Mika Tivadar Mulató / novemberi program

130510_watticanpunkballet02.wMika Tivadar Mulató (Bp., VII. Kazinczy u. 47.)
2013. NOVEMBERI PROGRAM
(mikativadarmulato.hu, mikativadarmulato.wordpress.com)

november 1. péntek
22.00 Selection Sorted

Line-up:
Universal Language 22.00 – 23.00
Rene Mascarpone 23.00 – 00.00
Po:ti 00.00 – 01.00
Grema 01.00 – 02.00
Krisz Deak 02.00 – 03.00
Feryne 03.00 – 04.00

Változatos zenei felhozatal a finomabb deep zenéktől a legütősebb technóig.
A táncos cipőt tehát készítsétek és a nadrágotokat kössétek fel!
A belépés ingyenes.

november 2. szombat
22.00 PegTop DJz: Elliot & Séf [Tilos]

A dj páros szettjei eklektikus, de gondosan felépített és precízen mixelt 6-8 órás soul-funk-break mashup-ghettofunk-r’n’r-hiphop futamok a 100% tánc jegyében.
A belépés ingyenes.

november 3. vasárnap
19.00 UH Est: Radian (A), Robert Curgenven, (AUS), Jack Jack (SK), Bartha Márk
Belépő: 1000 HUF

Radian
A Radian zenéjére az egymás mellé helyezés taktikája jellemző (a rock, a post-rock és a szabad improvizációs dzsessz találkozik a mikroszkopikusan kidolgozott elektronikus hangmintákkal, talált hangokkal és zajokkal; a rétegeket pedig oly módon dolgozzák össze, hogy nem látszanak a szakadások.

Sokak szerint 2005-ös koncertjük volt az UF Fest több mint 10 éves történetének egyik legemlékezetesebb hangélménye. Vagyis a Radian nem most hallható itthon először, ám jelenlegi formájában még nem jártak nálunk. Az alapító tag Stefan Németh évek óta saját projektjeire fókuszál. A zenekart tovább vinni szándékozó ütős Martin Brandlmayr így a bécsi modern zene szcéna mindenütt jelenlévő, egyedi hangzású gitárosát Martin Siewert hívta a zenekarba. A “jobb nem is történhetett” típusú változásnak köszönhetően a Radian tehát továbbra is három, saját hangszerén elképesztő teljesítményt hozó zenész különleges kémiájának eredménye. Biztosak lehetünk benne, hogy a mostani fellépésük is a hagyományos hangszerek és az elektronika színpadi együttélésének különleges, reveláció-számba menő példája lesz, melyre még sokáig emlékezni fogunk.

Jack Jack
Mit lehet kihozni két keverőből, amibe semmilyen hangszer nem csatlakozik? Lehet-e önmagában egy keverő plusz némi kábelek hangszer, sőt olyan hangszer, amiből élvezetes hangok csalhatók ki? Erről szól a no-input music, ami egy önálló műfaj. Vagy hangszer? Hm, mindegy is. A lényeg, hogy a magát kísérleti “noise positive” bandként meghatározó Jack Jack ebben utazik. És azt kell mondjuk, felettébb élvezetes az a dekadensen szép, az a gazdagon burjánzó digitális visszhangzattan, amit produkálnak.

Robert Curgenven
Ritkán sikerül az egy hangművésznek, hogy a mindenség érzetét bontja ki a hallhatóban.
Van valami David Lynch-i misztikum abban, ahogyan Curgenven a természetközeli helyeken rögzített környezeti zajokból kolosszális, ámde mégis minimális, gyönyörködtetően borzongató hangfolyamot komponál. Egy műbe sűríti a kies ausztrál sivatag porszemeinek koppanását, állatkáinak neszezését, a süvítő szelet, valamint a monumentális, tízméteres hullámokkal háborgó tengert dübörgését.

recordedfields.net/robert-curgenven/

Bartha Márk
Egy újabb leg a közelmúltból. A SHIP ARRIVING TOO LATE TO SAVE A DROWNING BITCH trió torokhangja megmutatja, hogy szólóban is nagyot alkot! Mikrofon és effektek!

november 4. hétfő
20.00 Esn Elte Pub Quiz (In English)

It’s a simple but fun pub game in which teams match their general knowledge to score points. If you know who the last Prime Minister of the UK not having a wife was and what Dexter Morgan’s favourite tropical fruit is, join us and win the prize! It would be a mistake to miss it.
Free entry.

november 5. kedd
18.00 Apu azért iszik, mert te sírsz!

Puzsér Róbert és Farkas Attila Márton beszélgetése.
A belépés ingyenes.

20.00 Kocsmakvíz a Mikában

A kocsmakvíz olyan kocsmai játék, ahol a közönség csapatokat alkot és megpróbálja kiokoskodni a kvízmester által feltett kérdésekre a válaszokat.

Jelentkezni a helyszínen fél8-tól maximum 6 fős csapatokkal lehet. Nevezési díj: csapatonként 500 Ft. A győztes csapat jutalma: egy üveg bor + a nevezési díjakból befolyt összeg. Kvízmester: Paizs Miklós aka Sickratman/Nádasdy Vilma.

november 6. szerda
20.00 JazzaJ – Mitchell-Bacsó-Juhász // Mészáros Ádám szóló
Matthew Mitchell – gitár, elektronika
Bacsó Kristóf – szaxofon, elektronika
Juhász Márton – dob

Mészáros Ádám – gitár, kütyük

Az új-zélandi Matthew Mitchell és Bacsó Kristóf eltérő gyökerei és Juhász Márton érzékeny dobjátéka adja közös játékuk izgalmát. A trió előtt Mészáros Ádám szólójával veszünk lendületet.

november 7. csütörtök
21.00 Wattican Punk Ballet koncert
Gayane Arutyunyan – ének, dob, gitár, kütyük
Karen Arutyunyan – gitár, dob, effektek
Belépő: 500HUF
A Wattican Punk Ballet nevű lehengerlő örmény geg-tánc-punk duó tagságát két testvér alkotja, Karen, a férfi, és Gaya, a nő, vagyis az a két Arutyunyan testvér, akik felénk leginkább a legendás örmény pszichedelikus zenekar, a Deti Picasso két oszlopaként váltak ismertté. Zenéjükben megannyi különös elem keveredik izgalmas és lenyűgöző egységgé: találunk benne pszichedelikus rockot, táncos punkot, eltorzított és kiforgatott pop hatásokat, valamint színpadi megjelenésükben szinte színházi megoldásokat, húzásokat.

Gaya és Karen a duó-formációra szabott zeneszerzési, előadási és kreativitási határait feszegetik. A zenekar bátran és ezer színben vegyíti a nyers erőt, a funky diszkó ritmusokat és a kaukázusi zenei hatásokat egy elképesztő energiájú koncertélménnyé. Szinte minden egyes számban más és más hangszeren játszanak, hol gitáron, hol billentyűs- vagy ütőhangszeren, olykor felvett loopokat, vagy ritmustöredékeket használva fel abból a célból, hogy minél dinamikusabb és sokszínűbb showt valósítsanak meg. Gaya és Karen megannyi neves zenésszel dolgozott együtt, köztük olyan hírességekkel, mint Alex Hacke (Einsturzende Neubauten), Bobby McFerrin, Tony Levin, Nikola Sekulovic (Laibach), Jason Webley, Masfél, Zdob si Zdub, Schtimm, Vladimir Volkov, Grencsó István, stb. Felléptek többek között a Depeche Mode, a Massive Attack, a The Verve és mások előzenekaraként. Fellépéseiket számos nemzetközi viszonylatban is meghatározó zenei folyóirat méltatta, különösen abból a szemszögből, hogy milyen nagy hatással bírtak az örmény és orosz független rock szcéna alakulására 2000 óta. A Deti Picasso együttes tagjaiként több mint húsz európai ország jelentős fesztiválján és koncerthelyszínén léptek fel, többek között Ausztriában, Németországban, Belgiumban, Hollandiában, Olaszországban, Luxemburgban, Franciaországban, Horvátországban, Csehországban, Észtországban, Finnországban, Norvégiában, Magyarországon, Portugáliában, Örményországban, Oroszországban, Szerbiában, Szlovákiában, Szlovéniában, az Egyesült Királyságban, Ukrajnában stb.

november 8. péntek
22.00 Lost Minute w/ SILF live (Farbwechsel), Naga (Hairy), Peter Bernath (RTS.FM / Plug & Lay)
Vizuál: Bálint Anita

Figyelem, figyelem! Új bulisorozat Lost Minute néven. Minimalizáljuk együtt a pillanatveszteséget!A kis pesti house/techno underground helyiérdekű hősei látványfestők és installációk társaságában adnak a közösségnek randevút, megtréfálva a kollektív magányt. Állandó elemek az estben: Peter Bernath, az ifjú kardnyelő, és a sokatlátott Naga dj párosa. November 8-án azt est különlegessége: SILF “Live is Live” analog porno showja. Vár terád a Bízniland!” Irányzat: house/techno.
A belépés ingyenes.

Kapcsolódó linkek:
www.facebook.com/silfsilf
farbwechselrecords.com


www.facebook.com/hairyrecords

november 9. szombat
19.30 Floex, Poppy Ackroyd, John Lemke koncert
LIMITÁLT FÉRŐHELY!!!

JEGYEK ELŐVÉTELBEN OKTÓBER 11-TŐL A MIKA TIVADAR MULATÓBAN KAPHATÓAK.
Jegyár: 2.200 Ft.

Az Akvárium Klub modern classical estsorozata a klub felújítása alatt sem szünetel, csak átmenetileg elköltözik, ezúttal a Mika Tivadar Mulatóba.

A sorozat idei turnusa a német Denovali kiadó három művészével indul. Az előző idényben többek között Ólafur Arnaldsot, Nils Frahmot, Greg Hainest és Carlos Cipát vendégelhettük meg Budapesten, most pedig (végre!) Tomáš Dvořák látogat hozzánk, ráadásul magával hozza a legújabb feltörekvő tehetségeket, Poppy Ackroydot és John Lemkét is.

Tomáš Dvořákot, ismertebb nevén Floexet talán már bemutatni sem kell: a cseh fiatalember neve az évek során egyfajta márkanévvé nőtte ki magát az elektronikus downtempo területén. Eredeti képzése szerint a srác klarinéton játszik, máskülönben pedig szinte mindenen, ami a keze ügyébe kerül. Zenéje nem más, mint hatalmas játszótér, acidben és IDM-ben fürdő Disneyland, melyhez a klarinét egyszerre ad eleganciát és egyedi, pikáns ízt.

Poppy Ackroyd afféle ellenpontnak tűnhet. A fiatal művésznő, mintha csak egy 60-as évekbeli nouvelle vague filmből ugrott volna át napjainkba, bájos, törékeny szépség. Hangzásvilága ennek ellenére igencsak feszes, magabiztos. A kiindulópont a zongora és a hegedű, melyeken felváltva játszik, gyönyörű dallamait pedig a hangszerek megszólaltatásának mechanikus zörejei kísérik (ismerős lehet a technika Nils Frahmtól). A végeredményt talán akusztikus IDM-nek lehetne titulálni, de kategorizálás helyett csak hátra kell dőlni, és átadni magunkat Poppy futurista romantikájának.

John Lemke alig pár hónapja mutatkozott be önálló előadóként – és micsoda bemutatkozás volt! People Do című lemeze kapásból az év végi toplisták biztos befutója lett, ő maga pedig a modern classical szcéna (és közönség) egyik legújabb kedvence. Korábban egyébként Poppy koncertjein kezelte a háttérben az elektronikus és akusztikus mindenféléket, az évek során pedig összegyűjtötte saját ötleteit is, és létrehozta az idei év egyik legkellemesebb chill munkáját, mintegy ötvözve a Parov Stelar-féle lounge világát a kortárs kísérleti klasszikusokkal.

Nincs más hátra tehát, mint felkészülni egy nagyon jó estére, valamint két dologra. Egyrészt hogy a koncert után bizony ki kell majd bogoznunk az agytekervényeinket, ez a három fiatal ugyanis ugrókötélként fog velük játszani. Másrészt pedig vegyetek időben jegyet, mert az est limitált férőhelyes lesz!

november 11. hétfő
19.00 Menedék Filmklub
A vetített film: Ezen a világon (In this world, brit dokumentumfilm, 2002, 88 perc)

november 12. kedd
18.00 Apu azért iszik, mert te sírsz!
Puzsér Róbert és Farkas Attila Márton beszélgetése.
A belépés ingyenes.

20.00 Kocsmakvíz a Mikában
A kocsmakvíz olyan kocsmai játék, ahol a közönség csapatokat alkot és megpróbálja kiokoskodni a kvízmester által feltett kérdésekre a válaszokat.
Jelentkezni a helyszínen fél8-tól maximum 6 fős csapatokkal lehet. Nevezési díj: csapatonként 500 Ft. A győztes csapat jutalma: egy üveg bor + a nevezési díjakból befolyt összeg. Kvízmester: Paizs Miklós aka Sickratman/Nádasdy Vilma.

november 13. szerda

20.00 JazzaJ – Albatre (PT/DE) / Andrea Pensado (AR)
Hugo Costa – szaxofon
Gonzo Almeida – basszusgitár
Philipp Ernsting – dob

zene: albatre.bandcamp.com/

videó: www.youtube.com/watch?v=EC39nn3zA9g

Andrea Pensado – élő elektronika
www.andreapensado.com/Andrea_Pensado/Bio.html
zene: soundcloud.com/andrea-pensado
videók: www.youtube.com/watch?v=-1WXH8TQiVI

A rotterdami Albatre egyszerre minimál és részletgazdag zenéje jó példája a Hollandiában egyre több művészt megmozgató improv-noise, rock-jazz vonulatnak. Mindezek előtt szenvedélyes és érzelmes zúgatást hallhatunk az argentín művésznő laptopján keresztül.
november 14. csütörtök
21.00 Antonia Vai koncert
Antonia Vai, magyar származású svéd énekes-dalszerző, a stockholmi klubszinpadokon tünt fel a svéd zenei életben. Javarészt angol nyelvű dalaival egy saját világot teremt, mindegyik külön történet, álmodó, szenvedélyes, kiszámithatatlan. Nevezték “bohém souldivának”, de gyökerei inkább a folkzenében találhatók. 2012-ben kiadott két nagylemezt, “Dirt from when the Earth was flat” és “Lovers and Prophets”.

2013 áprilisában Antonia és zenészei kisérletképpen Budapestre költöztek. Sikerült felkelteniük a magyar közönség érdeklödését és számtalan klubszinpadon és fesztiválon felléptek. A Bohemian Betyars gypsy-punk-csapat Antonia egyik dalát a repertoárjába vette és közös lemezfelvételt is készitettek. Antonia idén ősszel a Quimby előzenekaraként turnézik Magyarországon.
A belépés ingyenes.

november 15. péntek
22.00 Bedroom#30 Monolick’s & Electric Boutique’s Birthday Rave
bedroom crew:

● MONOCLICK – birthday
● ELECTRIC BOUTIQUE – birthday
● LEPTON

friends:
● ATTIC EARS│deepcity, jate progression
● IF-ICAN│deepcity, jate progression
● MARTIN ‘M│deep n freak
● FLIXON│deep n freak

lights & effects:

PROTOLUX
A Bedroom három barát szövetsége, akik a hálószobák keverői mellől a clubok dj pultjai mögé keveredtek. Barátságuk a csapat megalakulása előtt 6 évvel kezdődött. Az akkor még NVS Crew néven futó hármas összefonódását erősen befolyásolta a zene iránt érzett szeretetük. Az eltelt öt év során magukra leltek a négynegyedek között, és kialakult az egymásra épülő, egymást kiegészítő hangzásviláguk. Stílus: Deep Tech House.
A belépés ingyenes.

november 16. szombat
21.00 A Zubrowka bemutatja: Kafkaz koncert a Mikában
A Kaukázus frontemberének szóló koncerje.
A belépés ingyenes.
22.00 MOTOROTO w/ Legars (!szkafander), družba (Brutkó Diszkó)

Line-up:
A !Tape és a Brutkó dj-i a House-szigetekről indítanak ingyenes járatokat Elektronika szigetvilágába. Váltakozó első és másodtisztjeik havonta berántják a motort. Pattanj a fedélzetre és zakatolj velünk!A belépés ingyenes.

november 18. hétfő
20.00 Esn Elte Pub Quiz (In English)
It’s a simple but fun pub game in which teams match their general knowledge to score points. If you know who the last Prime Minister of the UK not having a wife was and what Dexter Morgan’s favourite tropical fruit is, join us and win the prize! It would be a mistake to miss it.
Free entry.

november 19. kedd
18.00 Apu azért iszik, mert te sírsz!
Puzsér Róbert és Farkas Attila Márton beszélgetése.
A belépés ingyenes.
20.00 Kocsmakvíz a Mikában
A kocsmakvíz olyan kocsmai játék, ahol a közönség csapatokat alkot és megpróbálja kiokoskodni a kvízmester által feltett kérdésekre a válaszokat.

Jelentkezni a helyszínen fél8-tól maximum 6 fős csapatokkal lehet. Nevezési díj: csapatonként 500 Ft. A győztes csapat jutalma: egy üveg bor + a nevezési díjakból befolyt összeg. Kvízmester: Paizs Miklós aka Sickratman/Nádasdy Vilma.

november 20. szerda
20.00 JazzaJ – Arctica (US) / Ávéd János szóló
Mike Parker (New York)- bőgő
Tim Campanella (Paris)- dob
Bryson Barnes (New York)- trombita

zene (debut album) : jazzarctica.bandcamp.com/album/arctica

Ávéd János – szaxofon

Mozdulatlanság és mozgás, erő és nyugalom, kemény grúvok és nyitott zenei terek. A Mike Parker (bőgő) és Bryson Barnes (trombita) együttműködését a párizsi Tim Campanella (dob) letisztult játéka teszi kerekké. Amerikai jazz az Északi-sarkról. Előttük Ávéd Jánossal fedezzük fel a szaxofon rejtett kincseit.

november 22. péntek
22.00 Lost Minute w/ Andras Toth (Alphahouse, Little Helpers, Hairy), Naga (Hairy), Peter Bernath (RTS.FM / Plug & Lay)
Figyelem, figyelem! Új bulisorozat Lost Minute néven. Minimalizáljuk együtt a pillanatveszteséget! A kis pesti house/techno underground helyiérdekű hősei látványfestők és installációk társaságában adnak a közösségnek randevút, megtréfálva a kollektív magányt. Állandó elemek az estben: Peter Bernath, az ifjú kardnyelő, és a sokatlátott Naga dj párosa. November 22-én a vendég: Andras Toth, a kicsit mindig szomorkás komponista barátunk s társszerzőnk a Lost Minute örökös tágulásában. Vár terád a Bízniland! Irányzat: house/techno.
A belépés ingyenes.

Kapcsolódó linkek:www.facebook.com/hairyrecords

november 26. kedd
18.00 Apu azért iszik, mert te sírsz!
Puzsér Róbert és Farkas Attila Márton beszélgetése.
A belépés ingyenes.
20.00 Kocsmakvíz a Mikában
A kocsmakvíz olyan kocsmai játék, ahol a közönség csapatokat alkot és megpróbálja kiokoskodni a kvízmester által feltett kérdésekre a válaszokat.
Jelentkezni a helyszínen fél8-tól maximum 6 fős csapatokkal lehet. Nevezési díj: csapatonként 500 Ft. A győztes csapat jutalma: egy üveg bor + a nevezési díjakból befolyt összeg. Kvízmester: Paizs Miklós aka Sickratman/Nádasdy Vilma.

november 27. szerda
20.00 JazzaJ – Yedo Gibson Trio feat. Bolcsó Bálint / Ajtai Péter szóló

Yedo Gibson – szaxofon
Michael Szafirowski –
Vasco Trilla – dob
Bolcsó Bálint – elektronika

Ajtai Péter – bőgő

Yedo Gibson latin energiákkal zakatoló szabadzenei trióját Bolcsó Bálint támogatja meg szubhangokkal. A szólóelőadásban ezúttal Ajtai Péter duózik a bőgőjével.

november 30. szombat
21.00 Fókatelep koncert
Oláh Annamária – ének, Biljarszki Emil – billentyűs hangszerek, Csányi Viktor – dob, Jócsik János – ütős hangszerek, Somogyi Ferenc – basszusgitár, Szalay Péter – gitár
Belépő: 800 HUF

A Fókatelep zenekar 2007-ben alakult. A Korai Öröm és colorStar zenészeiből álló zenekartörzs, és Oláh Annamária sokoldalú tehetségének a találkozása új minőséget hozott létre – rock alapokon nyugvó, sajátos stílusú világzenét, amelyben a magyar csujogatós találkozik a bolgár népdallal, a cigány tangó a sanzonnal, a latin ritmusok az afróval.

Első lemezük 2009 májusában jelent meg a NarRator Records kiadásában, melyről a média így írt: „A tiszta erejű rockzenébe ágyazott katartikus erejű népdalokkal teremtenek új világot”. Az együttes a 2009-es német-dán-svéd turnéja után 2010 májusában ismét Németországban járt, ahol a Besh o droM-mal együtt szerepelt egy Magyarországot bemutató rendezvénysorozaton, majd azt követően meghívást kapott a nemzetközileg is elismert MEI (Meeting degli indipendenti) olasz showcase fesztiválra, ahol szakmai közönség előtt lépett fel. 2011-ben jelent meg a zenekar második nagylemeze Fokadelic címmel. A lemezt külföldön is bemutatták egy újabb európai turné során, melynek keretében Luxemburg legkomolyabb koncerttermében, a Neumünster Apátságban nyitották meg koncertjükkel a magyar programokat felvonultató kulturális sorozatot. 2012 egy klippel kezdődött, amelyben Annamari duót énekel a legjobb cigány férfi hangnak tartott Balogh Gusztávval. Az év folyamán a zenekar újra turnézott Németországban, fellépett a bécsi Balkan Fever fesztiválon és óriási sikert aratott a bolgár Beglika fesztivál headlinerjéként. A nyár folyamán egy újabb klipben a pszihedélikus oldalát mutatta.

A mostani koncerten a Mika Tivadar Mulatóban bemutatják legújabb klipjüket is.
www.fokatelep.hu

23.00 Nem leszek a játékszered! Vol2. DJ Delgado & DJ Disc Bobby
Az egész azzal kezdődött, hogy mindig ugyanaz a két srác állt a magnó mellett a házibulikban. Lábmozgató stíluskavalkád a hiphoptól az elektro-szambáig, kettőnégytől a törtütemig.
A belépés ingyenes.

Honlap, VPS, Domain, E-mail mind egy helyen! www.innobrand.hu

Be the first to comment

Leave a Reply

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..