Mika Tivadar Mulató (Bp., VII. Kazinczy u. 47.) 2015. JANUÁRI PROGRAM

partyjan10bollywood2015. január 2. péntek
22h Az év első bulija DJ Mezősimánnal
2015. január 2., de az élet nem áll meg! Táncolni lehet, sőt kell, hiszen péntek van. A másnap másnapján gyere a Mikába, levezetni a szilvesztert és az újévi lencse-partit. Ha pedig otthon maradtál december 31-én, mert nem szereted a szilveszteri felhajtást, akkor nem is kérdés, hogy ideje, hogy kibújj az odúdból, és bulizz egy jót DJ Mezősimánnal, aki eklektikus elektronikus tánczenét szolgáltat talpalávalónak. Talán még számot is lehet tőle kérni.
A belépés ingyenes.

2015. január 3. szombat
22h Recycling Hits – Újrahasznos slágerek w/ DJ Delgado & Disc Bobby
Egy este a ritkaságok jegyében. DJ Delgado és Disc Bobby mindenféle zenei műfajból válogat nektek az év harmadik napján, hiszen a kaleidoszkóp-szerű igényesség az egyik erősségük. Slágerek és különleges feldolgozásaik. „Csak a tánc!” jeligére.
A belépés ingyenes.

2015. január 6. kedd
18h Apu azért iszik, mert te sírsz! Puzsér Róbert és Farkas Attila Márton beszélgetése.
Vizitdíj: 300HUF

20h Kocsmakvíz a Mikában
A kocsmakvíz olyan kocsmai játék, ahol a közönség csapatokat alkot és megpróbálja kiokoskodni a kvízmester által feltett kérdésekre a válaszokat.
Jelentkezni a helyszínen fél8-tól maximum 6 fős csapatokkal lehet. Nevezési díj: csapatonként 500 Ft. A győztes csapat jutalma: egy üveg bor + a nevezési díjakból befolyt összeg. Kvízmester: Nádasdy Vilma.

2015. január 7. szerda
18.30 Mika Diplo Akadémia (01.07.) – FILMIKREK-sorozat: A NAP VÉGE (r.: Ingmar Bergman, 1957) / Előadó: Csejk Miklós – A filmet magyar szinkronhanggal vetítjük.
Belépő: 1000 HUF

A szabadegyetem hivatalos oldala: www.facebook.com/mikadiploakademia

A Mika Diplo Akadémia, a Le Monde Diplomatique magyar kiadásának „szabadegyeteme” (szerdánként 18.30-tól) szociális, feminista és ökológiai témájú filmínyencségekkel, vagy a filmtörténet legjelentősebb és legnagyobb hatású klasszikusaival, néha régi vagy mai kultikus botránymozikkal, aztán kulturális tendenciákat bemutató filmekkel, és persze havonta egy Ingmar Bergman-alkotással jelentkezik a Mika Tivadar Mulató pincehelyiségében. Előadó és vitavezető: Csejk Miklós filmtörténész, kulturális újságíró.

A Mika Tivadar Mulatóban jelentkező FILMIKREK című sorozatunk érdekessége, hogy ikerfilmeket mutat be, vagyis olyan térben és/vagy időben különálló alkotásokat, melyek hasonló gondolatmenet mentén születtek, vagy valamiért ikerfilmeknek is tekinthetők.

2015 januárjában Ingmar Bergmantól A NAP VÉGE (1957) című filmet (01.07. szerda 18.30-tól) és John Cassavetestől a NEW YORK ÁRNYAI (1959) címűt (01.21. szerda 18.30-tól) nézzük meg ikerfilmként szabadegyetemünkön.

Mind a januári Bergman-filmben, mind Cassavetesnél olyan idősebb-fiatalabb emberek a szereplők, akik az önkifejezés, az önmegvalósítás lehetőségeit keresik. A kérdésre a választ, hogy miért vagyunk itt a Földön, mi értelme az életünknek? Bergmannál egy idős professzor lázad fel a napi rutin ellen, és elindul, hogy felkeresse életének legfontosabb állomásait, hogy megértse, hol rontotta el a dolgait, hol csúszott el az élete. A kőkemény skandináv rendezőnél, ahogy megszoktuk, megkapjuk a választ, álomjelenetek vezetnek minket a múlt és a tudattalan útvesztőin egészen a szamócásig (Smultronstället, magyarul szamócás vagy nagyon jó hely, Bergman filmjének eredeti címe). Cassavetes mindezt a jelenben kutatja, a 20. századi kallódó kisembert helyezi története középpontjába, ahogy az eredeti cím is mondja: az árnyakat (Shadows). Vajon Cassavetes árnyai (Shadows) eljutnak Bergman szamócásába (Smultronstället)?

A NAP VÉGE (r.: Ingmar Bergman, 1957) rövid tartalma:
Bergman talán legszebb filmje tanulmány az egyedüllétről, a szeretet hiányáról, az elmúlás miatt érzett szorongásról. A hetvennyolc éves Isak Borg orvosprofesszor, menyével együtt autón indul Lundba, a dél-svédországi egyetemi városba, doktorrá avatásának ötvenéves jubileumára. Útja során álom- és emlékképekben szembesül ifjúkora egyes részleteivel, és a nap végére ráébred élete idáig nem firtatott értelmére.

„A történeten egyetlen motívum húzódik végig, sokféle változatban: elégtelenség, szegénység, üresség − nincs megbocsátás. Most sem tudom és akkor sem tudtam, hogyan akartam kérni a szüleimet A nap vége segítségével: Nézzetek rám, értsetek meg engem és, ha lehet, bocsássatok meg nekem!” (Ingmar Bergman)

Diplo honlap: www.magyardiplo.hu/

2015. január 7. szerda
21h Be Jazz a Mika földszintjén
A finn Huba Hiukkanen Be Jazz! bulija a Mika Tivadar Mulató földszintjén.
A ‘Be Jazz!’ projekt 2014-ben indult útjára Budapesten. A célunk, hogy a jazz zenét közelebb hozzuk az emberekhez, azokhoz is, akik nem ismerik, vagy eddig nem volt a kedvencük. A jazz fiatalos, lendületes oldalát mutatja be Sampo (Huba) Hiukkanen és zenésztársai. A zenészek, a stílus folyamatosan megújulnak, cserélődnek, majd újra visszatérnek. A ‘Be Jazz!’ mindig valami újat, kreatívat alkot, ugyanakkor tiszteleg a jazz zene gyökerei, nagyjai előtt.
Cool jazz with a modern twist.
A belépés ingyenes.

2015. január 9. péntek
22h Balkan Party
Ha szereted Boban Markovic-ot, Shantelt vagy Goran Bregovic-ot, akkor ez a buli neked szól! Fülbemászó balkán dallamok az egész estés tánchoz és őrülethez! Az est királyai a rézfúvósok lesznek. A zenéről a Most Wanted, Ramses Hoppa (NL), Lapidem (FR) és LAY DNA (HU) gondoskodik. Egy este a nemzetközi a kavalkád jegyében.
A belépés ingyenes.

2015. január 10. szombat
18.30 A Budapest Bollywood bemutatja: Bollywood filmvetítés és party

18.30 Film: Hasee Toh Phasee (2014)
21.30 Bollywood party

18.30 Film: Hasee Toh Phasee (2014, Bollywoodi vígjáték 141 perc, hindi nyelven, angol felirattal)
Rendezte: Vinil Mathew
Főszereplők: Parineeti Chopra, Sidharth Malhotra, Adah Sharma
Nikhil (Sidharth Malhotra) feltörekvő vállalkozó éppen készül elvenni színésznő barátnőjét Karishmát (Adah Sharma). Ám a lány azt szabja feltételként, hogy az esküvőig alapozza meg a jövőjét. Mindeközben Nikhil találkozik Karishma húgával Meetával (Parineeti Chopra). A zseni, ámde szokatlanul, sőt néha őrült módon viselkedő lány 7 éve szökött el a családjától, és éppen ezt az időt választotta, hogy visszatérjen vagy inkább meneküljön hozzájuk. Nikhilnek egy hete van, hogy megkösse élete üzletét, megházasodjon, és legalább az esküvőig távol tartsa a csodabogár Meetát a családjától, és tisztába jöjjön saját zavaros érzéseivel.
Trailer: www.youtube.com/watch?v=rQu8jZkCQak
Punjabi wedding song: www.youtube.com/watch?v=NuTx6Q4151s

21.30 Bollywood Party
A legpörgősebb indiai zenékkel vár DJ Milendee és Dj Thot!

Az év első Bollywood partiján beleadunk mindent, és garantáljuk, hogy egyrészt ledolgozzuk az ünnepek alatt felszedett pluszokat, másrészt megalapozzuk a 2015-ös évet egy fergeteges bulival! Ahogy mindig, most is DJ Thot és Dj Milendee lesz a felelős a legújabb indiai slágerekért! Azok sem maradnak tánczene nélkül, akik a régi klasszikusokat szeretik, nem beszélve az örök kedvencről: a bhangráról!
A buli előtt egy nagyszerű bollywoodi vígjátékot vetítünk, tele nagyszerű zenével!

Mindeközben tánc: Schlakker Angelika – Bollywood Dance Hungary

Bollywood? A szó az indiai város: Bombay (Mumbai régi neve) és Hollywood összevonásából keletkezett. Évente közel 150 bollywoodi film készül. Ezek szinte mindegyikében központi helyet foglal el a tánc és zene. A filmek bevett promótálási módja ezen klipek kiszivárogtatása, így a moziba kerüléskor már mindenki kívülről fújja a filmek betétdalait.

A belépés ingyenes.
További infók és zenék: www.facebook.com/bpbollywood/timeline

2015. január 13. kedd
18h Apu azért iszik, mert te sírsz! Puzsér Róbert és Farkas Attila Márton beszélgetése.
Vizitdíj: 300HUF
20h Kocsmakvíz a Mikában
A kocsmakvíz olyan kocsmai játék, ahol a közönség csapatokat alkot és megpróbálja kiokoskodni a kvízmester által feltett kérdésekre a válaszokat.
Jelentkezni a helyszínen fél8-tól maximum 6 fős csapatokkal lehet. Nevezési díj: csapatonként 500 Ft. A győztes csapat jutalma: egy üveg bor + a nevezési díjakból befolyt összeg. Kvízmester: Nádasdy Vilma.

2015. január 14. szerda
18.30 Mika Diplo Akadémia – SZOCIOFILM-sorozat: ZENE ESKÜVŐRE ÉS TEMETÉSRE (Unni Straume, 2002)
– A filmet magyar szinkronhanggal vetítjük
A szabadegyetem hivatalos oldala: www.facebook.com/mikadiploakademia
Előadó és vitavezető: Csejk Miklós filmtörténész, kulturális újságíró.

Miközben az ex-feleség, a jelenlegi és a szerető a férfi öngyilkosságának nyomait takarítja fel a földről, sokkos állapotban keresik a válaszokat arra, miért lett kommunikációképtelenség, elidegenedés és magány a 20. századi ember létállapota, amiről már az egzisztencialista filozófusok is azt mondták, hogy szorongást és közönyt szül. Az évezred végének alapvető problémáit jól bemutatja, hogy a férfi világhíres építészként a minimalizmus megszállottja volt, amely nemcsak egy óriási tragédiát okozott az életében, hanem jól jellemezte a kapcsolatait is. A remek norvég-svéd filmdráma hideg, ám annál figyelemreméltóbb világát nem kicsit forrósítja fel Bogdan, a szerb zenész betoppanása, akit Goran Bregovic alakít (leginkább Kusturica filmjeinek zeneszerzőjeként ismerjük), s akinek saját balkáni zenei világa egy nem mindennapi csatát vív meg a hideg skandináv miliővel, s mindez a lét perifériáján, a tengerparton történik. Nem csak a skandináv filmek szerelmeseinek ajánlja a filmet jó szívvel a filmklub vezetője, Csejk Miklós filmtörténész.

Zene esküvőre és temetésre (Unni Straume, 2002) rövid tartalma:
„Azt akarom, hogy zavarjanak!” − kiáltja Sara (Lena Endre), a regényírónő, aki egy válás és egyetlen gyermeke halála után visszavonult a volt férje által tervezett, modern tengerparti villába. Most úgy érzi, hogy újra élni akar, és társaságra vágyik. Legutóbbi regénye nagy sikert aratott, és nemrég kiadta háza alagsorát Bogdannak (Goran Bregovic), a meglehetősen kiszámíthatatlan és rendetlen szerb menekültnek és muzsikusnak, aki egész cigányzenekarát be akarja költözetni a házba.
A Zene esküvőre és temetésre a legjobb európai hagyományokat követő, érett film. Komoly, mégis humoros és kifinomult történet arról, hogy a káosz elkerülhetetlenségével szemben mindannyian rendre vágyunk.
Díjak: Norvég Nemzetközi Filmfesztivál, Haugesund, 2002: Legjobb női főszereplő.
Diplo honlap: www.magyardiplo.hu/
A szabadegyetem hivatalos oldala: www.facebook.com/mikadiploakademia
A belépő: 1000 HUF

2015. január 14. szerda
21h Barbi & Jancsó – Blahalouisiana acoustic koncert (földszinten)

A hatvanas évek inspirálta könnyed és igényes zenét játszó Blahalouisiana még csak alig több mint két éve alakult Székesfehérváron. Első felvételük a “The Wanderer” több hétig futott az MR2 toplistáján, két alkalommal a 3. helyen is zárt, voltak az MR2 Akusztikban, megfordultak több nagyobb név társaságában is, többek között a Morcheeba előtt játszottak a teltházas Petőfi Csarnokban. Májusban megjelent az első magyar számuk “Első Reggelen” címmel, ami szintén az MR2 toplistáján szerepelt több hétig. A zenekar dalszerző párosa Schoblocher Barbara és Jancsó Gábor ebben a felállásban a 60-as évek ismert számaitól kezdve, kedvenc dalaikon át a Blahalouisiana szerzeményeit adja elő. Duó formációjuk a legtöbb belvárosi bárban megfordult már, valamint nagyobb cégek céges rendezvényein is.
A belépés ingyenes.

2015. január 15. csütörtök
20.30 Sonar bistro és Volume Under Kontroll koncert

20.30 Volume Under Kontroll
22h Sonar bistro

Belépő: 800 HUF

Sonar Bistro
Amikor 2012 januárjában megalakult a zenekar, már túl voltunk az első nagylemezünk felvételein. Éreztük, hogy valami különleges részesei vagyunk, de fogalmunk sem volt arról, hogy ez a próbateremben vagy a színpadon is működni fog. Aztán lassan körvonalazódni kezdett az a hangzás, amit nemes egyszerűséggel csak trip-popnak hívunk. Mindenki beleteszi a saját világát, hogy a végeredmény befogadható és izgalmas, épp elég mély és szerethető legyen. Olyan sonarbistrós. A 2014-es évet új énekesnővel és billentyűssel forgatjuk fel. CéAnne a reggae kultúrkör berkein belül a PASO és a Ladánybene27 koncertek visszatérő vendégszereplője, és szerencsére varázslatosan helyt áll az alternatív zene és a magyar szövegek világában is. Az új album dalai két részletben, ősszel és tavasszal jelennek meg, hogy utána összefésülődve kialakuljon belőle a zenekar második lemeze.

Tagok:
Szélinger „CéAnne” Anna – ének, vocal
Hollós Bence – gitár
Ádám Peti – gitár, ambient
Csallóközi Jocó – dob
Sáfrány „DJ Crocus” Áron – scratch
Potesz Tamás – billentyű
Tóth Tibor – basszusgitár

Volume Under Kontroll
Négyen vannak. Testvérek. Tényleg. Bár kicsit máshogy áll a hajuk, más a szemük színe és más a stílusuk. Ráadásul különböző hangszereken (is) játszanak.
Csajozós pop-rock.
Fekete István – gitár, ének
Fekete János Jammal – dob, beatbox, rap
Fekete Zoltán – basszusgitár, ének
Fekete Mátyás – gitár, ének

2015. január 16. péntek
22h PASO Soundsystem (KRSA&Lipi Brown)
Ska&Reggae Party
Ezen az estén KRSA aka Lord Panamo a PASO zenekar frontembere és Lipi Brown a PASO dobosa a korai jamaicai ska-tól a rocksteady-n és a reggae-n keresztül egészen a modern dancehall zenékig pakolja a lemezeket.
A belépés ingyenes.

2015. január 19. hétfő
19h Menedék Filmklub
A belépés ingyenes.

2015. január 20. kedd
18h Apu azért iszik, mert te sírsz! Puzsér Róbert és Farkas Attila Márton beszélgetése.
Vizitdíj: 300HUF

20h Kocsmakvíz a Mikában
A kocsmakvíz olyan kocsmai játék, ahol a közönség csapatokat alkot és megpróbálja kiokoskodni a kvízmester által feltett kérdésekre a válaszokat.
Jelentkezni a helyszínen fél8-tól maximum 6 fős csapatokkal lehet. Nevezési díj: csapatonként 500 Ft. A győztes csapat jutalma: egy üveg bor + a nevezési díjakból befolyt összeg. Kvízmester: Paizs Miklós.

2015. január 21. szerda
18.30 Mika Diplo Akadémia – FILMIKREK-sorozat: NEW YORK ÁRNYAI (r.: John Cassavetes, 1959) / Előadó: Csejk Miklós – A filmet magyar szinkronhanggal vetítjük
Belépő: 1000 HUF

A szabadegyetem hivatalos oldala: www.facebook.com/mikadiploakademia

A Mika Diplo Akadémia, a Le Monde Diplomatique magyar kiadásának „szabadegyeteme” (szerdánként 18.30-tól) szociális, feminista és ökológiai témájú filmínyencségekkel, vagy a filmtörténet legjelentősebb és legnagyobb hatású klasszikusaival, néha régi vagy mai kultikus botránymozikkal, aztán kulturális tendenciákat bemutató filmekkel, és persze havonta egy Ingmar Bergman-alkotással jelentkezik a Mika Tivadar Mulató pincehelyiségében. Előadó és vitavezető: Csejk Miklós filmtörténész, kulturális újságíró.

A Mika Tivadar Mulatóban jelentkező FILMIKREK című sorozatunk érdekessége, hogy ikerfilmeket mutat be, vagyis olyan térben és/vagy időben különálló alkotásokat, melyek hasonló gondolatmenet mentén születtek, vagy valamiért ikerfilmeknek is tekinthetők.

2015 januárjában Ingmar Bergmantól A NAP VÉGE (1957) című filmet (01.07. szerda 18.30-tól) és John Cassavetestől a NEW YORK ÁRNYAI (1959) címűt (01.21. szerda 18.30-tól) nézzük meg ikerfilmként szabadegyetemünkön.

Mind a januári Bergman-filmben, mind Cassavetesnél olyan idősebb-fiatalabb emberek a szereplők, akik az önkifejezés, az önmegvalósítás lehetőségeit keresik. A kérdésre a választ, hogy miért vagyunk itt a Földön, mi értelme az életünknek? Bergmannál egy idős professzor lázad fel a napi rutin ellen, és elindul, hogy felkeresse életének legfontosabb állomásait, hogy megértse, hol rontotta el a dolgait, hol csúszott el az élete. A kőkemény skandináv rendezőnél, ahogy megszoktuk, megkapjuk a választ, álomjelenetek vezetnek minket a múlt és a tudattalan útvesztőin egészen a szamócásig (Smultronstället, magyarul szamócás vagy nagyon jó hely, Bergman filmjének eredeti címe). Cassavetes mindezt a jelenben kutatja, a 20. századi kallódó kisembert helyezi története középpontjába, ahogy az eredeti cím is mondja: az árnyakat (Shadows). Vajon Cassavetes árnyai (Shadows) eljutnak Bergman szamócásába (Smultronstället)?

NEW YORK ÁRNYAI (r.: John Cassavetes, 1959) rövid tartalma:
Egy New York-i fekete családban három, egymástól teljesen különböző testvér keresi az önkifejezés vélt vagy valós lehetőségeit. Bennie, a jazztrombitás éjszakától éjszakáig tartó bódulatban dédelgeti művészlétének gyengécske lehetőségeit. Lelia, az írónő már ébredezik: szerelmi kalandjával nemcsak a lányság szertelen naivsága múlik el belőle, hanem csalódása révén az őszinteség is. Hughes, a bárénekes meg nem értett „művészként” haknizgat ódivatú dalaival.

Diplo honlap: www.magyardiplo.hu/

2015. január 21. szerda
21h Eszes Viki – Berkó Gábor duó a Mika földszintjén
Az Eszes Viki – Berkó Gábor duó 3 éve, nyáron alakult. Berkó Gábor, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem első éves tanulója, Eszes Viki, pedig a Bartók Béla Zemeművészeti Konzervatórium tanulója, ahol sikeresen leérettségizett, majd tanulmányait ott folytatta ötödéven. A duó nagyon szereti a jazzt és a popzenét is.
A belépés ingyenes.

2015. január 22. csütörtök
21h Moderntokyo és Grabanc koncert
Belépő: 800 HUF
Moderntokyo:
A Moderntokyo 2013 őszén alakult dob, trombita, basszusgitár felállású trió. Zenéjüket leginkább a műfajok közti szabad átjárhatóság, a számszerkezetekkel való ötletelés és a könnyűzenei konvenciókhoz való fenntartások jellemzik. A gyakori groove alapot a trombita kötetlenebb játéka ellenpontozza. A hangszerelés determináltsága és a hangszerek akusztikus megszólalása leginkább a jazz világát idézik, ez ugyanakkor egyfajta minimalista szemléletet is tükröz. Idén novemberben jelentették meg első lemezüket Moderntokyo címen. A koncert az album első élő bemutatója.

Grabanc
A Grabanc egy nagy múltú, hírhedt, hat tagú instrumentális banda. Zenéjükben keveredik a pszichedelikus dzsesszes űr-funk, elektronikus zenével, goával és rockkal, fűszerezve. Az élvezetért csinálják, a zenén keresztül kommunikálnak közönségükkel, akiknek megadzsúl energiákat adnak koncertenként. Egy idő után részesei lesztek annak a hömpölygő masszának, ami csak akkor jön ki az emberekből, mikor ennyire ősi ösztönöket ébreszt fel valami. Mindenkin a boldogság látszik, pont az az érzés, amit életed minden percében érezni akarsz. Felszabadultan, örömmel, egymásra mosolygósan kellemes állapot, amiről azt érzed, hogy ez most így van rendjén és a világ tulajdonképpen a legjobb irányban halad. Látod, hogy a körülötted lévő embereknek sem kell ezt magyarázni, hiszen érti, érzi ő is a zsigereiben, mert a zene bekúszott a bőre alá és elérte a lelkét.

Zene itt : grabanc.bandcamp.com/
Próbafelvételek, izgalom itt: soundcloud.com/grabanc
Videoklip itt: www.youtube.com/watch?v=bjNDPaA5RLk
Koncert itt: www.youtube.com/watch?v=Z64PNgAK26E&authuser=0
Like itt: www.facebook.com/grabanc?fref=ts

2015. január 23. péntek
21h Peca és Desenvoltura koncert
Belépő: 500HUF

Desenvoltura:
Utcazenén edződött, akusztikus flamenco-rumbo-punk attak. Barcelona megelevenedik a pincében.
Eszter – ének, gitár
Gyöngyi – ének, gitár
Vityka – gitár
Timur – basszusgitár
Sub – tangóharmonika, gitár, ének

Peca:
Afro-latin sügérbeat magyar paprikás lisztben, avagy afrikai, latin és balkáni ritmusok mellett bambusz- és PVC-fuvolák valamint népdalosan egyszerű, felhőtlen dalszövegek dicsérik a pecázós élet örömeit.

Gábos Barna – ének, gitár, kaval, fuvolák, talking drum
Szász Márk – ének, shekere, ahatse, güiro
Rácz Krisztián – gitár
Vajdovich Árpád – basszusgitár
Kovács Norbert – dob
Takács Márton – konga, timbales, cabasa, maracas
Fehér Károly – cajon, djembe, derbuka, kpanlogo, talking drum

2015. január 23. péntek
23h R.A.W. Power w/ Cyborg Templar & Negro
Minden kultúrának megvannak az erős zenei gyökerei, sajátos dallamai, jellegzetes ritmusai, amit a népek az ünnepekkel, rítusokkal éltettek tovább. Olyan nyers, ösztönös erő ez, ami hatással van napjaink zenéjére is. A Roots Around the World szelektorai, Baadasssss! & Voodoo Selecta, azaz Negro és Cyborg Templar, a gyökereknél ragadja meg a Föld megannyi szegletében burjánzó, évről évre újabb és újabb virágot bontó zenei családfákat, ápolja, gondozza azokat és begyűjti gyümölcsüket.

Lesz itt ringató cumbia, csábító rumba, őrült szamba, laza bossa nova, lázadó harlemi salsa, könnyed reggaetone, tüzes merengue, sodró mambo, tétova tangó, lüktető afro beat, nyers afro funk, afro disco, villany kuduru, seggrázós dancehall, pattogos ska, humoros calypso, ragga jungle, balkán rezesek, indiai szitárok, orientális ütemek, arab mágusok, füstös blues, és koszos country is!

A belépés ingyenes.

2015. január 24. szombat
22h Balkan Party
Ha szereted Boban Markovic-ot, Shantelt vagy Goran Bregovic-ot, akkor ez a buli neked szól! Fülbemászó balkán dallamok az egész estés tánchoz és őrülethez! Az est királyai a rézfúvósok lesznek. A zenéről a Most Wanted, Ramses Hoppa (NL), Lapidem (FR) és LAY DNA (HU) gondoskodik. Egy este a nemzetközi a kavalkád jegyében.
A belépés ingyenes.

2015. január 27. kedd
18h Apu azért iszik, mert te sírsz! Puzsér Róbert és Farkas Attila Márton beszélgetése.
Vizitdíj: 300HUF

20h Kocsmakvíz a Mikában
A kocsmakvíz olyan kocsmai játék, ahol a közönség csapatokat alkot és megpróbálja kiokoskodni a kvízmester által feltett kérdésekre a válaszokat.
Jelentkezni a helyszínen fél8-tól maximum 6 fős csapatokkal lehet. Nevezési díj: csapatonként 500 Ft. A győztes csapat jutalma: egy üveg bor + a nevezési díjakból befolyt összeg. Kvízmester: Nádasdy Vilma.

2015. január 28. szerda
18.30 Mika Diplo Akadémia – SZOCIOFILM-sorozat: Van valami furcsa és megmagyarázhatatlan (Reisz Gábor, 2014)
Előadó: Csejk Miklós
Belépő: 1000 HUF
A szabadegyetem hivatalos oldala: www.facebook.com/mikadiploakademia

A Mika Diplo Akadémia, a Le Monde Diplomatique magyar kiadásának „szabadegyeteme” (SZERDÁNKÉNT 18.30-tól) szociális, feminista és ökológiai témájú filmínyencségekkel, vagy a filmtörténet legjelentősebb és legnagyobb hatású klasszikusaival, néha kultikus botránykrónikáival jelentkezik a Mika Tivadar Mulatóban. Előadó és vitavezető: Csejk Miklós.

Egy igazi magyar kultuszfilmet mutatunk be szabadegyetemünkön, a 2014-es esztendő legjobb magyar filmjét. A filmklub vezetőjének, Csejk Miklós filmtörténésznek személyes ajánlásával.

Van valami furcsa és megmagyarázhatatlan (Reisz Gábor, 2014) rövid tartalma:
Van valami furcsa és megmagyarázhatatlan Budapestben, ami semmiképpen sem az, amit a dizájnos útikönyvek, vagy esetleg a hazai filmek látképei festenek a városról. Az itteni életet súlyos ellentmondások színezik. Még komplikáltabb a helyzet, amikor nem emlékszel, hogy szüleid egyhavi fizetését miként verted el egy átmulatott éjszaka során egy lisszaboni repjegyre. Itt tart most Áron 29. évében. Átlagos srácként számtalan kortárs komplexus birtokosa; frissen végzett az egyetemen, barátnője elhagyta, a szülei tartják el, amíg munkát keres, ráadásul miközben az elmúló szerelmen agonizál, valami külső, bizarr tényező mindig felülírja elképzeléseit és megszakítja intim pillanatainak eltervezett linearitását. Áron csak akkor jön rá arra, hogy a káoszban és a kiszámíthatatlanságban mégis tart valahová, amikor elmegy innen. Oda jut, ahová mindenki más: a rendbe, fegyelembe, a szívfájdalom elmúlásába, a 2 centivel a föld fölött járásba. De egy budapesti ezt nem bírja, kell a súly a lelkének, mert ez tartja a földön. Áron végül megtanulja ezt, Lisszabonból hazatérve még utoljára tesz egy próbát arra, hogy létezést produkáljon ebbe a világba, a saját életébe, a maga tempójába, a belátással kiegészülő lázadozásba.

A film trailere: www.youtube.com/watch?v=rbyOcZHGjZc

Diplo honlap: www.magyardiplo.hu/

2015. január 28. szerda
21h Cirkusz-KA duó a Mika földszintjén
A Cirkusz-KA, Szlávics Anna és Rock Tamás duója, 2009-től írja, játssza „Álomvilágzenéjét”.
Saját dalok fádó, bossa-nova, sanzon, tangó, flamenco, magyar népdal elemeivel, a jazz eszköztárával.
Stílus: Világzene / Ethno-Jazz
Honlap: www.cirkuszka.com
A belépés ingyenes.

Szlávics Anna énekes és Rock Tamás gitárművész első közös dalai 2006-ban születnek Budapesten. Még abban az évben színpadra állnak, Alborada duó néven, és rövidesen megalakítják triójukat, majd első zenekarukat. A 2009-es év végének első külföldi koncertjei meghatározó élmény Anna és Tamás számára. Berlini koncertjeiket 2010-ben további külföldi vendégszereplések követik, Párizsban, Wrocławban és a Petrováci Jazz Fesztiválon. Ekkoriban már teljes egészében saját szerzeményeikből álló, magyar nyelvű repertoárjukkal, Cirkusz-KA néven mutatkoznak be. Az iskolai zenei tanulmányaik folytatása mellett ezek az évek az alkotó munkában is a tanulás, kísérletezés időszaka, amit NarRátor Records Kiadó kiadásában megjelenő első nagylemez foglal össze 2011-ben. A lemez anyagát, Simon Istvánnal trió felállásban
a megjelenés évében Párizsban és Berlinben már visszatérőként, Bernben, Bécsben, Barcelonában, Hamburgban, Wrocławban pedig első alkalommal mutatja be a Cirkusz-KA. A következő években változatos színpadokon, klubokban, fesztiválokon és utcazene fesztiválokon folytatódik a zenészeink trubadúr élete. A Cirkusz-KA 2012 és 2013-ban és 2014-ben többnyire külföldön koncertezik, de kislemezükön és második stúdióalbumukon magyar zenészekkel dolgoznak.

2015. január 29. csütörtök
21h Roy & Ádám trió + Patent koncert
Belépő: 800HUF

Roy & Ádám trió
Kohánszky Roy – ének, basszusgitár
Nagy Ádám – gitár, vokál
Csányi Zoltán – dob, vokál
www.royesadam.hu/

16 éve töretlen a siker. 6 album, 22 videóklip.
Legnagyobb slágerek: A csapból is én folyok!, Trambulin, Feketén a hófehér, Csak 1 pillanat, Az otthon itt van, Az én órám másképp jár.

Díjak:
2 MAHASZ Aranyzsiráf díj:
1999 – az év modern rock albuma
2001 – az év hangfelvétele
1998 – Huszka Jenő díj – az év zeneszerzője (Nagy Ádám)
1999 – Rockvoks díj – az év énekese (Roy)
2013 – Zenélni! díj: év zenekara a Roy&Ádám Trió

A ’98-as évben az akkori zenecsatorna (z+) összesített éves slágerlistáján a “Csapból is én folyok!” c. daluk lett az első. A Feketén a Hófehér c dalukat, mely eredetileg egy Stevie Wonder – Paul McCartney dal feldolgozása, maga a popzene atyja, Paul McCartney engedélyezte. Feldolgozták Madonna Music c. dalát, a hozzá készült videoklip az USA-ban a világ legnépszerűbb botrány-bloggerének, Perez Hiltonnak az oldalán is felkerült a címlapra. Három alkalommal is felléptek a Kapcsolat koncerteken közel 200.000 ember elött a Felvonulási téren. Több, mint 3000 koncert Magyarországon, Olaszországban, Ausztriában, Szlovákiában, és Amerikában, ahol New Yorkban a Café Wha?-ban is zenéltek, ahol Jimi Hendrix és Bob Dylan is kezdte a pályafutását.

Patent zenekar
Hajdu Csabi – ének, billentyű
Paulik Andris – gitár, ének
Temesvári Máté – basszusgitár
Kirschner Laci – dobok

Lekváros funk alternatív szájízzel.
Funk, hip-hop és pop-rock alapokon hempergő számaikat magyarul írják bármiről, ami megfogja őket. Szeretik, amit csinálnak, és próbálnak mindig jó bulit összehozni nektek. Funk&roll!

Jól szerepeltek pár tehetségkutatón (A38 Talentométer 2012: pop-rock kategória első hely; Battle of Universities 2010: első hely), 4000 feletti a BKV sztrájkhoz két nap alatt megírt és videóval ellátott Pótló című számuk nézettsége, és rengeteget koncerteztek az első négy évben. A 2009-es házi készítésű Belépő után végre elkészült 2012 év végére első stúdióanyaguk is, a 3 számot tartalmazó EP, a Tökélets.

Hallgassatok bele:

További olvasnivalók, hallgatnivalók:
www.facebook.com/patentzenekar
www.patentzenekar.hu

2015. január 30. péntek
21h Antonia Vai koncert
Belépő: 800 HUF
Antonia Vai, magyar származású svéd énekes-dalszerző, a stockholmi klubszinpadokon tünt fel a svéd zenei életben. Javarészt angol nyelvű dalaival egy saját világot teremt, mindegyik külön történet, álmodó, szenvedélyes, kiszámithatatlan. Nevezték “bohém souldivának”, de gyökerei inkább a folkzenében találhatók. 2012-ben kiadott két nagylemezt, “Dirt from when the Earth was flat” és “Lovers and Prophets”.
2013 áprilisában Antonia és zenészei kisérletképpen Budapestre költöztek. Sikerült felkelteniük a magyar közönség érdeklödését és számtalan klubszinpadon és fesztiválon felléptek. A Bohemian Betyars gypsy-punk-csapat Antonia egyik dalát a repertoárjába vette és közös lemezfelvételt is készitettek.
Antonia Vai – ének
Győri Atilla – gitár
Gilinger Ádám – dob, ütőhangszerek
Zdosek Ádám – basszusgitár

2015. január 30. péntek
23h Suburban Anthems 2.0 w/ DJ Rákospalotai
Ezen az estén a legnagyobb r’n’b slágerek sorakoznak fel az ezredforduló környékéről. A TLC-től R Kellyig, Alicia Keystől a Fugeesig. Csupa olyan dal, amire azt mondod “áááá úúúú, úgy imádtam ezt a számot!”. Énekelni ér, táncolni pedig úgyis fogsz! A lemezjátszók mögött dj Rákospalotai, akit a legtöbben Palikának, vagy Pálinkás Tamásnak ismernek, mint az Isten Háta Mögött frontembere.
A belépés ingyenes.

2015. január 31. szombat
21h Hello Wood Hollywood Party
A Hello Wood szokásos farsangi bulija, ezúttal nem a 20-as évek, hanem Hollywood jegyében. (Bővebb információt küldök majd később.) A zenét DJ Elliot és Séf szolgáltatják.
A belépés ingyenes.

Honlap, VPS, Domain, E-mail mind egy helyen! www.innobrand.hu

Be the first to comment

Leave a Reply

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..