Magyarországra érkezik az énekesnő, akit Michael Jackson és Prince is kiválasztott

Az amerikai Judith Hill története valóságos 21. századi tündérmese. 4 évesen írta első dalát, Michael Jackson őt választotta duettpartnernek This Is It turnéjára, emellett olyan sztárokkal dolgozott együtt, mint Prince, Stevie Wonder vagy éppen Josh Groban.

A soulénekesnő, akinek Usher, Shakira, Blake Shelton és Adam Levine is állva tapsolt az amerikai The Voice-ban, a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében, új albumával érkezik a Müpába április 18-án.

Az LA Weekly szerint Judith Hill hangja tele van lélekkel,

és van benne valami olyan nyerseség, ami igazán különlegessé teszi: könnyedén vált át R&B-ből funkra, onnan hip-hopra, vagy éppen jazzre és gospelre.

Japán édesanyja zongorista, amerikai apja basszusgitáros, akik a hetvenes években jobbnál jobb zenékkel vették körül 1984-ben született gyermeküket. Tehetsége már nagyon korán megmutatkozott, első dalát 4 évesen írta. Debütáló lemeze, a Back in Time borítóján is kislányként látható, első zongorájával.

Az énekesnő tehetségére több híresség is felfigyelt: Michael Jackson például őt választotta ki, hogy 2009-re tervezett utolsó nagy turnéja, a This Is It keretében elénekelje vele egyik legnagyobb slágerét, az I Just Can’t Stop Loving You-t.

Különleges és szoros kapcsolatukat mutatja, hogy Michael Jackson temetésén Hill énekelhette el a Heal the World-öt, ami a ceremónia egyik legfelemelőbb pillanata volt.

Sőt, I Will Always Be Missing You címmel dalt is írt az énekes emlékére, amelynek bevételeit jótékony célra ajánlotta fel. Kezdetben főleg háttérénekesként segítette a legnagyobb csillagok munkáját: többek közt Stevie Wonderrel dolgozott, de számtalan sztár lemezén is közreműködött. A hangját mások mellett Anastacia, Josh Groban, Mike Oldfield, Barry Manilow, Rod Stewart és Robbie Williams albumain hallhatjuk, emellett együtt turnézott Josh Grobannel és John Legenddel.

Feltűnik az Oscar- és Grammy-díjas 20 Feet from Stardom című dokumentumfilmben is, amely a 21. század legnagyobb előadói mögött dolgozó háttérénekesek történetét meséli el. Az énekesnő számos elismerést kapott a filmben elhangzó Desperation című daláért, amely minden háttérénekesnek szól: merj küzdeni az álmaidért. Ő is így tett, például felbukkant az amerikai The Voice tehetségkutató negyedik szériájában 2013 tavaszán, ahol a négy zsűritag – Adam Levine, Shakira, Usher és Blake Shelton – egyöntetűen megfordult a székével Judith hangja hallatán.

 

„Minden okkal történt, és éppen akkor, amikor kellett. És most itt vagyok, hogy felvegyem a lemezemet, mert eljött az ideje” – mondja Judith egy videóban Paisley Parkban, Prince minnesotai stúdiókomplexumában.

„Egy tévéinterjúban megkérdezték, hogy kivel dolgoznék a legszívesebben, és Prince-t mondtam. Két héttel később személyesen hívott fel”

– mesélte. Az énekes-dalszerző először csak egy közös zenélésre invitálta meg, az eredmény viszont annyira tetszett neki, hogy végül felvetette: vegyenek fel egy lemezt. „Mindig is imádtam Prince-t és azt, ahogy képes volt populárissá tenni a funkot” – fogalmazott az énekesnő. Első, Back in Time című albumát így jellemzi: klasszikus soul egy kis funkkal fűszerezve. Prince-szel a haláláig szoros kapcsolatban volt.

Az énekesnő április 18-án először érkezik Magyarországra, hogy a Budapesti Tavaszi Fesztivál közönségének bemutassa legújabb, novemberben megjelent albumát, a Golden Childot. Egy interjúban elmesélte: a lemez fő témája az összetartozás és a kultúrák sokszínűsége. „Szeretném a zenémmel legyőzni a gyűlöletet, és közelebb hozni egymáshoz az embereket. A különbözőségeink ellenére egyek vagyunk. A dalok nagy részét a bennem élő gyereknek írtam”.

A koncertere jegyet is nyerhetsz.

További információk ITT


Magyarországra érkezik az énekesnő, akit Michael Jackson és Prince is kiválasztott
Forrás: www.szeretlekmagyarorszag.hu

Honlap, VPS, Domain, E-mail mind egy helyen! www.innobrand.hu

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..