Új IAMX-kislemez és videó, a North Star – Future Funk Squad és Mr. Kitty remixeivel

NORTHSTAR (single cover)“A tébolyról szól, az őrület és a pszichológiai fájdalom fekete lyukában való megrekedésről és a kiútkeresésről” – mesél a hatodik, Metanoia című stúdióalbumukon szereplő új kislemezdalról, a North Starról és annak videójáról Chris Corner, a nemzetközileg elismert IAMX zenekar frontembere. “A természet képes enyhíteni a kínzó mindennapi stressz terhét és visszavezet egy nyugodtabb mentális állapotba. A North Star ezt az utat szimbolizálja.”

A háromszámos kislemez, a North Star Future Funk Squad és Mr. Kitty remixeivel 2016. február 19-én jelenik meg az Orphic/Caroline/Universal kiadásában. Az IAMX folytatja idei világkörüli turnéját a Metanoiával, melynek részeként március 13-án Budapesten is fellép az A38 Hajón. Jegyek már kaphatók 3900/4500 Ft-os áron.

“Két teljesen különböző embert választottam a remixekhez” – mondja Corner. “Mindketten lelkesen fogadták a felkérést és én imádom, amit csinálnak.” A londoni székhelyű Future Funk Squad úgy döntött, hogy egy bombasztikus robbanások és kongó némaságok között manőverező remixszel a drámai hatásig fokozza a kislemez hangulatát. “Future Funk Squad, más néven Glen Nicholls, nagyhatású, díjnyertes brit remixer/producer” – mondja Corner. “A Massive Attacktől a Nine Inch Nails-ig mindenkivel dolgozott már.” Az texasi (austini) szintipop-művész, Mr. Kitty inkább úgy döntött, az ő feldolgozásában inkább szövegre és az érzelmekre összpontosít. Az ő remixe az eredeti változatot térkitöltő atmoszférával és éjszakai dance-ütemekkel keresztezi. A végeredmény serkentő és feszítő. “Mr. Kitty velünk tartott a legutóbbi turnénk amerikai szakaszán és imádta az előadást” – teszi hozzá. “Megtisztelő, hogy mindkettőjüket bevonhattam”.

A nagyszerű videót – nem véletlenül – Wonde Valley-ben, sivatagi helyszínen, a kaliforniai Fresno mellett forgatták, ott ahol magát a dalt is írták. “Van egy kis faházam a sivatag közepén”, magyarázza Corner. “Egy gyönyörű, furcsa, csöndes hely, tele elhagyatott tanyákkal. Egyszerre varázslatos és sivár.” Egyszerre lebilincselő és tudat alatt elszigetelő látvány, illik a dal túlvilági hangulatához, ahol a fizikai világ elválik a spirituálistól. „Az éjszakák szennyezetlen feketesége kiemeli az elképesztően csillagos eget, és ez mély hatással volt rám. Nem emlékszem, hogy valaha láttam volna ilyennek az eget”, emlékszik vissza a helyszínre. „Szóval ez megragadta a képzeletemet. Egy idegen világ, ami a dal és a teljes album hangulatát befolyásolta; egy hely, ahova elvonulok, ha távol akarok lenni a várostól.”

A Metanoia, az album, amin ez a dal is szerepel, utazás Corner személyes megpróbáltatásaiba és a krónikus álmatlansággal való küzdelmébe, mely meggyötörte szellemileg, érzelmileg és kikezdte a kreativitását is. Miután szinte teljesen leállította a bandát, Corner úgy küzdött meg mentális betegségével, hogy elhagyta korábbi otthonát, Berlint, és visszavonult a meleg és napos Los Angeles-be. „Ez a földrajzi váltás új és egyedi perspektívát adott” mondja. Az, hogy ebben az új környezetben írta meg a dalokat, segített neki a saját életét is új megvilágításban látni, és új irányba fordította a zenéjét is. „Azzal, hogy tisztább és elektronikusabb az új lemez hangzása, visszatérhettem az IAMX lényegéhez: egy ember, egy szoba, egy komputer. Így kezdődött és megvolt a szépsége és egyszerűsége ennek a munkamódszernek.”

Az új dallal és az IAMX-ként indított új életével, Corner készen áll, belevágni az új fejezetbe. „Sokkal jobb helyen vagyok szellemileg”, vonja le a következtetést. „Bizonyos szempontból azt érzem, újjászülettem – bölcsebb, nyugodtam, realisztikusabb megvilágításban látom magam és a helyem a világban. Kibaszott keményen dolgoztam, kitöröltem az életemből az azt megmérgező embereket, visszavonultam a művészetemhez, és elmondhatom, hogy hosszú idő óta most vagyok a legboldogabb.”

A háromszámos kislemez, a North Star 2016. február 19-én jelenik meg az Orphic/Caroline/Universal kiadásában. Az IAMX folytatja idei világkörüli turnéját a Metanoiával, melynek részeként március 13-án Budapesten is fellép az A38 Hajón. Jegyek már kaphatók 3900/4500 Ft-os áron.

További információk:
www.a38.hu/hu/program/iamx-uk
www.facebook.com/events/734612053306070/

Metanoia
www.deezer.com/album/11236016

Online:
www.IAMXmusic.com
www.facebook.com/IAMXOFFICIAL
twitter.com/IAMX
www.youtube.com/user/IAMX
instagram.com/IAMX
vk.com/IAMX

Honlap, VPS, Domain, E-mail mind egy helyen! www.innobrand.hu

Be the first to comment

Leave a Reply

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..