A CAFe Budapest bemutatja a hazai jazz legújabb tehetségeit

A 2018-as Lakatos Ablakos Dezső-ösztöndíjasok koncertje

A CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál jóvoltából három fiatal hazai jazz-formációval is találkozhatunk október 7-én a Budapest Jazz Clubban. Mindannyian 2018-as Lakatos Ablakos Dezső-ösztöndíjasok. Három az egyben!

Bögöthy Ádám Trió

A nagybőgős Bögöthy Ádám (1987) zenei tanulmányait gitárosként kezdte. 2009-ben felvételt nyert a székesfehérvári Kodolányi János Főiskola Jazz Tanszakára. A nagybőgő iránti érdeklődése is ebben az évben erősödött meg, aminek eredményeképpen 2010-től a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazz Tanszékének jazz-nagybőgő szakos hallgatója is lett, s a két képzést párhuzamosan végezte. 2014-től újból a budapesti egyetem hallgatója volt, tanári diplomáját 2016-ban vette át.
2016-ban jelölést kapott „Az év fiatal jazz-zenésze” döntőjének részvételére; 2017-ben szakmai-, majd 2018-ban közönségdíjat nyert a Müpában megrendezett Jazz Showcase-en.
A Bögöthy Ádám Trió egy régi együttműködés eredményeképp jött létre, hiszen tagjai egytől egyig megegyeznek a Czirják Csaba neve által fémjelzett trió tagjaival. A zenekar ez alatt a név alatt elsősorban a nagybőgős Bögöthy Ádám szerzeményeit, feldolgozásait játssza.

Kovács Linda & Bögöthy Ádám – Come As You Are:

Kezdés: 19.00
Jegyár: bit.ly/2pt2yKe
cafebudapestfest.hu/program?id=104090
Facebook: www.facebook.com/events/254931858466984/

Nexus LineUp

Alig egy héttel a Magyar Jazz Szövetség által meghirdetett 2017-es Jazz Combo verseny előtt fogalmazódott meg Hofecker Dániel és Jámbor Ármin fejében a zenekar megalapításának és a versenyen való részvételnek a gondolata. Tervük sikeresnek bizonyult, a budapesti döntőben a neves zsűri az első díj mellé még négy különdíjat is odaítélt az együttesnek.
A Nexus LineUp elnevezés hűen tükrözi mind a csapat zenei világát, mind a tagok sokszínűségét. Melódiáik összeköttetést teremtenek a modern, kortárs, illetve a tradicionálisabb hard bop, swing stílusirányzatok között. Mindemellett egy igen izgalmas eklektikus, ám mégis egységesnek csengő összhangzás születik a multikulturális összetételnek is köszönhetően.
Koncertprogramjukban a zenekari tagok által írt saját kompozíciók mellett a „Great American Songbook” örökzöldjei is fellelhetőek, természetesen saját feldolgozásban.
Nexus LineUp: Live at Tube’s:

Kezdés: 20.00
Jegyár: bit.ly/2xrUeyG
cafebudapestfest.hu/program?id=104091
Facebook: www.facebook.com/events/1966213376789731/

Rafael Mário Trió

A zenekar 2014 tavaszán alakult a Zeneakadémia falai között és hamarosan a budapesti jazzélet rendszeres fellépője lett. A saját számok stílusa nehezen behatárolható, hiszen a Rafael Mário Trió zenéjében a balkáni ritmika és a mai hiphop egyaránt meghatározó elemnek tekinthető.
A trió első, saját szerzeményekből álló lemeze, My Hope címmel 2017 végén jelent meg. A zenéket az életben megélt pozitív és negatív energiák és élethelyzetek ihlették, s azok mondanivalóját a tagok érzelemdús improvizációval teszik még átélhetőbbé. A lemez programjával 2017 decemberében a Rafael Mário Trió a krakkói Hitch on Music – Jazz Juniors nemzetközi jazzverseny különdíját nyerte el, s 2018-ra meghívást kapott egy Benelux-államokbeli koncertsorozatra is.
A csapat pályáján mérföldkőnek számít a Get Closer Jazz fesztiválon való fellépés: az együttes Billy Cobham előzenekaraként mutatkozhatott be.

Rafael Mario Trio – Mountains:

Kezdés: 21.00
Jegyár_ bit.ly/2NYaEIE
cafebudapestfest.hu/program?id=104092
Facebook: www.facebook.com/events/1966213376789731/

Időpont: 2018. október 7. 19.00
Helyszín: Budapest Jazz Club (1136 Budapest, Hollán Ernő utca 7.)

Honlap, VPS, Domain, E-mail mind egy helyen! www.innobrand.hu

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..