Metha – a sokoldalú DJ és producer

Metha napjaink egyik legsikeresebb feltörekvő lemezlovasa / producere, akit először VJ-ként ismertünk meg, majd a BreakBeat Massive estek szervezőjeként sok sikeres klubestet köszönhetünk neki. Jövőre 10 éve játszik, és szervez saját estéket, bulikat. A hazai udnerground élet jeles szereplője, akinek a nyár sok sikert hozott, erről faggattuk őt.

Sikeresen mennek a Breakbeat Massive klubestek, ez a szíved csücske, milyen meglepetésekre számíthatnak idén a partyzók?

Idén októberben az Evil Nine elbúcsúztatta a Breakbeat Massive-ot,hogy novemberben a 8. Breakbeat Massive Szülinapon megtörténjen az újjászületés. A Breakbeat Massive-ból kinövő Be Massive viszi tovább majd mindazokat a stílusokat, amelyek az elmúlt évek során a névhez kötődtek! Évek óta terveztem ezt a minimális név váltást, de most már kellett. Túlságosan beskatulyázta az estét ez a stílus jelző, bár a 8 év alatt mindig is szóltak tech-house-techno és más stílusú zenék, a kezdetekben azért a break dominált. Azonban az elmúlt 3-4 évben megfordultak az arányok. A Be Massive és (Én nem sem) korlátozza le magát műfajokra, minden stílusból merít, ami közönségének csemege lehet. Nem a stílusok hanem csak jó zenék számítanak A következő évadban hozunk techno, electro, warm house, break, tech-funk producereket.Novemberben Elite Force, Decemberben első alkalommal Marten Horger aki ha angolnak születik valószínű már Krafty Kuts 2 lenne :D.Havi 1 vendéget tervezünk minimum és folytatódik az Elite Forceal közösen indult U&A recordings estek is a Corvin tetőn. Jön majd Loops Of Fury, Mike Hulme, Krafty Kuts, tervben van Slam, Meat Katie és egyébb nagyobb nevek :). Szeretném ha a Be Massive név hallatán az emberek egy olyan klub estére asszociáljanak ahol mindig valami erős, minőségi, aktuális és nem mainstream zene szól és a stílusokon belül bárkire számíthatnak.

A szettjeidben egyre több 4/4 et hallunk, mi a váltás oka? Megmarad a tört vagy ez egy teljesen új Metha lesz? Kik inspiráltak a váltásra?

Én amióta zenélek mindig is játszottam 4/4 zenéket. Az első BM mixem kivételével az összes breakbeat massive vagy más mixem első fele 4/4 techno, tech-house amiből épül a break. Amikor még pár éve dj-knek adogattam a mixeimet az a kritika jött,hogy túl színes, nem egy stílus stb. Míg itthon ez akkor gátló tényező volt, hogy az ember nem “konzervatív technos,vagy bármi más” kint külföldön vagy fesztiválokon ez egyre jobban elismerték.Ma pedig valószínű ez a “sikerem” kulcsa 🙂 Természetesen ha techno buliba hívnak vagy kifejezetten egy stílusú estre akkor azt játszom, de ha egy fesztiválra, vagy csak simán vendég dj ként egy estére akkor igyekszem sokszínű lenni…és láthatóan ezt a közönség szereti, igényli. A 4/!4 felé közeledés pedig egészen egyszerű… Egyre jobban találom meg ezekben a zenékben, talán a technoban még inkább azokat a hangzásokat, amik belül megmozgatnak, inspirálnak.Ha hallok olyan breaket, ami tetszik természetesen megveszem de az elmúlt 2 évben 2 kezemen meg tudom számolni, mennyit vettem sajnos. Hiányoznak amúgy a jó breakek. Hozzá teszem, mindig is nehezen találtam olyan zenéket, amik igazán tetszenek. A technoval is így van ez, vagy a tech-houseal de az arányok itt lényegesen jobbak. Aki leginkább inspirál – Elite Force vagy Zodiac Cartel 🙂 EF. Mindig változatos, energikus, frissek a szettjei. Sok mixet, radió műsort hallgatok a legutóbbi bulikon Stlye Of Eye, és Pan-Pot volt, akik igazán felvillanyoztak.

A nyáron a Burn Studios kiemelt DJ je lettél. Mesélnél erről? Hogyan figyeltek fel rád? Mit jelent ez pontosan? Augusztusban Ibizán is jártál a Burn Studios egyik döntős fellépőjeként, mesélj erről!

A Burn a Balaton Sound után keresett meg.Ott találkoztam velük személyesen és mint kiderült egy ideje figyelik a munkásságomat. Tetszett nekik amit a BRO radioban mixeltem, illetve a ZP BRO búcsú bulin illetve Soundon játszottam. Nagy öröm volt és megtiszteltetés amikor közölték velem, hogy én leszek az egyik, aki Ibizán képviseli a hazai dj csapatot. Az ibizai versenyt Andro nyerte, és én lettem a második. Büszke vagyok a második helyre és azóta is nagy tisztelettel vagyok a rajongóim, támogatóim felé, mert nélkülük nem sikerült volna. Ibiza fantasztikus volt. Úgy érezhettük magunkat 4 napig,mint valami világsztár banda. Legjobb klubok, színvonalas előadások, maximális ellátás,kényelem. Minden értünk volt, mindenki a kedvünkben járt! Örök élmény! 🙂 A Burn-nel kapcsolatosan a jövő, hogy hallható, leszek olyan eseményeken ahol a Burn jelen van. Biztos vagyok benne,hogy sok új élménnyel leszek gazdagabb 2012 ben :).

Most jött ki a Break.Sk Recordsnál Dark smile című zenéd, de több re-workot készítettél a közelmúltban. Milyen megjelenések várhatóak még ?

Most zenekészítés folyamatában vagyok és tanulásában.Munka és bulik mellett kevés idő van a saját zene készítésre, de rajta vagyok. Szeretném megtartani ezt az irányt amit a Dark Smile is képvisel. Sokáig csiszoltam ezt a zenét és segítségemre volt Stefán is akitől rengeteg mindent tanulok azóta is. Szerettem a zenékben mindig is az alattomos, erős, mocskos angokat… a Dark Smile se nem tipikus techno se nem break,de még is visz. Ilyen atmoszférájú zenéket próbálok a jövőben is készíteni. A re-workok jó hobby, gyakorlás, illetve játék, hogy mitől lehetne számomra jobb,izgalmasabb egy zene. A Depeche Mode re-workomre rengeteg feedbacket kaptam még DM rajongóktól is. A re-workok csak úgy jönnek. Hirtelen belehall valamit az ember és próbálja megcsinálni. Kell azonban egy tudatosság,hogy inkább a saját produceri munkák készüljenek, mint egy re-work még ha az sokkal könnyebb is.

Új klubestet indítasz We need underground néven. Mire számíthatunk, Breakbeat vagy, 4/4? Miért érzed úgy, hogy szükség van egy ilyen új klubestre, kinek szól majd ez? Lesznek vendégművészek is?

Leginkább azokat szólítja meg akiknek elegük van a hétről-hétre agyon hallgatott mainstream zenékből és ezen belúl is az Egyetemista korosztályt. (+18 kizárólag) Sosem a divatos, trendi zenéket játszottam hanem azt ami belülről visz. Palotai Zsolti jól megfogalmazta a Lángoló gitárok interjúban mi a “helyzet” a mai fiatalokkal, ebbe nem is mennék bele, DE! Szerintem van egy szűk réteg, akik szeretnének valami mást is hallgatni, ami nem divat dubstep, vagy hardcore electro. Szeretnénk egy olyan egyetemista közösséget, partysorozatot létrehozni ahol igen is számít az, hogy milyen zene szól. Sokszínű lesz zeneileg, nem is boncolgatom stílusokra. Mellettem Stefán aka Kid Panel fogja kezdeni a bulikat, aki a Funktól a vidámabb táncos elektronikán át szinte mindenben otthon van. Mellesleg a hazai “underground” produceri élet egyik legaktívabb tagja. Drukkolok neki,hogy pár éven belül berobbanjon Európába. én azt fogom játszani továbbra is amik belülről visznek, illetve egyezik a közönség igényével is,mert anélkül csak magának zenél az ember és mint kiderült, van arany közép út 🙂 A szettjeimben lesz techno, tech-house és tech-funk meg ami jön :). Fog játszani még Lucky is aki a BM.sorozatban a társam. Illetve jó néhány vendég dj akiknek a munkássága mind zeneileg mind emberileg bele illik az estébe.

A londoni Ideal Clubworld rádió felfigyelt a mixedre melyet október 29én adnak majd le. Hogyan kerültél velük kapcsolatba?

Az egész úgy kezdődött,hogy Meat Katie februárban amikor itt volt a BM.en meghallgatta a szettemet és felkért,hogy készítsek neki egy mixet, hogy mit játszanék ha megyek ki hozzá az új bulisorozatába. Elküldtem neki még nyár végén, és annyira tetszett neki, hogy továbbította az Ideal Clubworld rádió felé, akiknek szintén elnyerte a tetszésüket a mix. Október 29-én lesz hallható a mix itthoni idő szerint 21:00 – 22:00 között, itt: www.idealclubworldradio.com/

Hol láthatunk, hallhatunk legközelebb?

okt. 21. Keszthely / breakbeat massive
okt. 27. We need Underground / U26
nov. 03.Corvin tető / Csütörtök
nov. 05. Stanton Warriors / A38
nov 11. Doboz
nov.18. Elite Force / Breakeat Massive / Keszthely / bloom bár
nov.19. BM. 8 Szülinap. Elite Force / Corvin tető
nov.24. We need Underground / U26
nov.25. No Disco / Fogas ház
dec.01. Corvin / Csütörtök
dec.09. No Disco / Fogas ház
dec 15. We need Underground / U26
dec 17. Marten Horger
dec 31. TBA

Hol hallhatók/ letölthetők saját zenék, mixek?

www.methadj.com

facebook:
www.facebook.com/profile.php?id=100000976208396
mixes:
www.mixcloud.com/Metha/
soundcloud.com/metha
soundcloud.com/breakbeat-massive

(forrás: Groupie)

Honlap, VPS, Domain, E-mail mind egy helyen! www.innobrand.hu

Be the first to comment

Leave a Reply

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..