Mika Tivadar Mulató (Bp., VII. Kazinczy u. 47.) 2014. DECEMBERI PROGRAM

The Trousers 2014 autumn2014. december 2. kedd
18h Apu azért iszik, mert te sírsz! Puzsér Róbert és Farkas Attila Márton beszélgetése.
Vizitdíj: 300HUF

20h Kocsmakvíz a Mikában
A kocsmakvíz olyan kocsmai játék, ahol a közönség csapatokat alkot és megpróbálja kiokoskodni a kvízmester által feltett kérdésekre a válaszokat.
Jelentkezni a helyszínen fél8-tól maximum 6 fős csapatokkal lehet. Nevezési díj: csapatonként 500 Ft. A győztes csapat jutalma: egy üveg bor + a nevezési díjakból befolyt összeg. Kvízmester: Nádasdy Vilma.

2014. december 3. szerda
20h JazzaJ Less Is More feat. Zlatko (koncertteremben)

A kevesebb: több. Az elmúlt évek alatt egyre kifinomultabbá érett trió (Oli Mayne – Hock Ernő -Sárvári Kovács Zsolt) koncertjei mára a budapesti improvizatív színtér kihagyhatatlan eseményei közé tartoznak. A kiszámíthatóan kiszámíthatatlan elektronikus zajokkal zenélő Zlatko Baracskai most először lép fel velük egy színpadon. JazzaJ a javából!

Jegyár: 1200 HUF
Kedvezményes: 800 HUF
Támogatói: 2000 HUF

21h Barbi & Jancsó – Blahalouisiana acoustic koncert (földszinten)

A hatvanas évek inspirálta könnyed és igényes zenét játszó Blahalouisiana még csak alig több mint két éve alakult Székesfehérváron. Első felvételük a “The Wanderer” több hétig futott az MR2 toplistáján, két alkalommal a 3. helyen is zárt, voltak az MR2 Akusztikban, megfordultak több nagyobb név társaságában is, többek között a Morcheeba előtt játszottak a teltházas Petőfi Csarnokban. Májusban megjelent az első magyar számuk “Első Reggelen” címmel, ami szintén az MR2 toplistáján szerepelt több hétig. A zenekar dalszerző párosa Schoblocher Barbara és Jancsó Gábor ebben a felállásban a 60-as évek ismert számaitól kezdve, kedvenc dalaikon át a Blahalouisiana szerzeményeit adja elő. Duó formációjuk a legtöbb belvárosi bárban megfordult már, valamint nagyobb cégek céges rendezvényein is.
A belépés ingyenes.
2014. december 4. csütörtök
21h Run Over Dogs és Puma Danger koncert
21:00 – Puma Danger
22:00 – Run Over Dogs

Belépő: 800 HUF

RUN OVER DOGS www.facebook.com/runoverdogs

Mondták már őket az ország legőszintébb, legneveletlenebb, leghangosabb zenekarának is, de arra senki rá nem cáfolhat, ha a Run Over Dogs-ról megy a téma, az egyik legfaszább itthoni koncertzenekarról beszélünk. A színpadon a kitekert fuzzos témák, meg a kártékony pszichedelika mellett általában végeláthatatlan kupleráj uralkodik, ami a Kutyák hírhedt afterpartyjait is rendszerint végigkíséri. Első nagylemezüket, a 2013 végén megjelent Noxious Foodies-t több meghatározó zenei portál is az év legjobb hazai lemezei közé választotta, a Németh Jucival közösen felvett Our Love videoklipje pedig ugyanebben az évben nem csak az egyik legjobb, de több zenei platformon is a legjobb klip címet nyerte el. 2014-ben egy 25 napos nyugat-európai turnét szerveztek maguknak, ahol London és Liverpool legfaszább klubjai mellett felléptek még Párizsban, Berlinben, Bernben, Prágában és millió kisebb, külföldi városban. Legfrissebb tőlük a 2014 októberében megjelent Cold Blooded Jukeboxing Gives Us No Nitemares című kislemez, amit szintúgy érdemes meghallgatni, mint az eddigi munkásságukat. Színpadon a Run Over Dogs!

Videók: www.youtube.com/watch?v=9h6XS4aCrEI

Soundcloud: soundcloud.com/runoverdogs

PUMA DANGER www.facebook.com/pumadangerband

A zenekar 2014 nyarán alakult. Rövid próbaidőszak után felvették első kislemezüket Glass Echoes & Cozy Cabanas címmel, mellyel bejutottak a Keretblog Kikeltető tehetségkutatójának döntőjébe. Zenéjükben a ’80-as ’90-es évek stoner alapjai keverednek a ’60-as ’70-es évek pszichedelikájával egy kis garázs rockkal fűszerezve.

Soundcloud: soundcloud.com/pumadanger/sets/glass-echoes-cozy-cabanas
2014. december 5. péntek
22h Garage Remedies, végre egy garage buli! w/ Vittorio Waxman & Mheola
Mivel is tehetnénk izgalmasabbá december első hétvégéjét, ha nem egy hamisítatlan UK Garage bulival. Hiánypótló megmozdulás a pesti éjszakában nektek, nekünk, akik szeretik a különleges hangzású zenéket, a fülbemászó dallamokat és vokálokat, de nem riadnak vissza a mély basszusoktól sem. Igen, mert a garage erről szól… A „tökéletes tánczene”, olvashattuk megannyi írásban. És a stílus minduntalan bizonyítja is, hogy megérdemli eme jelzőt, legyen az 4/4 vagy 2 step. Ezt az üzenetet adja át nektek Vittorio Waxman és Mheola kifulladásig. Figyelem, a következő lépés már a tiétek lesz !
A belépés ingyenes.
2014. december 6. szombat
21h AfroMikulás – Serengeti Troupe koncert, DJ Paulo De Jesus
Ezen az estén nyugodtan kint hagyhatjuk a csizmánkat az ablakban, mert a Mika Tivadar AfroMikulás buliján mezítláb is rophatjuk az afro ritmusokra. A Tanzániából érkező Serengeti Troupe koncertjén nem csak az afrikai dobokat, zenét, de a táncokat is megismerhetjük. A koncert után a dj, Paulo De Jesus viszi tovább a forró hangulatot.
A belépés ingyenes.
2014. december 8. hétfő
20h Esn Elte Pub Quiz (In English)
It’s a simple but fun pub game in which teams match their general knowledge to score points. If you know who the last Prime Minister of the UK not having a wife was and what Dexter Morgan’s favourite tropical fruit is, join us and win the prize! It would be a mistake to miss it.
Free entry.
2014. december 9. kedd
18h Apu azért iszik, mert te sírsz! Puzsér Róbert és Farkas Attila Márton beszélgetése.
Vizitdíj: 300HUF

20h Kocsmakvíz a Mikában
A kocsmakvíz olyan kocsmai játék, ahol a közönség csapatokat alkot és megpróbálja kiokoskodni a kvízmester által feltett kérdésekre a válaszokat.
Jelentkezni a helyszínen fél8-tól maximum 6 fős csapatokkal lehet. Nevezési díj: csapatonként 500 Ft. A győztes csapat jutalma: egy üveg bor + a nevezési díjakból befolyt összeg. Kvízmester: Paizs Miklós.

2014. december 10. szerda
18.30 Mika Diplo Akadémia − FILMIKREK sorozat: Arc (r.: Ingmar Bergman, 1958)
Előadó: Csejk Miklós
– A filmet magyar szinkronhanggal vetítjük
Belépő: 1000 HUF

A Mika Tivadar Mulatóban jelentkező FILMIKREK sorozatunk érdekessége, hogy ikerfilmeket mutat be, vagyis olyan térben és időben különálló alkotásokat, melyek hasonló gondolatmenet mentén születtek, vagy valamiért ikerfilmeknek is tekinthetők. Decemberben Ingmar Bergmantól az Arc című filmet és John Cassavetestől az Egy kínai bukméker meggyilkolását nézzük meg. Novemberben Bergmantól a Rítust vetítettük, most decemberben tehát elengedhetetlen, hogy sorra kerüljön a mester egyik legjobb, a Rítusnál sokkal korábbi alkotása, az Arc, amely az 1959-es Velencei Filmfesztiválon három díjat is kapott, s amely a művészetértelmező önvizsgálatával hozott újat. A Rítus vizsgálóbíró szerepét most három személyre osztja Bergman, a szituáció ugyanaz, egy művésztársulat áll szemben a hatalom kegyetlen és buta embereivel, illetve a metafizika és a pszichológia áll szemben a rációval és az orvostudománnyal, s mindez az 1800-as évek közepén. Federico Fellini Országúton című remekművének híres láncos jelenetét (Zampano erőművész láncszakítását) értelmezi újra, gondolja tovább Bergman, csak itt már láthatatlan lelki láncokkal. A Dr. Caligarit, a német expresszionista filmművészet remekművét is megidézi Bergman a film drámai csúcsjelenetében, mely a padláson játszódik, ferde síkokkal, a lelki kapaszkodók hiányával, az arcok egymásba olvadásával, a tükrök robbanásával, álarcok lehullásával, önmagunkkal való szembenézéssel. A filmklub vezetőjének, Csejk Miklós filmtörténésznek különleges karácsonyi ajándéka ez a film, mely arról is szól, hogy a kompromisszumot, megalkuvást nem ismerő művészet (és élet) előbb vagy utóbb elnyeri méltó jutalmát.

Az Arc (r.: Ingmar Bergman, 1958) rövid tartalma:
1846-ban egy mágiával és hipnotizálással foglalkozó mutatványostrupp közeledik Stockholm felé egy batáron. A csapatban főleg a hipnotizőr Vogler számít hatalmas attrakciónak. Stockholm kapujában fel is tartóztatják a batárt, és utasait egy palotába kísérik. Itt a konzul fogadja őket, aki lelkesedik a mágiáért, és szeretné jobban megismerni a művészetüket. Arra kérik Voglert és csapatát, hogy mielőtt engedélyezik nyilvános szereplésüket, mutassák be tudományukat a város vezetőinek. A hatalmasok között persze többen is akadnak, akik felettébb kétkednek a mutatványosok módszereiben, azonban az előadáson megdöbbentő dolgok történnek.
A film trailere: www.youtube.com/watch?v=UBPTo8dQ4lo
Diplo honlap: www.magyardiplo.hu/

2014. december 11. csütörtök
21h Trousers & Cante Diem koncert
Belépő: 800 HUF

A garázsrock hazai zászlóshajója, a The Trousers tavaly jelentette meg legutóbbi albumát, a “Freakbeat”-et, amely a 2010-es “Soul machine”-hoz hasonlóan Fonogram-díj jelölt lett, több zenei újságíró az év egyik legjobb rocklemezének nevezte. Az album egyik dalában nem kisebb név vendégszerepelt, mint Nicke Andersson (The Hellacopters, Imperial State Electric), és ráadásként idén ősszel a lemezt korábban beharangozó “Sister Sludge EP” borítóját is betiltották. A zenekar már következő nagylemezén dolgozik, amelyről már elhangzik néhány dal az est folyamán. Az előzenekar a fiatal budapesti garázs/indie trió, a Cante Diem lesz, akik nemrég jelentették meg legújabb videoklipjüket.

Linkek:
The Trousers:
thetrousersband.com/hu/
www.facebook.com/thetrousers
Klip:

Cante Diem
www.facebook.com/cantediem
Klip:

2014. december 12. péntek
22h Balkan Party
Ha szereted Boban Markovic-ot, Shantelt vagy Goran Bregovic-ot, akkor ez a buli neked szól! Fülbemászó balkán dallamok az egész estés tánchoz és őrülethez! Az est királyai a rézfúvósok lesznek. A zenéről a Most Wanted, Ramses Hoppa (NL), Lapidem (FR) és LAY DNA (HU) gondoskodik. Egy este a nemzetközi a kavalkád jegyében.
A belépés ingyenes.

2014. december 13. szombat
22h REGGAE DANCEHALL NIGHT WITH RIDDIM COLONY SOUNDBWOAYZ
A hűvös téli napok ellenszere a Riddim Colony Soundsystem DJ különítménye, Ritchey Dixon és Leslie 2 Long, akik karibi ritmusokkal, homokos tengerparttal és rengeteg napfénnyel terítik be a Mika Tivadar Mulatót. Reggae és dancehall klasszikusokat, valamint újdonságokat pörgetnek egész éjszaka a soundboyok, ahogy ez tőlük megszokott. A garantált forró hangulat ráadásul most teljesen ingyenes! BOOYAKAH!
A belépés ingyenes.

2014. december 15. hétfő
19h Menedék Filmklub

2014. december 16. kedd
18h Apu azért iszik, mert te sírsz! Puzsér Róbert és Farkas Attila Márton beszélgetése.
Vizitdíj: 300HUF

20h Kocsmakvíz a Mikában
A kocsmakvíz olyan kocsmai játék, ahol a közönség csapatokat alkot és megpróbálja kiokoskodni a kvízmester által feltett kérdésekre a válaszokat.
Jelentkezni a helyszínen fél8-tól maximum 6 fős csapatokkal lehet. Nevezési díj: csapatonként 500 Ft. A győztes csapat jutalma: egy üveg bor + a nevezési díjakból befolyt összeg. Kvízmester: Nádasdy Vilma.

2014. december 17. szerda
18.30 Mika Diplo Akadémia − FILMIKREK sorozat: Egy kínai bukméker meggyilkolása (r.: John Cassavetes, 1976)
Előadó: Csejk Miklós
– A filmet magyar szinkronhanggal vetítjük.
Belépő: 1000 HUF

A Mika Tivadar Mulatóban jelentkező FILMIKREK sorozatunk érdekessége, hogy ikerfilmeket mutat be, vagyis olyan térben és időben különálló alkotásokat, melyek hasonló gondolatmenet mentén születtek, vagy valamiért ikerfilmeknek is tekinthetők. Decemberben Ingmar Bergmantól az Arc című filmet és John Cassavetestől az Egy kínai bukméker meggyilkolását nézzük meg filmikerként.

Cassavetes nemcsak munkamódszerében lázadt a korszellem ellen, hanem a filmről, a filmművészetről való gondolkodásában is. (Épp ezért köti össze ezernyi angyali szál Ingmar Bergmannal, miközben két nagyon különböző alkotóról van szó.) Ebben a filmben, mely egyébként az író Darvasi Lászlónak is az egyik kedvenc mozija, éppen arról gondolkodik a filmrendező, hogy mitől lesz valami amatőr és mitől professzionális, hogy miért van a professzionalizmusnak akkora kultusza, miközben az egész életünk sokkal inkább amatőr megoldások tárháza. És ebben a pillanatban a művészet, a kultúra értelméről gondolkodik Cassavetes, s akárcsak Bergman az Arcban, ő is elmegy a lehető legmesszebb. A kérdés csak annyi, hogy e havi filmikerink képesek-e a határátlépésre, ahogy a szintén krimiben társadalomkritikát gyakorló Jean-Luc Godard a Kifulladásig című filmben Jean-Paul Belmondóval. Az viszont biztos, hogy a mi karácsonyi mozinkban Ben Gazzara hasonlóan nagyot alakít. Csejk Miklós filmtörténész, a filmklub vezetője szerint a 2014-es esztendő méltó lezárása ez a mozi.

Egy kínai bukméker meggyilkolása (r.: John Cassavetes, 1976) rövid tartalma:
Cosmo Vitelli jól megélne az éjszakai klubjából, ám szenvedélyes szerencsejátékos. Emiatt azután állandóan pénzzavarban van, egyik adóssága követi a másikat. Épp egy tartozás visszafizetését ünnepli, amikor megint nem úgy forognak a lapok, ahogy kellene, és veszít. Nem is keveset, huszonhárom „lepedőt”. Mort Weil hajlandó kisegíteni egy kikötéssel: tegyen el láb alól egy kínai bukmékert. Vitelli válaszút elé kerül, vagy elvégzi a piszkos munkát, vagy a saját életét teszi kockára, hiszen jól tudja, hogy a fickó sohasem tréfál. Hosszas vívódás után rááll az alkura.
A film trailere: www.youtube.com/watch?v=GRrj60C24Y0
Diplo honlap: www.magyardiplo.hu/

2014. december 18. csütörtök
17:30 – 20.00 zártkörű rendezvény
21.00 Midlife Crisis koncert
A belépés ingyenes.

2014. december 19. péntek
ZÁRTKÖRŰ RENDEZVÉNY

2014. december 20. szombat
21h The End koncert
AZ ÉV VÉGE KÖZELEDTÉVEL A FIÚK ÚJRA EGYÜTT!

ZSÁGER-LIGETI-PAP-WINTER-GOLOVICS
NÉMEDI&BÁRÁNY

Belépő: 500 Ft

December 20-án egy igazán exkluzív koncert lesz a Mika Tivadar Mulatóban. Fellép a THE END zenekar. És hogy kik is ők? A The End lényegében egy underground szupergroup, egy baráti társaság. Ebből a kaposvári gimis zenekarból nőtt ki a magyar zenei élet egy fontos szelete (Zagar, Puzzle, We Are Rockstars stb). És amellett, hogy mindenki játszik a maga zenekarában, mind a mai napig (igaz, a tagok elfoglaltsága miatt évente csak 2-3 alkalommal) összejönnek és visszatérnek azokhoz a gyökerekhez, energiákhoz ahonnan valamikor indultak.

Íme a zenekar tagjai, akiket valószínűleg nem nagyon kell bemutatni:
– Winter Csaba (Napra, Blues Train)
– Ligeti György (Zagar, We Are Rockstars, ex-The Puzzle)
– Zságer Balázs (Zagar, Demon Superior)
– Pap Krisztián (ex-The Puzzle)
– Golovics Ferenc (Kollaps, ex-The Puzzle)
– Némedi Árpád
– Bárány Tamás

Csak azt játsszák, amit szeretnek:
// the doors, jimi hendrix, the rolling stones, the beatles, neil young, iggy pop, bob dylan, miegymás.
23h Mika Szülinap w/ DJ Elliot & Séf
Ebben az évben már negyedik születésnapját ünnepli a Mika Tivadar Mulató. Gyertek, örüljünk közösen ennek a már majdnem kerek évfordulónak! Erre a jeles estére barátainkat kértük meg, hogy szórakoztassák a nagyérdeműt. 22.30-tól Vázsonyi János triója (Vázsonyi János – szaxofon, Rózsa István -tuba, Jász András – szaxofon) játszik a földszinten, 23h-tól pedig Elliot & Séf kezdi meg a táncoltatást a pincében. Hajnalig tartó ünneplést tervezünk.
A belépés ingyenes.

2014. december 23. kedd
18h Apu azért iszik, mert te sírsz! Puzsér Róbert és Farkas Attila Márton beszélgetése.
Vizitdíj: 300HUF

2014. december 24. szerda
22h Puszi koncert Szenteste Gera Marinával

Immár hagyomány, hogy szenteste a Puszi együttes a Mika Tivadar Mulatóban koncertezik.
A Puszi Együttes budapesti, de nem ezért jó fejek. Szívük gyémántból van és ropogva ver. Zenéjükben ég a tűz, ha meghallod delejes vonzerőt érzel. A Csókolom Zenekar férfitagjainak együttese további 2 taggal kiegészülve. Menő, pesti, disco, sláger, tábortűz, beat, funky, rock, dal, party. A Puszi zenészei a HajtiPajtis fiúk Spenót és Lackó gitárokon, Székely Balázs hegedűkészítő mester dobon, Tóth Marci húzóember szintetizátoron játszik valamint Dj TG Lupin rakja a lemezeket, kapcsolgatja a japán elektronikus zenei herkentyűket és teszi korszerűvé a megszólalást. Ötszólamú vokál, hangszercserék és koreografált színpadi mozgás dobja fel az előadást. Ez alkalommal a fiúk vendége, a kivételes tehetségű fiatal színésznő: Gera Marina.
A belépés ingyenes.

2014. december 26. péntek
22h Shék ya Jingle Bells – Revo Project r’n’b set
70’FUNK 90’RNB, 00’s HIPHOP 10’sDANCE
A Revo.Project dj-szettjében a groove-ok és disco alaptételei mellett újdonságok, ritkaságok és tánc tánc tánc! Ezen az estén mindenki ledolgozhatja a bejgliket, letáncolhatja a habkarikát, kiizzadhatja a halászlét. Ha már unod a Reszkessetek betörőket, gyere el a Mikába a legkényelmesebb cipődben éééés Shék ya…
A belépés ingyenes.

2014. december 27. szombat
22h Nyár a télben Party w/ Vida G & Vamos DJ
Vida G és Vamos dj igazi nyári hangulatot varázsol ezen a hideg téli napon. Napágyak, koktélok és pergő homok. Ha már kikarácsonyoztátok magatokat, és amúgy meg elegetek van a télből és a hidegből, akkor itt az idő táncolni egy jót a legnyáribb ritmusokra. Sunshine, beach & happiness.
A belépés ingyenes.

2014. december 29. hétfő
21h Magic Mosquitoz és Andrew Medwed koncert

Magic Mosquitoz
A Magic Mosquitoz nevű lázbeteg alakulat egy fiktív, nem evilági műfajban, a mocsári garázsrock stílusban alkot. Dalaik a szúnyogoktól hangos mocsárvilág tanulságos történeteivel foglalkoznak, lidérces álomként megélve azokat.

Andrew Medwed
Ukrajnából érkezik hozzánk egy remek csapat., akik garázs rockot játszanak, néha popposabban. Mindenesetre egy világszínvonalú produkció. Andrew már jó ideje benne van az ukrajnai undergroundban. Sokáig dobtanár volt, alapított is saját iskolát, de most ott tart, hogy világgá kürtöli, hogy hogyan is képzeli el a húzós mai zenét.

2014. december 30. kedd
22h Balkan PRE NYE Party – Előszilveszter
Ha szereted Boban Markovic-ot, Shantelt vagy Goran Bregovic-ot, akkor ez a buli neked szól! Fülbemászó balkán dallamok az egész estés tánchoz és őrülethez! Az est királyai a rézfúvósok lesznek. A zenéről a Most Wanted, Ramses Hoppa (NL), Lapidem (FR) és LAY DNA (HU) gondoskodik. Egy este a nemzetközi a kavalkád jegyében.
A belépés ingyenes.

2014. december 31.
20h Szilveszteri Tilos Rádió Selection Party
A Tilos Selection jelenleg a rádió legprogresszívebb zenei műsora, ahol nemcsak Tilos Dj-k, de a fővárosban zenélő vendégelőadók is fellépnek. A Mika Tivadarban két helyszínen szól majd a zene, az utcáról nyíló vendégtérben táncoltatós bulizenéket, míg egy szinttel lejjebb, a koncertteremben, ugyancsak táncos, de inkább „party-style”-t hallgathattok.
A belépőjegy, amely egyben a frekvenciáért küzdő Tilos Rádiót támogatja, mindössze 1000 Ft lesz.

Honlap, VPS, Domain, E-mail mind egy helyen! www.innobrand.hu

Be the first to comment

Leave a Reply

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..