A néhai bálvány és a Dürer Kert bemutatja: Rosetta (USA), Entrópia Architektúra, Oaken

rosetta2015. augusztus 2-án, vasárnap ismét Budapestre érkezik napjaink poszt-metál undergroundjának talán legismertebb zenekara, a phildelphiai Rosetta.

Utolsó itt jártuk óta három friss anyaguk jelent meg, a rendkívül sötét és borús hangulatú The Anaesthete, a tavalyi Flies To Flame EP valamint legfrissebb nagylemezük, az alig egy hónapja Quintessential Ephemera. Az idei év jelentős változást hozott a zenekar életében, az eddig szinte bebetonozottnak látszó négytagú felállás öttagúra bővült, állandó tagként csatlakozott Eric Jernigan, a City of Ships énekes-gitárosa. Ez a változás egyfelől a két gitár jelenlétével új ízeket és egy sokkal masszívabb, még az eddiginél is erőteljesebb hangzást hozott, másfelől az eddig csak elvétve megjelenő tiszta ének is állandó tényezővé vált, aminek hatása az új lemezen már az első hallgatás után is bőven szembetűnő. Természetesen az Európa-turnéra is az új felállásban, öten jönnek, ami mindenképpen egy különleges élménnyé teszi a koncertet még azoknak is, akik az eddigi három pesti koncertjükön is voltak és úgy gondolják esetleg, nekik a Rosetta újat már nemigen mutathat.

Rosetta: Quintessential Ephemera
www.youtube.com/watch?v=fvpMx7DUB_g

A koncertre a hazai színtérről is igen erős zenekarokat sikerült elhívni: az idén májusban már sokadik Európa-turnéját teljesítő, önmagát experimentális hardcore zenekarként definiáló Oaken (www.oaken.bandcamp.com) és a súlyos, zeneiségét az indusztriáltól az avantgárd metálig kiterjesztő, itthon és talán a nemzetközi színtéren is egyedülálló Entrópia Architektúra (www.facebook.com/entropia.architektura) garantálja a vasárnap esti masszív és sokáig nem felejthető koncertélményt.

A koncertre elővételes jegy a Wave lemezboltban (www.wave.hu) kapható 2200 forintért, a helyszínen 2600 forint – a kisterem befogadóképessége miatt érdemes a jegyről előre gondoskodni.

Facebook: www.facebook.com/events/613657408765921/
www.nehaibalvany.blogspot.hu
www.durerkert.com
www.facebook.com/durermusic

Honlap, VPS, Domain, E-mail mind egy helyen! www.innobrand.hu

Be the first to comment

Leave a Reply

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..