Harsonák és slam poetry az Akváriumban

DSC_1305A Four Bones Quartet önmagában sem nevezhető egy szokványos felállású zenekarnak. A négy harsonásból álló formáció néhány napja tért haza egy német-spanyol turnéról, most pedig – hosszú idő után újra – a budapesti közönségnek játszanak.

Teszik ezt neves vendégek társaságában: Básits Branka szerb énekesnő a balkáni hangzásokat hozza a műsorba; ott lesz Nagy Zsolt (dobok), és Kovács Tamás “Tobzi” (ütőhangszerek) is. Fellép továbbá Gábor Tamás „Indiana”, aki az egyre divatosabb slam poetry műfaj egyik vezető egyénisége.

„Mi eleve szeretjük keverni, vegyíteni a stílusokat a fellépéseinken, és mindig próbálunk a közönségnek valami újat, valami meglepőt nyújtani” – mondja Gyetvai Péter, a Four Bones tagja. –„ A slam poetry egy olyan műfaj, amely mellett manapság már nem lehet szó nélkül elmenni, mi is figyelemmel kísérjük tehát. Így figyeltünk fel Indianára, és megkértünk a managementünket, hogy találjanak hozzá utat, segítsenek nekünk összehozni a közös munkát.”

A felkészülési – és összeismerkedési – idő rövidsége ellenére a két fél nagy örömmel vágott bele a munkába.

„Bevallom, nem találkoztam még harsona együttessel, de nem hiába a siker. Profik a srácok már első blikkre is, remélem a közös munka is könnyen fog menni, a mi és a közönség örömére!” – mondta nevetve Indiana az első találkozás után. – „Mindig különleges egy instrumentális zenekarral együtt dolgozni, de hála istennek, már nem új az érzés. Többször volt alkalmam hasonló remek művészekkel színpadra lépni, többek közt a Random Trip keretein belül, illetve a Müpában a Magyar Rádió szimfónikus zenekarával. Mindig kihívás, és egyben nagyon megtisztelő is.”

A slammer beavatott minket saját alkotói módszereibe is.

„Viszonylag gyorsan író típus vagyok, segít ebben az, hogy leginkább saját érzésekből és véleményekből táplálkozom, így nincs nagyon min agyalni. Az ember lényegesen többet gondolkodik, mint amennyit ír, és ha ezeket a gondolatokat bele tudja szőni egy szövegbe, ami fogyasztható is, akkor az meggyorsítja a folyamatot.”

A közös munka gyümölcse holnap megtekinthető az Akváriumban.

Four Bones Quartet koncert
Akvárium Klub, Budapest, 2014. november 26. 20 óra
Facebook esemény: www.facebook.com/events/713638695383720/?fref=ts
Beharangozó film a koncerthez:

Honlap, VPS, Domain, E-mail mind egy helyen! www.innobrand.hu

Be the first to comment

Leave a Reply

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..