Mika Tivadar Mulató (Bp., VII. Kazinczy u. 47.) 2015. MÁRCIUSI PROGRAM

medvebalazsMika Tivadar Mulató (Bp., VII. Kazinczy u. 47.)
2015. MÁRCIUSI PROGRAM
(mikativadarmulato.hu)
(E-mail: mikativadar.media@gmail.com)

2015. március 2. hétfő
20h Esn Elte Pub Quiz (In English)
It’s a simple but fun pub game in which teams match their general knowledge to score points. If you know who the last Prime Minister of the UK not having a wife was and what Dexter Morgan’s favourite tropical fruit is, join us and win the prize! It would be a mistake to miss it.
Free entry.
2015. március 3. kedd
18h Apu azért iszik, mert te sírsz! Puzsér Róbert és Farkas Attila Márton beszélgetése. (koncertteremben)
Vizitdíj: 300HUF

20h Kocsmakvíz a Mikában (földszinten)
A kocsmakvíz olyan kocsmai játék, ahol a közönség csapatokat alkot és megpróbálja kiokoskodni a kvízmester által feltett kérdésekre a válaszokat.
Jelentkezni a helyszínen fél8-tól maximum 6 fős csapatokkal lehet. Nevezési díj: csapatonként 500 Ft. A győztes csapat jutalma: egy üveg bor + a nevezési díjakból befolyt összeg. Kvízmester: Nádasdy Vilma

2015. március 4. szerda
18.30 – Mika Diplo Akadémia – FILMIKREK-sorozat: TÜKÖR ÁLTAL HOMÁLYOSAN (r.: Ingmar Bergman, 1961)
Előadó és vitavezető: Csejk Miklós filmtörténész, kulturális újságíró. A filmet magyar szinkronhanggal vetítjük.
Belépő: 1000 HUF
A Mika Tivadar Mulatóban jelentkező FILMIKREK című sorozatunk érdekessége, hogy ikerfilmeket mutat be, vagyis olyan térben és/vagy időben különálló alkotásokat, melyek hasonló gondolatmenet mentén születtek, vagy valamiért ikerfilmeknek is tekinthetők.
Március 4-én (TÜKÖR ÁLTAL HOMÁLYOSAN, 1961), április 1-jén (ÚRVACSORA, 1963) és május 6-án (A CSEND, 1963), vagyis március, április és május első szerdáján egy hármasiker bemutatására kerül sor szabadegyetemünkön. Megnézzük, fiatalos lendülettel újraértelmezzük, hanyatló kultúrkörünkben végre a megfelelő helyre tesszük Ingmar Bergman sokszor félreértelmezett laza trilógiáját.
Ingmar Bergman, mikor leforgatta életművének felét, úgy döntött, hogy mindent újra akar kezdeni. Az 1961-es TÜKÖR ÁLTAL HOMÁLYOSAN című filmet ezért Opus 1-nek nevezte, jelezve azt, hogy minden, ami előtte volt, csak a nyitány ujjgyakorlatainak tekinthető. Úgy tűnik fél évszázad távlatából, hogy igaza volt. Ezzel a filmmel minden újra kezdődött, de nem a bergmani életműben (annak ugyanis szépen szervez része), hanem a 60-as évek lázadó korszakában, abban a korszakban, mely örökre el akarta törölni a színről a papa moziját, és persze vele a bűntudat kultúráját is. A filmklubvezető, Csejk Miklós filmtörténész a mai napig nem érti, hogy az igazi filmtörténeti remekműveket rendszeresen figyelmen kívül hagyó, általában fáziskésésben lévő Oscar-díj, a 60-as években mégis képes volt meglátni az igazán fontos alkotásokat, jó példa erre, hogy 1962-ben a legjobb idegennyelvű filmnek járó díjjal jutalmazta a TÜKÖR ÁLTAL HOMÁLYOSANT is. A filmet, mely a szeretet, a család, az istenhit kérdéseit minden tabutól mentesen, szókimondó kritikával próbálta megközelíteni, úgy, ahogy a filmtörténetben addig soha senki nem merte. Egy nemzedék sóhajtott föl: végre megszületett a mozi, amit régóta vártunk. Végre egy kritikus, bátor, intellektuális kompromisszumot nem ismerő filmrendező, aki szembemegy minden hagyománnyal. És akkor még nem tudták, hogy a trilógia következő részei csak még keményebbek lesznek, bár a MINTHA EGY TÜKÖRBEN (ez az eredeti cím szó szerinti fordítása ez, a korabeli magyar cím ugyanis komoly félreértésen alapul és teljesen elhibázott) így is minden határon túlmegy. Botrány mozi a 60-as évekből, bátor határátlépés, megkerülhetetlen kultuszfilm. Kihagyhatatlan!

TÜKÖR ÁLTAL HOMÁLYOSAN (r.: Ingmar Bergman, 1961) rövid tartalma:
„Az Isten alászáll, és befészkeli magát egy emberbe. Először csak olyan, mint valami hang, mint valamilyen súlyos dolognak a tudása, mint valami parancs. Fenyegető vagy kérlelő, visszataszító, de izgató is. Aztán egyre jobban megismerteti magát, és az ember próbára teheti az isten erejét, megtanulhatja szeretni, feláldozni magát érte, és eljuthat a teljes odaadásig és a teljes ürességig. Amikor eléri ezt az ürességet, az Isten birtokba veszi emberét, és vele végezteti el a munkáját. Aztán magára hagyja üresen, kiégve, megfosztva az evilági élet további lehetőségeitől. Ez történik Karinnal. A határvonal, melyet át kell lépnie, a tapéta különös mintázata.” (Ingmar Bergman)

Diplo honlap: www.magyardiplo.hu/
A szabadegyetem hivatalos oldala: www.facebook.com/mikadiploakademia

2015. március 4. szerda
21h – Barbi & Jancsó – Blahalouisiana acoustic koncert a Mika földszintjén
A hatvanas évek inspirálta könnyed és igényes zenét játszó Blahalouisiana még csak alig több mint két éve alakult Székesfehérváron. Első felvételük a “The Wanderer” több hétig futott az MR2 toplistáján, két alkalommal a 3. helyen is zárt, voltak az MR2 Akusztikban, megfordultak több nagyobb név társaságában is, többek között a Morcheeba előtt játszottak a teltházas Petőfi Csarnokban. Májusban megjelent az első magyar számuk “Első Reggelen” címmel, ami szintén az MR2 toplistáján szerepelt több hétig. A zenekar dalszerző párosa Schoblocher Barbara és Jancsó Gábor ebben a felállásban a 60-as évek ismert számaitól kezdve, kedvenc dalaikon át a Blahalouisiana szerzeményeit adja elő. Duó formációjuk a legtöbb belvárosi bárban megfordult már, valamint nagyobb cégek céges rendezvényein is.
A belépés ingyenes.

2015. március 5. csütörtök
21h Magidom és VUK koncert

Belépő: 800 HUF

Magidom
“A magidom térgeometriai fogalom. Azon támadáspontok mértani helye, amelyeken ható F erő esetén a keresztmetszeten csak egyféle előjelű feszültségek keletkeznek.” -rettegett tananyag például a Műszaki Egyetemen. A Magidom zenekar nem sokat tud a térgeometriáról, de a feszültségre – előjeltől függetlenül – érzékeny, oldani is igyekszik, ami elsősorban dalok formájában tör a felszínre.

A budapesti – négy rokon alkotta – zenekar, saját meghatározása szerint szabadfogású gitárpopot játszik. Tagjai Bajnok Balázs (gitár, vokál), Benyhe Marcell – (dobok), Benyhe Róbert (gitár, ének), Pánczél Péter (basszusgitár).
A 2010-es kezdést követő gyors debüt-kislemez (Mi, merre, meddig – 2011) után csak egy rendhagyó, angol nyelvű EP (Obscurity – 2013) szakította meg a hosszú készülődést, míg 2014 végére megérkezett a zenekar első nagylemeze, Turistajel címmel, melynek létrejöttében Varga Ádám (30Y, Audiota Productions) segédkezett. Mindeközben olyan magyar zenekarok társaságában járták az országot mint a 30y, Pál Utcai Fiúk, vagy Szabó Balázs Bandája. Bevették a fontosabb pesti koncerttereket, mint az Akvárium Klub, A38, vagy a Gödör Klub, és a nyári fesztiválokon is feltűntek; a Veszprémi Utcazene, az EFOTT és a Pannónia Fesztivál fellépőiként. Dalaikat egy-két vidéki rádió, mellett a Petőfi Rádió is műsorra tűzte. A most következő év elejére (2015), pedig három új klippel is készül a zenekar.

Facebook: www.facebook.com/magidom
Bandcamp: magidom.bandcamp.com/
Instagram: www.instagram.com/magidom

Volume Under Kontroll, VUK zenekar

Négyen vannak. Testvérek.
Ifj. István Fekete – gitár, ének
János Jammal Fekete – dob, beatbox, rap
Zoltán Fekete – basszusgitár, ének
Mátyás Fekete – gitár, ének
István Fekete- Trombita

Volt fesztivál:
Egy szám 4 pop akkordra, egy zöld rétre és arra, hogy mi tényleg ilyenek (is) vagyunk.

2015. március 6. péntek
22h Balkan Party
Ha szereted Boban Markovic-ot, Shantelt vagy Goran Bregovic-ot, akkor ez a buli neked szól! Fülbemászó balkán dallamok az egész estés tánchoz és őrülethez! Az est királyai a rézfúvósok lesznek. A zenéről a Most Wanted, Ramses Hoppa (NL), Lapidem (FR) és LAY DNA (HU) gondoskodik. Egy este a nemzetközi a kavalkád jegyében.
A belépés ingyenes.

2015. március 7. szombat
18h Bollywood filmvetítés és party – HOLI EDITION!

18.00 Film: Happy New Year (2014)
21.30 Bollywood party HOLI EDITION!
Mindeközben: Schlakker Angelika és a Bollywood Dance Hungary táncbemutatója dhol kísérettel

18.00 Film: Happy New Year
2014, Bollywoodi vígjáték 180 perc, hindi nyelven, angol felirattal
Rendezte: Farah Khan
Főszereplők: Shah Rukh Khan, Abhishek Bachchan, Deepika Padukone, Boman Irani, Sonu Sood, Vivaan Shah, Jackie Shroff
A legendás Farah Khan filmjét óriási várakozás előzte meg, ez lett India hivatalosan legdrágább filmje, a legnagyobb sztárokkal, fantasztikus díszletekkel, jelmezekkel és a legjobb dalbetétekkel!
Charlie (Shah Rukh Khan) utcai harcosként küszködik a mindennapokkal, és várja a lehetőséget, hogy végre bosszút állhasson apjáért, akit ártatlanul bebörtönöztek a híres Shalimar-gyémántok elrablása miatt. Az alkalom éppen karácsony este jön el, amikor a gyémántokat a dubai Atlantis Hotel páncéltermébe szállítják. Ugyanaznap azonban éppen ebben a hotelben tartják a táncvilágbajnokságot is. Bűnöző barátaiból csapatot verbuvál a nagy rabláshoz. Ahhoz azonban, hogy egyáltalán lehetőségük legyen feltörni a világ legbiztonságosabb széfjét, először is meg kell tanulniuk táncolni, sőt a csapat lúzernek meg is kell nyerni az indiai selejtezőket, hogy a legjobb tánccsaspatként továbbjussanak a világbajnokságra! Ehhez ki más segítené őket, mint a bártáncosnő, Mohini (Deepika Padukone)?
Trailer: www.youtube.com/watch?v=u0mrzMQJMQ8

21.30 Bollywood Party – HOLI EDITION!
A legpörgősebb indiai zenékkel vár DJ Milendee és Dj Thot!

HÓLI, a „színek ünnepe”, India legvidámabb, igazi fesztivál hangulatú ünnepe. Ezzel a nagyszabású partival búcsúztatják a telet és köszöntik a tavaszt minden évben! A hóli időpontja a holdtöltéhez igazodik, ezért a dátuma évenként változhat, ráadásul nem egynapos, helytől is függően kettőtől akár 16 napig is tarthat. Ilyenkor az emberek tüzet gyújtanak, hogyelűzzék a gonoszt, és színes festékekkel, porokkal szórják be egymást. Ünnepeld velünk a tavaszt India legszínesebb fesztiválján március 7-én, és fedezd fel a színeket a Mika Tivadar Mulatóban!
HÓLI ETIKETT: Legyél te is részese a színkavalkádnak! Fest be te is az arcod/mások arcát a bulin, de csak arcot! A festék kimosható/lemosható, de ajánlott – a biztonság kedvéért – a játszóruha ☺
HÓLI Bollywoodban: www.youtube.com/watch?v=YKDZ4zQCQnI

Bollywood? A szó az indiai város: Bombay (Mumbai régi neve) és Hollywood összevonásából keletkezett. Évente közel 150 bollywoodi film készül. Ezek szinte mindegyikében központi helyet foglal el a tánc és zene. A filmek bevett promótálási módja ezen klipek kiszivárogtatása, így a moziba kerüléskor már mindenki kívülről fújja a filmek betétdalait.

A belépés ingyenes.

2015. március 10. kedd
18h Apu azért iszik, mert te sírsz! Puzsér Róbert és Farkas Attila Márton beszélgetése. (koncertteremben)
Vizitdíj: 300HUF

20h Kocsmakvíz a Mikában (földszinten)
A kocsmakvíz olyan kocsmai játék, ahol a közönség csapatokat alkot és megpróbálja kiokoskodni a kvízmester által feltett kérdésekre a válaszokat.
Jelentkezni a helyszínen fél8-tól maximum 6 fős csapatokkal lehet. Nevezési díj: csapatonként 500 Ft. A győztes csapat jutalma: egy üveg bor + a nevezési díjakból befolyt összeg. Kvízmester: Paizs Miklós

2015. március 11. szerda
18.30 – Mika Diplo Akadémia – SZOCIOFILM-sorozat: NEM VÉNEMBER (R.: Miel Van Hoogenbemt, 2007)
Előadó és vitavezető: Csejk Miklós filmtörténész, kulturális újságíró. A filmet magyar szinkronhanggal vetítjük.
Belépő: 1000 HUF

A gazdasági bevándorlás kérdésében nem kevés okos gondolattal tarkított belga film nemcsak a szociális érzékenységünket veszi górcső alá, hanem az internetes párkeresés legfontosabb buktatóit is bemutatja, s teszi mindezt a belgák fanyar humorával. Dráma és vígjáték egyben, ráadásul azt is megfejthetjük végre, hogy milyen is egy jó belga film. Kevés belga filmet látni ugyanis, de az biztos, hogy ez a legjobbak közül való.

ÖREGEMBER NEM VÉNEMBER (belga film, R.: Miel Van Hoogenbemt, 2007) rövid tartalma:
Leopold, az özvegy iskolaigazgató egy szép napon kénytelen szembenézni a nyugdíjas lét kihívásaival. Elhatározza, hogy öreg napjait nem fogja magányban tölteni, ezért feleséget keres – a mai kor eszközével: az interneten. Céltudatosan osztályozza a jelentkezőket és szervezi a randevúkat, mégsem képes választani a sok ígéretes középkorú hölgy között. Szívét egyedül új házvezetőnője tudja megdobogtatni, aki Romániából érkezett, a házimunkához semmi tehetsége és több mint negyven évvel fiatalabb Leopoldnál.
Diplo honlap: www.magyardiplo.hu/
A szabadegyetem hivatalos oldala: www.facebook.com/mikadiploakademia

2015. március 11. szerda
21h Medve Balázs koncert a Mika földszintjén
Medve Balázs one-man-band produkciója itthon igazi kuriózumnak számít. Bob Dylant idéző felállásban harmonika, gitár és ének képezi a hangszerek repertoárját. Balázs zenei karrierjének 10 éves pályafutása alatt egyedülálló szájharmonika stílust alakított ki több zenekarban és formációban is. Az este folyamán Stevie Wondertől Michael Jacksonig teljesen új country-s swinges köntösben jelennek meg az ismertebb slágerek és emellett saját magyar és angol nyelvű dalokat is hallhat a nagyérdemű.
A belépés ingyenes.

2015. március 12. csütörtök
21h Norbert Kristof és Vojnits koncert
Belépő: 800 HUF

Norbert Kristóf:
Norbert Kristof közel egy évtizede készít indie rock zenét. 2007 óta több szóló albuma is megjelent, amelyek mind elérhetőek a Bandcampon.
www.facebook.com/pages/Norbert-Kristof-official/174784895883772?sk=timeline

Vojnits zenekar:
A Vojnits zenekar a névadó Vojnits Mártonnal az élén 2012-ben alakult, és most második EP-jük kiadására készülnek gőzerővel. A nem könnyen besorolható zenét játszó banda első albuma a Lost and Found dallamos, fülbemászó British rockot, grunge elemeket, indie-t és popot is ötvöző számai hamar magával ragadják a hallgatókat, amit jól mutat az is, hogy a négy számból kettőt a mai napig is játszik a rádió. 2015 tavaszán pedig ez a sor is bővül, ugyanis az új EP-ről – ami a Weird címet kapta – elsőként a Bucketlist című pörgős szerzeménynél tekerhetjük a rádió hangerő szabályozóját a maximumig. A zenekar élőben is egyre több alkalommal látható, fellépéseik száma és rajongótáboruk is folyamatosan emelkedik, amely tovább inspirálja és lelkesíti őket mind a zeneszerzésben, mind a zenélésben. A Weird egy kisebb szünet után született meg, amely tagcseréket is magábafoglalt: a csapatba a dobos Mamó és a frontember mellé érkezett Temesvári Bence és Máté, gitár illetve basszusgitár pozícióra. A változás természetszerűleg hatással volt az alkotómunkára is, amely során nagyobb teret engedtek az elemi és ösztönös zenélésnek is. Ezáltal az új EP-n szereplő négy dal stílusban még jobban feszegeti a határokat, mindamellett, hogy sikeresen megőrizték a dalok ’90-es évek zenei gazdagságára épülését, de a friss, kortárs hangzástól izgalmasabbak, vibrálóbbak lettek.

2015. március 13. péntek
21h – Surfin’ Zhiguli és Naked Truckers koncert
Belépő: 1000 forint, ami tartalmaz egy Dickies 20% vásárlási utalványt.

Naked Truckers:
A 2009-ben alakult Naked Truckers a hazai és Közép-Európai underground zenei színtér jelentős formációja. A háromtagú rock’n’roll zenekar a korai blues-t ötvözi a rockabilly ritmusával, és a modern punk-rockkal. Látványos show-elemekkel tarkított előadásaik és az együttest övező botrányok nyomán a trio a lázadó zene igazi megtestesülésévé vált. “Jump!” című videójuk 2014-ben megnyerte a Berlin Music Video Awards “Best Live Act” díját, a srácok pedig rendszerint úton vannak a következő koncerthelyszínre, valahol Európában.
www.facebook.com/N.Truckers?fref=ts

Surfin’ Zhiguli
A Surfin’ Zhiguli élménykvintett egyedülálló performansz. Persze-persze, lépten-nyomon halljuk ezt máshol és másról is, de ez valóban a megtestesült cross-art. Mozgáskultúra, vizuális stimuláció, történelem, pop-art, sorozatos életérzés, mely az agyadban recesszíven pihenő ismert dallamokra épít.
Ja, és nem utolsósorban zene. A jobb fajtából.

A koncert után ingyenes buli:
23h – Rock’n’roll Party w/ DJ Languszta
’50-es ’60-as évek Rockabilly, Garage, New Wave.
A belépés ingyenes.

2015. március 14. szombat
22h Bevanda Discoteca w/ Zenit Incompatible
Azok, amik régen sem voltak cikik. Meg azok, amik egy kicsit mégis. Nem jön felhő és száll le közénk, nem fog nyakig érni a holiday és nem leszünk a hegyekben fönn, ellenben a minden tagod megmozgató, lélekteli tánczene levesz majd a lábadról! Kellemes klubrotáció, semmi agresszió, visszarepítünk egy világba, ahol Avicsi még tini, Getta egy francia megélhetési lemezlovas, a “dance” még nem csak egy szitokszó volt az E és az M között, a Love parade pedig a legnagyobb fesztivál széles e földrészen! Persze, azért belecsúszunk az évezredforduló elejébe is.
Fatboy Slimtől a Nightcrawlersen, Armand Van Heldenen, Spilleren és Modjon át a Livin’ Joy-tól megrészegülve Dj Tonkáig és a Wamdue Projectig – nagyjából így.
Cumit a tatyóra, pattogós cukorkát a szájba és indulhat a buli!
A pult mögött Zenit Incompatible (RCKO.FM)
A belépés ingyenes.

2015. március 16. hétfő
20h Esn Elte Pub Quiz (In English)
It’s a simple but fun pub game in which teams match their general knowledge to score points. If you know who the last Prime Minister of the UK not having a wife was and what Dexter Morgan’s favourite tropical fruit is, join us and win the prize! It would be a mistake to miss it.
Free entry.

2015. március 17. kedd
18h Apu azért iszik, mert te sírsz! Puzsér Róbert és Farkas Attila Márton beszélgetése. (koncertteremben)
Vizitdíj: 300HUF

20h Kocsmakvíz a Mikában (földszinten)
A kocsmakvíz olyan kocsmai játék, ahol a közönség csapatokat alkot és megpróbálja kiokoskodni a kvízmester által feltett kérdésekre a válaszokat.
Jelentkezni a helyszínen fél8-tól maximum 6 fős csapatokkal lehet. Nevezési díj: csapatonként 500 Ft. A győztes csapat jutalma: egy üveg bor + a nevezési díjakból befolyt összeg. Kvízmester: Nádasdy Vilma

2015. március 18. szerda
18.30 – Mika Diplo Akadémia – SZOCIOFILM-sorozat: SHOUF SHOUF HABIBI! (szinkronizált holland film, r.: Albert Ter Heerdt, 2004)
Előadó és vitavezető: Csejk Miklós filmtörténész, kulturális újságíró.
Belépő: 1000 HUF

Itt van az a film, ami megmutatja végre szellemes és szórakoztató köntösbe öltöztetve, hogy mennyire is problémás a másod- vagy harmadgenerációs bevándorlók élete. Ráadásul, ha vallási és kulturális különbségekkel is nehezített a feladat, akkor gyakorlatilag megoldhatatlan úgy, hogy valamit ne adjon fel az ember az identitásából. Ráadásul a modern élet és az ortodox vallási hagyományok összeegyeztetése is túlmutat az abszurditás határain. A film rendezője még véletlenül sem akar ítélkezni. Bemutat, és talán arra mutat rá, hogy nem szabad annyira komolyan venni önmagunkat. Másrészről a film kőkemény kritikát gyakorol a filmben ábrázolt európai társadalom felett, amely magát elméletben toleránsnak gondolja, a gyakorlatban viszont a tolerancia csíráját se nagyon lehet megtalálni. A filmrendező a humorral akar elmondani valamit, valamit, ami tényleg mindennél fontosabb. Nagyon fiatalos, lendületes film ez, maradandó tartalommal, szellemes helyzetkomikummal. A filmklubvezető, Csejk Miklós filmtörténész, csak ajánlani tudja.

SHOUF SHOUF HABIBI! (szinkronizált holland film, r.: Albert Ter Heerdt, 2004) rövid tartalma:
Ap egy marokkói származású, de már Hollandiában született fiú, aki szeretné a helyét megtalálni a holland társadalomban. Megfontoltan akar dönteni az életéről; éljen úgy, mint az idősebb bátyja és a fiatalabb lánytestvére, akik már inkább hollandok, mint marokkóiak, vagy pedig folytassa a régi családi hagyományokat és marokkói lányt vegyen el feleségül? Ap úgy dönt, hogy komolyan kézbe veszi a sorsát, és ezért több mindent meg is próbál: banki alkalmazottól a bankrablóig, hentestől a menekülő vőlegényig terjednek a próbálkozásai, de semmi se működik igazán.
A film egyfelől vérbő komédia, elképesztő fordulatokkal, szellemes dialógusokkal és vérbő karakterekkel, másfelől pedig egy komoly történet kulturális különbségekről, hagyományról, változásról, elfogadásról és visszautasításról.
Diplo honlap: www.magyardiplo.hu/
A szabadegyetem hivatalos oldala: www.facebook.com/mikadiploakademia

2015. március 18. szerda
21h Oti Acoustic Duo koncert a Mika földszintjén
A formáció populárisabb feldolgozásokat játszik, ének-gitár felállásban. Ottilia jazzes, blues-os stílusára formálva, a napi slágerektől kezdve, egészen a 70-es évekig nyúlnak vissza.
Akiktől hallhatunk dalokat, a teljesség igénye nélkül: Amy Winehouse, Sting, Eric Clapton, Santana, Norah Jones, Adele.
A belépés ingyenes.

2015. március 19. csütörtök
20h Ed Is On és Pán Péter Project koncert
Belépő: 800 HUF

Pán Péter Projekt (akusztik):
„Csak a hangok vannak, mik a fejben maradnak
Csak így élni túl, ha minden más bevadul”
Miért éppen Pán Péter?
– Mert 2014 óta színesen, játékosan, műfaji korlátok nélkül, szabadon alkotnak zenét.
Mit játszanak?
– Pop-rockos, eklektikus, modern magyar szövegű dalokat, melybe néhol kevésbé, néhol hangsúlyosabban belekerül az elektronika is.
Mit csináltak eddig?
– Az első kislemezt Szentmihályi Gábor produceri segítségével
http://www.deezer.com/album/9237861
– Egy merész, egysnittes bemutatkozó klipet Szabó Szonja rendezésében
-> A dal bekerült számos rádió rotációjába.

– Koncertrepertoárt saját számokból és néhány feldolgozás dalból.
– Ezen kívül hangos, bulis koncerteket Budapesten, egyre bővülő közönséggel.
Mi várható még?
– Egy egész estés akusztikus műsor kibővített repertoárral, számos hazai és külföldi dal feldolgozását magába foglalva.
– A színek (vol.2.) kislemez megjelenése 2015 tavaszán

A zenekar tagjai:
Szentmihályi Gábor ‘Michel’ – dob
Sárdi Ádám – basszus
Németh Péter – ének
Balla Gergely Mózsi – gitár
Biljárszki Dániel – billentyű
Kádár Áron – elektronika

Ed Is On:
A szentendrei Ed Is On 2005-ben alakult igazi gimis bandaként. A kezdeti helyi sikerek, majd az egyetemi, főiskolai tanulmányok alatti pauza után a zenekar 2013-ban reaktiválta magát – a csapat frontembere, énekese és dalszerzője, Tasnádi Bence időközben a budapesti Katona József Színház színészeként helyezkedett el.
Az újrakezdés sikerét bizonyítja, hogy a 2013-as Talentométer tehetségkutatón a szakmai zsűri döntése alapján a pop/rock kategória győzteseként jutottak tovább – ekkor már vokalista-fronton Jordán Adéllal kiegészülve, aki állandó vendégként azóta is gyakran közreműködik a koncerteken.
A dalokat tartalmas, izgalmas, elgondolkodtató szövegek és könnyed, fülbemászó dallamok jellemzik, a koncerteket pedig átszövi a színházból hozott drámaiság és a szuggesztív előadásmód.

A zenekar tagjai:
Tasnádi Bence – ének, basszusgitár
Rokonál Benedek – szintipop
Várvölgyi Szabolcs – gitár
Pucsek András – dob

Állandó vendég:
Jordán Adél – vokál

www.facebook.com/edisonhungary
www.facebook.com/panpeterprojekt

2015. március 20. péntek
GOMBAFEJEK BEATPARTY
19. 30 – A Hard Day’s Night filmvetítés
21.30 – The BlackBirds koncert
23.00 – Elliot & Séf Beat DJ Set

Március 20-án egy igazán felejthetetlen estére számíthatnak a beatkorszak rajongói. Levetítjük az A Hard Day’s Night című Beatles film újradigitalizált verzióját, majd élőben fellép a legautentikusabb magyar Beatles emlékzenekar, a 11 éves The BlackBirds. A koncert után pedig buli: Elliot & Séf Beat DJ Set hajnalig.

A filmvetítésre és a koncertre együtt a belépő: 1000 HUF
A bulira a belépés ingyenes.

Figyelem! Fontos információ: A Mika koncerttermében korlátozott a férőhelyek száma, ezért ha be szeretnétek jutni a vetítésre illetve a koncertre, érkezzetek időben!

A 11 éves The BlackBirds zenekar túl a 720. Beatles Show lejátszásán is ugyanazzal a lelkesedéssel játssza a gombafejűek megunhatatlan dalait, mint 2004-es magalakulásukkor. Az utóbbi években szinte minden koncertjük teltházas volt, és remélhetőleg így lesz ez a március 20-i fellépésükkel is, melyet a Mika Tivadar Mulató felkérésére adnak. A koncertet a korhű ruhák és hangszerek mellett az eredeti Beatles hangzás teszi még egyedibbé. A 90 perces The BlackBirds koncert előtt megnézheted az idén 51 éves „Egy nehéz nap éjszakája” c. kultikus mozifilmet is, melyet tavaly két teltház fogadott az Uránia Filmszínházban. A film újradigitalizált képpel és hanggal, magyar felirattal kerül a vászonra.

23h – Elliot & Séf Beat DJ Set
Elliot & Séf előszedik szüleik régi bakelitjei közül kedvenc Beatles számaikat, és válogatnak a milliónyi jobbnál jobb átdolgozás közül. Hogyan énekelt Beatlest Ray Charles, Aretha Franklin, David Bowie, Michael Jackson, Joe Cocker, Jimi Hendrix, Tom Jones, Little Richard, vagy éppen a Coldplay? Ez is kiderül az este folyamán, de kedvenc remixeiket, bootlegeiket is elhozzák. Egy biztos, nem fogunk unatkozni.
A belépés ingyenes.

2015. március 21. szombat
22h Balkan Party
Ha szereted Boban Markovic-ot, Shantelt vagy Goran Bregovic-ot, akkor ez a buli neked szól! Fülbemászó balkán dallamok az egész estés tánchoz és őrülethez! Az est királyai a rézfúvósok lesznek. A zenéről a Most Wanted, Ramses Hoppa (NL), Lapidem (FR) és LAY DNA (HU) gondoskodik. Egy este a nemzetközi a kavalkád jegyében.
A belépés ingyenes.

2015. március 23. hétfő
19h Menedék Filmklub

2015. március 24. kedd
18h Apu azért iszik, mert te sírsz! Puzsér Róbert és Farkas Attila Márton beszélgetése. (koncertteremben)
Vizitdíj: 300HUF

20h Kocsmakvíz a Mikában (földszinten)
A kocsmakvíz olyan kocsmai játék, ahol a közönség csapatokat alkot és megpróbálja kiokoskodni a kvízmester által feltett kérdésekre a válaszokat.
Jelentkezni a helyszínen fél8-tól maximum 6 fős csapatokkal lehet. Nevezési díj: csapatonként 500 Ft. A győztes csapat jutalma: egy üveg bor + a nevezési díjakból befolyt összeg. Kvízmester: Paizs Miklós

2015. március 25. szerda
18.30 – Mika Diplo Akadémia SZOCIOFILM-sorozat: ELSA ÉS FRED (r.: Marcos Carnevale, 2005)
Előadó és vitavezető: Csejk Miklós filmtörténész, kulturális újságíró. A filmet magyar szinkronhanggal vetítjük.
Belépő: 1000 HUF

Itt a tavasz, és ha tavasz, akkor mi másról szólhat egy filmklub, mint a szerelemről – némi kis csavarral. Nálunk ugyanis most két idős ember időskori érzelmei révén gondolkozhatunk a szerelemről, szeretetről, párkapcsolatról. Fiatalként hihetetlen felismerésekben lehet részünk, hiszen némi távolságból vizsgálhatjuk a szerelem, szeretet, párkapcsolat lényegét, idősként pedig megtanulhatunk a filmből valamit, ami mindennél, de mindennél fontosabb. Aki pedig középkorú, az a szüleit és a kamaszkorát egyszerre fogja siratni. Szenvedélyes, megható, okos kis film ez, ráadásul a filmklubvezető, Csejk Miklós, filmtörténész, személyesen is ajánlja mindazoknak, akik imádják Rómát és Fellinit, ugyanis a főszereplők is imádják Rómát és Fellinit, sőt az Édes élet című filmet is, arról már nem is beszélve, hogy az 1960-as alkotás Anita Ekbergje a dolgok mozgatórugója, akinek emlékét filmklubunk ezzel a filmmel idézi meg. A Trevi-kútban botrányosan megfürdő svéd színésznő 2015. január 11-én, 83 évesen halt meg. Az édes élet Sylviája azonban halhatatlan.

ELSA ÉS FRED (argentin−spanyol film, r.: Marcos Carnevale, 2005) rövid tartalma:
Elsa 82 éves dinamikus özvegyasszony, aki évtizedek óta arról álmodozik, hogy eljusson Rómába, és Anita Ekberthez hasonlóan megmártózhasson a Trevi kútban. Amikor a szomszédjába költözik egy megözvegyült öregúr, Alfredo, Elsa mindent megtesz, hogy felhívja magára a figyelmét. Alfredo egész életében szolid és visszafogott volt, amióta pedig felesége eltávozott, már semmit nem vár az élettől. Kezdetben idegesíti Elsa állandó zaklatása, hamarosan azonban rájön, hogy utolsó éveit nem gyógyszerekkel és otthon akarja tölteni, hanem az élet minden cseppjét ki akarja élvezni. Elsa és Fred hamarosan elválaszthatatlan szerelmespárként sétálnak Róma utcáin.
Diplo honlap: www.magyardiplo.hu/
A szabadegyetem hivatalos oldala: www.facebook.com/mikadiploakademia

2015. március 25. szerda
21h Eszes Viki – Berkó Gábor duó a Mika földszintjén
Az Eszes Viki – Berkó Gábor duó 3 éve, nyáron alakult. Berkó Gábor, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem első éves tanulója, Eszes Viki, pedig a Bartók Béla Zemeművészeti Konzervatórium tanulója, ahol sikeresen leérettségizett, majd tanulmányait ott folytatta ötödéven. A duó nagyon szereti a jazzt és a popzenét is.
A belépés ingyenes.

2015. március 26. csütörtök
21h Eugenia formáció koncert
románobalkánikósírvavigadóspunk
(román, szerb, orosz, lengyel dalok)
Belépő: 800 HUF

A zenekar 2008 nyarán született, miszerint az otthonukat elhagyó erdélyi színészek zenében elevenítsék fel gyermekkoruk pocsék ízű Eugenia (ejts: Eudzsénia) keksz zamatát. A dauerszer ízű, rózsaszín töltelékkel kent avas porlóst a rég elfeledett, anno „cikinek” tartott dallamokkal írja körbe a formáció: manele-sanzon-punk-latinsíratós etűdök hangulatával. A két énekesnő ’színészjányok’ előadásmódjukkal biztosítják a dallamok antidramatikusságát és a népdalok síratóspunkosítását. Az Eugenia zenéje az alkotók kulturális, nyelvi, vallási sokszínűségéből táplálkozik sok vidámsággal fűszerezve.
Fazakas Júlia – ének
Miklusicsák Aliz – ének
Dimitri Rekun – szaxofon
Robert Dakowicz – harmonika
Beöthy Árpád – dob
Szemző Dávid – basszusgitár
Varga Péter – mandolin
Katona László – néha felbukkanó sztárvendég

A zenekar 2009-ben FRINGE díjat nyert.

2015. március 27. péntek
21h – Memento Zenekar koncert
Belépő: 1000 HUF

Gróf István – ének
Kozma Tamás – ének, szólógitár
Hinora Bálint – ritmusgitár
Molnár Dániel – basszusgitár
Látos Balázs – dob
Schmitt Pál – billentyű

A zenekar 2001 szilveszterén alakult. Kezdetben a formáció 4 tagból állt: Gróf István, Látos Balázs, Schmitt Pál és Hinora Bálint. 2003 tavaszán csatlakozott hozzájuk Molnár Dániel, aki a basszusgitáros szerepkörét kapta meg. 2004. december 28-án volt az első koncertjük 150 ember előtt. 2005 az első albumuk felvételével, a stúdiózással telt. 2006-2009 között a zenekar átalakulásokon ment keresztül, előkészítették az együttes második albumának hanganyagát. 2009 nyarán csatlakozott hozzájuk Kozma Tamás, aki a frontemberi szerepkör átvételével jelentős változást hozott a zenekar életébe. Azóta összecsiszolódtak és megtalálták a közös, új hangzást. Pop, rock, funky.

2015. március 27. péntek
23h HIP HOP GOLD CHAIN$ 3.0: *LADIES FIRST SPECIAL!* w/ DJ Györemix
Lánc, lánc, aranylánc, amit hord sok rapper-lány! A március 8-ai Nőnap és egy Hiphop Múzsa csókja egyszerre ihlette meg ezt a “gyengébbik” nem előtt tisztelgő Hiphop eseményt. Eljött hát végre az idő, hogy a műfaj belevaló, dögös képviselői a Rap és R’n’B legformásabb vonalain belül bizonyíthassák zenei jelenlétük mennyire nélkülözhetetlen egy igazi partin akár egy egész estén át! Aranyláncokat becsatolni, öveket kilazítani és tessék a hölgyeket előreengedni!
A belépés ingyenes.

2015. március 28. szombat
22h Nagy Ciki Buli 2.0 w/ DJ Delgado  Disc Bobby
A Nagy Farsangi Ciki Buli sikere után, úgy döntöttünk, hogy megrendezzük Ciki Buli 2.0-t. Ezúttal nem kell ízléstelen ruhákba öltözni (persze aki szereti az ilyesmit, annak lehet), viszont a zenei felhozatal igen hasonlatos lesz a múltkorihoz, amikor is hajnalig tartó tombolás zajlott a Mika pincéjében. Dj Delgado és Disc Bobby most is csak kicsit ciki zenéket fog hozni, és most sem lesz égő tudni a dalok szövegét.
A belépés ingyenes.

2015. március 30. hétfő
20h Esn Elte Pub Quiz (In English)
It’s a simple but fun pub game in which teams match their general knowledge to score points. If you know who the last Prime Minister of the UK not having a wife was and what Dexter Morgan’s favourite tropical fruit is, join us and win the prize! It would be a mistake to miss it.
Free entry.

2015. március 31. kedd
18h Apu azért iszik, mert te sírsz! Puzsér Róbert és Farkas Attila Márton beszélgetése. (koncertteremben)
Vizitdíj: 300HUF

20h Kocsmakvíz a Mikában (földszinten)
A kocsmakvíz olyan kocsmai játék, ahol a közönség csapatokat alkot és megpróbálja kiokoskodni a kvízmester által feltett kérdésekre a válaszokat.
Jelentkezni a helyszínen fél8-tól maximum 6 fős csapatokkal lehet. Nevezési díj: csapatonként 500 Ft. A győztes csapat jutalma: egy üveg bor + a nevezési díjakból befolyt összeg. Kvízmester: Nádasdy Vilma.

Honlap, VPS, Domain, E-mail mind egy helyen! www.innobrand.hu

Be the first to comment

Leave a Reply

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..