Kowalsky meg a Vega: mozgalmas évzárás

kowamegavega_dvd_webÚj dallal, klippel, DVD-vel és évzáró budapesti nagykoncerttel tetőzi a 2013-as évet a Kowalsky meg a Vega. A hazai klub- és fesztiválélet egyik legnépszerűbb zenekara egy éve ismét legismertebb felállásában járja az országot – óriási sikerrel. Idén új dalokat jelentettek meg, jubileumi koncertet adtak, megjelent egy könyv, és készül az új album.

Kowalsky mellett a régi ritmusszekció, Jimmy (Szórád Csaba – basszusgitár) és Soci (Vajda Péter – dobok), valamint Vajda Tamás és Vidák Róbert gitárosok zenélnek, s a zenekar a sokak által megkedvelt klasszikus hangszerelésben prezentálja a legnépszerűbb Vega-dalokat. A csapat az idei évben Ami fontos és Amilyen hülye vagy, úgy szeretlek címmel két új számot is megjelentetett, melyek klipje már elérhetőek a legnagyobb videómegosztón és hallhatóak a rádiókban. Közben készül a zenekar jövő tavasszal megjelenő új nagylemezének anyaga is. A zenekar, mely óriási sikerrel zenélte végig a klub-, majd a fesztiválszezont, augusztus 17-én, több ezer néző előtt 10 éves születésnapi nagykoncertet adott a Budapest Parkban, s azon a napon jelent meg a Csak egy ág… című könyv Kowáról és zenekaráról, mely csupa különlegességet kínál a Kowalsky meg a Vega rajongói számára.

A 2013-as év azonban még mindig nem ért véget Kowáék és a rajongók számára. December 21-én új Kowalsky meg a Vega-dal és –klip jelenik meg Hulla józan címmel, december 27-én pedig budapesti nagykoncerttel búcsúztatja az évet a zenekar. Igazi extra, hogy ezen a fellépésen már megvásárolható lesz a zenekar születésnapi koncertjét bemutató DVD, a Lehetünk együtt hurrikán, s ez alkalommal lesz majd hallható először élőben az új klipes szám.

A Kowalsky meg a Vega 1999-ben alakult rockzenekar, melynek névadóját és frontemberét, Kowalskyt a Black Out zenekarban ismerhette meg a hazai zenekedvelő közönség. Az alapítók – Kowa és Jávorszky Béla – előbb a stúdiómunkákhoz, később az élő fellépésekhez kerestek maguknak zenésztársakat. Az együttes, mely zenéjében rock-, funk-, folk- és hiphop-elemeket vegyít, azóta túl van számos tagcserén, s ami ennél figyelemre méltóbb, már több sikeres nagylemezen is. Első albumuk, a Pimasz grimasz 2003-ban jelent meg, a Vegasztár 2005-ben került a boltokba, a Forradalom Rt. 2006-os, a Szemenszedett igazság 2008-as, míg az Ötcsillagos 2010-ben jött ki. „Humoros, de profi produkció” – jellemzi magát az egyébként klubokban és fesztiválokon egyaránt sikeres, Fonogram-díjas formáció, s ezzel, úgy tűnik, a szakma és a közönség is egyetért. A zenekar 2011-ben Az évtized lemeze címmel dupla albumot adott ki új és válogatott régi számokkal.

www.facebook.com/kowalskymegavega

Honlap, VPS, Domain, E-mail mind egy helyen! www.innobrand.hu

Be the first to comment

Leave a Reply

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..