Magyarországon is hódítani kezd a digitális zene…

mahasz-logoMéghozzá természetesen a legális digitális zene!

A világ számos országában a zenerajongók évről évre növekvő mértékben, mára már igen széles körben, nagyon nagy mennyiségben használják vásárlásra a különböző online zeneáruházakat. Ezek egy részében dalonként (vagy albumonként) vásárolhatjuk meg kedvenceinket, másik részük pedig egy fix havidíjért korlátlan zenehallgatást kínál ún. “stream” formájában.

Nagyon jó hír a zenei alkotóknak, de a megbízhatóságot, a minőséget fontosnak tartó, ugyanakkor a zenészeket is tiszteletben tartó fogyasztóknak, zenerajongóknak is, hogy végre mindkét formában számos jól működő, széles választékot kínáló szolgáltatás közül választhatunk Magyarországon is.

Az “a’la carte”, tehát dalonkénti letöltést kínáló zeneáruházak közül bizonyára a legismertebb az iTunes, de több hazai szolgáltatás is található a piacon, mint például a dalok.hu vagy a Songo. Előfizetéses szolgáltatást kínál a Deezer, a Vodafone / zene! 24/7 vagy legújabban a Google Play Music is, sőt, utóbbinál dalonkénti letöltések is elérhetőek.

A digitális zeneáruházak lassan, de biztosan egyre fontosabb szereplői lesznek a zeneértékesítésnek nálunk is, és ennek megfelelően a hazai slágerlistákban meg kell jelennie az online értékesítéseknek.

A MAHASZ slágerlistáinál pontosan ez történik: szintén a nemzetközi gyakorlatot követve, mostantól a digitális eladásokat és a fizikai fogyásokat egyaránt beszámítva készülnek az összesített listák, még pontosabb képet adva a magyarországi zenefogyasztók kedvenceiről, ízlésvilágáról.

A dalonkénti letöltéseket és a kislemezeladásokat összesítő Single (Track) Top 10 lista 20-asra bővült, az album értékesítéseket (mostantól akár fizikai formában, akár digitálisan) pedig a Top 40 mutatja. Vadonatúj listaként indul a Stream Top 10, amely tükrözi, hogy az előfizetéses szolgáltatók (jelenleg a Deezer, de hamarosan bővülnek az adatok a Google Play és remélhetőleg más szolgáltatók adataival is) repertoárjában elérhető több millió zeneszám közül melyeket hallgatják a legtöbbször, a legtöbben az előfizetők.

A megújuló, számos izgalmas új adatot is tartalmazó MAHASZ listák továbbra is a zene.slagerlistak.hu oldalon elérhetőek, ahol a heti chartokat tartalmazó hírlevélre is fel lehet iratkozni. A slágerlistákkal kapcsolatos hírek, információk pedig immár a Facebookon is elérhetők.

via MAHASZ

Honlap, VPS, Domain, E-mail mind egy helyen! www.innobrand.hu

Be the first to comment

Leave a Reply

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..