15 ezren jelentkeztek a Nagy Diák IQ-teszt versenyre

sajtokozl_fotoMinden várakozást felülmúlva két hónap alatt 15 000-nél is több fiatal kapcsolódott be Magyarország első diák intelligenciaszint-mérésébe, melyet a Diákhitel Központ hirdetett meg. A Nagy Diák IQ-teszt első fordulójában csaknem 3000 résztvevőnél mértek átlagon felüli értéket, így ők tölthetik ki a Mensa HungarIQa hivatalos felvételi tesztjét. Az ország legintelligensebb fiú és lány versenyzője a decemberi döntőben a Diákhitel Központ fődíját nyerheti meg.

Magyarország első diák intelligenciaszint-mérése, a Nagy Diák IQ-teszt szeptember közepén indult el, és az első forduló az interneten zajlott november 10-én éjfélig. A betanulhatatlan, személyre szabott, adaptív IQ-tesztet több éves fejlesztéssel a Mensa HungarIQa készítette a Fáy András Alapítvány támogatásával. A tesztet bárki kitölthette, de pontos eredményt csak a 17-30 éves kor közöttiek számára adott. A vetélkedőt ezen belül a 17-24 éves középiskolásoknak, főiskolásoknak és egyetemistáknak hirdették meg.

A Nagy Diák IQ-teszt első fordulójában az előzetes várakozásokat messze felülmúlva két hónap alatt több mint 15 000 fiatal vett részt. Közülük csaknem minden ötödik diáknak átlagon felüli az IQ-ja a saját korosztályában, hiszen 2905-en értek el 125 pont feletti eredményt, vagyis ők jutottak tovább a második fordulóba. Jól látszik az is, hogy a tesztírás során a fiúk voltak a bátrabbak. A továbbjutók 61 százaléka közülük került ki, míg a lányokat 39 százalék képviseli a második fordulóban.

A második fordulóba továbbjutó diákok a Mensa HungarIQa hivatalos felvételi tesztjével birkóznak meg november 16-án és 23-án a budapesti Berzsenyi Dániel Gimnáziumban. Akik részt vesznek az élő tesztíráson, egy sorsoláson megnyerhetik az öt iPod Shuffle zenelejátszó és a Diákhitel Központ öt ajándékcsomagjának egyikét. A második fordulóból a minimum 130-as IQ-val rendelkezők kerülnek a döntőbe, amit december 5-én rendeznek meg. A fiatalok egy különleges élő show keretében dolgoztathatják meg szürkeállományukat, és ott dől el, ki az a fiú és lány, akik a legintelligensebbek közül megnyerik a Diákhitel Központ fődíját, egy-egy Apple iPad Minit. Az indulók között további értékes ajándékokat sorsol ki a vetélkedő lebonyolítója, a Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesülete (DUE), valamint a diák IQ-kutató, a Diákhitel.

Részletek:
www.nagydiakiqteszt.hu
www.due.hu/

via prgarden

Honlap, VPS, Domain, E-mail mind egy helyen! www.innobrand.hu

Be the first to comment

Leave a Reply

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..