Kettő az egyben – DJ Shadow és Cut Chemist a Dürer Kertben A New Beat és a Budapest Bass Music bemutatja: DJ Shadow & Cut Chemist (USA) – Renegades of Rhythm Tour

renegades of rhythm_1

2015. február 8., Dürer Kert

A zenerajongók most bizony nagyon örülhetnek, hiszen egy talán soha vissza nem térő eseménynek lehetne szem-és fültanúi. Két amerikai szupersztár-dj fogott össze, hogy a Universal Zulu Nation alapítója, a ’80-as években több műfaji határokat feszegető elektronikus zene megalkotója, a hiphop-kultúra egy kulcsfigurája, az elektro-funk egyik ősatyja, Afrika Bambaataa előtt tisztelegjen.
A Renegades of Rhythm névre keresztelt turné során a legendás zenék csakis eredeti vinylekről szólalnak majd meg. Nem aprózzák el a dolgot, hiszen Afrika Bambaataa történelminek számító gyűjteménye több mint 40.000 példányból áll, amelyet jelenleg a Cornell Egyetem elképesztő, hiphop-részlegében tartanak archiválva.
– Ilyet még senki sem csinált korábban. Ezek az Ő lemezei, és áldását is adta rá, hogy ezeket használjuk. Ez nem az ’XY’ lemezének egyik példánya, ez A példány, ami elindított mindent. A gyűjteményében nemcsak soul és rap található, hanem ugyanúgy van soca, calypso, dub, sőt, salsa is. Egyértelmű, hogy ezek a zenék fontosak voltak a számára, és ez tükröződik a saját szerzeményein is – meséli a rendkívül lelkes DJ Shadow.
A rendkívüli turné ötlete egyébként a Universal Zulu Nation egyik tagjától, Johan Kugelbergtől származik: – A hiphop végső soron egy generációkon átívelő kommunikációs eszköz, ami folyamatosan növekszik. Biztos vagyok benne, hogy ez a turné a hiphop-rajongók több generációját hozza majd össze.

Az Afrika Bambaataa támogatását is élvező turné mindenképpen sokszínű programot ajánl, de nem kell feltétlenül múltidézésre számítani.

Időpont: 2015. február 8. 19.30
Helyszín: Dürer Kert (XIV. Ajtósi Dürer sor 19-21.)
Fellépők: (warm up) Cadik, Slanki, DJ Shadow és Cut Chemist, (after) DJ Venom

Jegyár:
– early bird: 4.900 Ft (első 200 belépő)
– normál elővét: 5.500 Ft
– a koncert napján: 5.900 Ft
Tixa link: tixa.hu/djshadow_cutchemist
Ticket Express link: bit.ly/djshadow_cutchemist_durerkert

www.durerkert.com/
Esemény: www.facebook.com/events/344562595717429/
djshadow.com/
www.facebook.com/djshadow
cutchemist.com/
www.facebook.com/CutChemist

Honlap, VPS, Domain, E-mail mind egy helyen! www.innobrand.hu

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..