Zárt kert – Martinkó Márk kiállítása

Zárt kert – Martinkó Márk kiállítása

Martinkó Márk dunaújvárosi fotográfus 2007-ben kezdett komolyan foglalkozni a fotózással. Tanulmányait Budapesten végezte, 2012 óta tagja a Fiatalok Fotóművészeti Stúdiójának, valamint a Hibaista klubnak. Habár a fővárosban él és dolgozik, a helyi közönség számos csoportos tárlatról ismeri műveit, dunaújvárosi gyökerei művészetében is vissza-vissza köszönnek.

Martinkó erős konceptuális hátteret épít sorozatai köré. A választott helyszín, a világítás, és a formai elemek mind gondosan tervezettek. Nem a pillanatnyi jelenetekre koncentrál, hanem sok esetben a szó szoros értelmében felépített képekben gondolkodik. Kísérleteinek eredményeként folyamatosan tágítja a fotó határait, keveri a felhasznált eszközöket, hordozókat. Képei minden esetben a valós, fizikai világ lenyomatai, nem utólag készített, manipulált beállítások. A digitális technikák tekintetében kifejezetten a hibákra koncentrál, azokon keresztül bontja fel a virtuális világot. Egy ideje videókat is készít, ám még fotós szemmel, a képeire jellemző megmunkáltsággal.

A Zárt kert című kiállítás az első önálló megjelenése a Kortárs Művészeti Intézetben. A tárlaton fotósorozatokat és videóinstallációkat láthatnak tőle a látogatók, melyek a természet, az ember és az épített környezet viszonyait, a technoszféra természetét járják körül.

A belépés díjtalan!

A kiállítás támogatója a Nemzeti Kulturális Alap.

Helyszín: Dunaújváros, Kortárs Művészeti Intézet
A kiállítás megtekinthető: 2016.02.05. – 2016.03.04.

Zárt kert – Martinkó Márk kiállítása
Forrás: eventinfo programok

Honlap, VPS, Domain, E-mail mind egy helyen! www.innobrand.hu

Be the first to comment

Leave a Reply

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..