Totally Disco! – személyes és kalandos a Hippikiller új lemeze

Március 30-án jelentette meg Totally Disco című új nagylemezét az újságíróként és szerkesztőként és Majdnem Híres Rocksuli-társalapítóként is jól ismert Bihari Balázs zenekara, a Hippikiller. Az együttes harmadik nagylemeze ezúttal a nyolcvanas évek hangulataiba utaztatja vissza a hallgatókat, persze igazi Hippikiller-kontextusba ágyazva.

A 2003-ban indult Hippikiller, Bihari szólóprojekt-zenekara – némi, 2010-es évek eleji szünet után – 2014 óta aktív ismét, abban az esztendőben készült el a 2006-os debütáló Hippikiller-lemez, a Ten Little Freuds, Ten Little Gonzos folytatása, a Mixtape From the Striped Room. Az együttes az elmúlt közel tizenöt évben merészen kalandozott a rock és pop stílus-labirintusaiban, hatott rá a hard rock és az artpop, a poszt-punk és a funk, a pop és a metal. Ezen a lemezen sem okoz csalódást, ami a bátor kísérletezést és az invenciózus dalszerzést illeti.
– Hey. You OK?
– Everything’s tickety boo. Totally disco.
(Luther, Season 4)
“A Totally Disco egy idézet a Luther című méltán ismert sorozatból, és úgy gondolom, meglehetősen pontosan lefed egy állapotot, egy talajvesztést, amikor hosszú ideig fel sem fogod, hogy mindez megtörténhet veled, próbálsz ellene menni, persze ezzel még inkább érvényesül a hatás-ellenhatás és a zűrzavar. Innen azért elég hosszú az út az elengedésig”- mesél az új Hippikiller-lemez indíttatásairól Bihari.

Az I’m Still Standing című Elton John-feldolgozáshoz video készült, melyet a közelmúltban számos izgalmas hazai videót jegyző Rusek és Major Kata j(Mazarinettes) jegyez: a sok elektronikával megtámogatott felvétel jól reprezentálja a Totally Disco album hangulatát, ahogy Bihari a nyolcvanas évek zsánerét idézi fel, feleleveníti a Talk Talk, a Duran Duran, az Ultravox vagy a korai Nine Inch Nails hangzását-hangulatait, de mindezt összetéveszthetetlen Hippikiller-mixtúrába csomagolva.

Hippikiller: I’m Still Standing

Rendezte: Molnár Alexandra Rusek, Major Kata (Mazarinettes)
Köszönet: Szabó Csaba

A klip még 2016 decemberében készült egy kevésbé hideg, ám 10 Celsius fok alatti napon.
Egy Zenebutik-klipet készítettünk a Lövölde téri ház tetején. Ez a környék legmagasabb épülete, ide jár mindenki augusztus 20-i tűzijátékot nézni és egyébként itt található a Vándorló palota egyik bejárata is. Mivel pont szembe sütött a nap, a főhős folyamatosan nem látott semmit, ezért úgy tűnik, mintha nagyon haragudna a világra, néha eltéveszti a lips syncet is, mert már annyira halláskárosodott, hogy nem hallotta a telefonból érkező zenét. A klip vegyes technikával, de leginkább VHS-sel készült és nyugodtan elmondhatjuk, hogy kiválóan szórakoztunk Rusekkel, Katával és Csabival. Rusekkel legalább tíz éve ismerjük egymást, úristen, de csak most jutottunk el addig, hogy dolgozzunk is együtt. Csabi sokat szeret kávézni a gangon, én meg néha kölcsönadom neki az erősítőmet ” – mesélt a klipkészítésről Balázs.
Ami pedig a nyolc számot tartalmazó új album készítését illeti: “Két részből állt a munkafolyamat, hiszen tavaly egy félig hangoskönyv. félig lemezről beszéltem. Ezt a koncepciót borítottam fel év végén és kivettem a hangoskönyv-részt, kicseréltem, megváltoztattam számokat és hozzáadtam újakat, sőt új sorrendet is adtam, mire maga a lemezanyag őrületes változáson ment keresztül. Így november-december-januárban egy teljesen új album rajzolódott ki. A felvételek 95 százalékán magam játszom minden hangszeren, magam végeztem a produceri munkát, de nyugodtan mondhatjuk, hogy Schram Dávid barátom társproduceri felügyelete nélkül nem így szólna a végeredmény, úgyhogy a Budapest-Calgary tengely igenis működik! A hangoskönyvre pedig később visszatérünk.”

Hippikiller: Totally Disco
iTunes: https://itunes.apple.com/hu/album/totally-disco/id1218863497?app=itunes&ign-mpt=uo%3D4
Deezer: http://www.deezer.com/album/15736344
Spotify: https://play.spotify.com/album/0FLIoI2SeULivvy2SDgiPi?play=true&utm_source=open.spotify.com&utm_medium=open
Googleplay: https://play.google.com/store/music/album/Hippikiller_Totally_Disco?id=B2fjaktcyhplorhsmavx7won5qi
Amazon: https://www.amazon.com/gp/product/B06XT7YWSK/ref=dm_ws_sp_ps_dp
Dalok.hu: https://www.dalok.hu/lemez/id/8775

A lemezen közreműködik Polnauer Flóra, azaz PollyFlow, akivel Bébé, mint producer tavaly közösen dolgozott Flóra Marlene Reload című EP-jén, egy számban énekel BoZaN, alias Bodrogi András, és ismét felbukkan a Hippikiller világában MC Fedora, valamint Mezei András basszusgitáros.

Honlap, VPS, Domain, E-mail mind egy helyen! www.innobrand.hu

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..