Ávéd János Balance

Ávéd János Balance
2016. január 20. (szerda) 21:00

 
Opus Jazz Club
1093 Budapest, Mátyás utca 8.
Telefon: 1-216-7894, 1-216-7895

 

KÖZREMŰKÖDIK:

Ávéd János – szaxofon
Fenyvesi Márton – gitár
Benkó Ákos – dob

Ávéd János a fiatal szaxofonos generáció prominens képviselője, játéka a Modern Art Orchestrától a Kéknyúl Hammond Banden át a különböző saját formációkig számtalan zenekarban hallható (Ávéd János Quartet, Ávéd János Unity, Jelen, Konzervnyitó Akciócsoport stb.)

A 2010-ben alakított Ávéd János Balance három muzsikus szoros együttműködése, melyben szaxofon-gitár-dob felállásban képezik le a jelent, s e tekintetben a basszushangszer tudatos hiányát szabad formai és zenei eszközökkel hozzák egyensúlyba. Műsorukban előszeretettel használnak fel bármilyen zenei témát vagy stíluselemet a mainstream gyökereitől a klasszikus és kortárs zenén át akár a post-rockig. A zenei ?becsontosodás? helyett képesek egymást és a közönséget is állandóan meglepni. Ennek volt emlékezetes példája a 2013 elején a MÜPÁ-ban megtartott nagysikerű koncertjük, ahol a neves amerikai szaxofonossal, David Binney-vel léptek színpadra.

A trió tagjai között a fiatal generáció további két kiemelkedő képviselőjét találjuk. A Junior Prima Díjjal kitüntetett Fenyvesi Márton külföldi tanulmányait követően újfent a hazai jazzéletet erősíti számos zenekarával. A Jávori Vilmosról elnevezett dobverseny első helyezettje, Benkó Ákos szintén sok együttes megingathatatlan tartóoszlopa, az Opus-ban többek között láthattuk már Juhász Gábor, Mózes Tamara és Czirják Csaba zenekaraival is.

A trió bemutatkozó albuma a koncert napján jelenik meg. A BMC Records jazz sorozatának első 2016-os kiadású CD-je az Opus Jazz Clubban adott két korábbi Ávád János Balanace koncert anyagából lett összeállítva.

 

 

Web: www.bmc.hu

Ávéd János Balance
Forrás: eventinfo programok

Honlap, VPS, Domain, E-mail mind egy helyen! www.innobrand.hu

Be the first to comment

Leave a Reply

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..