Richie Hawtin – Balaton Sound 2014 fellépőmustra!

Ki ő?

A modern e-zene történetének egyik legkiemelkedőbb egyénisége, innovatív, elektronikus zenészgenerációkat inspiráló és kinevelő minimal techno művész. Angliában született, Kanadában nőtt fel, de az évek során neve összefonódott Európa techno fellegváráéval, Berlinnel is. Plastikmanes, valamint F.U.S.E-os munkáival szerzett magának kontinenseken átívelő hírnevet a kilencvenes évek elején, egyedi stílusát az elektronika nagy klasszikusainak illetve a detroiti techno-közösség hagyományos ütemeinek vegyítéséből nyeri, önálló mix szériáiból és formabontó albumainak anyagaiból felépített vegytiszta szettjei óriási tömegeket vonzanak világszerete.

Névtelen

 

 

Legfontosabb pillanat

Túlzás nélkül állítható, nincs olyan híres minimal techno zenész a Földön vagy a műfajhoz tartozó világhírű e-zenei produkció, melynek sikeréhez Richie Hawtin ne járult volna hozzá. Ugyanígy állítható; hogy az a szakmai és közönségdíj, amit Riche Hawtin pályafutása során nem nyert meg, tulajdonképpen nem létezik. A minimal techno legenda birtokában lévő díjak felsorolásával oldalakat lehetne megtölteni;  páratlanul gazdag életművét nemrégiben például hatvan perces dokumentumfilmben dolgozta fel egy német magazin az elektronikus zene úttörőiről szóló DVD-mellékletében.

Amit érdemes tudni

Tavaly a világhírű New York-i Guggenheim múzeumban lépett fel: a szett olyan kiválóra sikerült, hogy Hawtin több mint egy évtized után ismét kedvet kapott egy új Plastikman album elkészítéséhez, amely várhatóan még idén megjelenik.

Legfontosabb számok

The Tunnel, Minimal Master, We (All) Search, Minus Yellow, Minus Orange, Lasttrak, Skizofrenik, Rekall, All Friends Electrik, Consumed, In Side, Ask Yourself

Honlap, VPS, Domain, E-mail mind egy helyen! www.innobrand.hu

Be the first to comment

Leave a Reply

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..