Azt megvolt, hogy a Rámájana modern feldolgozása egy 20-as évekbeli dizőz hangjával?

Mindeközben tánc: Schlakker Angelika – Bollywood Dance Hungary és Bollywood Totó nyereményekkel

Bollywood? A szó az indiai város: Bombay (Mumbai régi neve) és Hollywood összevonásából keletkezett. Évente közel 150 bollywoodi film készül. Ezek szinte mindegyikében központi helyet foglal el a tánc és zene. A filmek bevett promótálási módja ezen klipek kiszivárogtatása, így a moziba kerüléskor már mindenki kívülről fújja a filmek betétdalait.

A belépés ingyenes.

2014. november 24. hétfő
20h Esn Elte Pub Quiz (In English)
It’s a simple but fun pub game in which teams match their general knowledge to score points. If you know who the last Prime Minister of the UK not having a wife was and what Dexter Morgan’s favourite tropical fruit is, join us and win the prize! It would be a mistake to miss it.
Free entry.

2014. november 25. kedd
18h Apu azért iszik, mert te sírsz! Puzsér Róbert és Farkas Attila Márton beszélgetése. (koncertteremben)
Vizitdíj: 300HUF

20h Kocsmakvíz a Mikában (földszinten)
A kocsmakvíz olyan kocsmai játék, ahol a közönség csapatokat alkot és megpróbálja kiokoskodni a kvízmester által feltett kérdésekre a válaszokat.
Jelentkezni a helyszínen fél8-tól maximum 6 fős csapatokkal lehet. Nevezési díj: csapatonként 500 Ft. A győztes csapat jutalma: egy üveg bor + a nevezési díjakból befolyt összeg. Kvízmester: Paizs Miklós.

2014. november 26. szerda
18h Mika Diplo Akadémia – Szociofilm: Az összeesküvés (Theo van Gogh, 2004)
Előadó: Csejk Miklós filmtörténész, kulturális újságíró
Diplo honlap: www.magyardiplo.hu/
Belépő: 1000 Ft

2014. november 27. csütörtök
21h Tej koncert
Belépő: 500 HUF
A Tej két fő irányelve a táncoltatás és a hangulat maximalizálása. A többnyire elektronikus alapokon nyugvó, változatos projekt zenéit Pálinkás Tamás dalszövegei támogatják meg. A zenekar sosem felejti el felköszönteni a nőket, édesanyákat a megfelelő ünnepeken. Ezen az estén régi, aktuális és még soha nem hallott dalokat is játszik a zenekar.

2014. november 28. péntek
22h Hip Hop Gold Chain$: Golden Era of Rap – Host DJ: Lord Györemix
Csapd a nyakadba az aranyláncot és öltözz fel ahogy a rapvideókban láttad! DE szigorúan a ’80-as, ’90-es évek stílusában, mert a Hip Hop aranykorszaka, Run DMC-től Dr.Dre-ig forog majd a vinyl-korongokon Lord Györemix! kezei alatt. Welcome drinkkel indul az est, legyél ott és legyél FRE$H!
A belépés ingyenes.

2014. november 29. szombat
22h Balkan Party
Ha szereted Boban Markovic-ot, Shantelt vagy Goran Bregovic-ot, akkor ez a buli neked szól! Fülbemászó balkán dallamok az egész estés tánchoz és őrülethez! Az est királyai a rézfúvósok lesznek. A zenéről a Most Wanted, Ramses Hoppa (NL), Lapidem (FR) és LAY DNA (HU) gondoskodik. Egy este a nemzetközi a kavalkád jegyében.
A belépés ingyenes.

Honlap, VPS, Domain, E-mail mind egy helyen! www.innobrand.hu

Be the first to comment

Leave a Reply

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..