A White Stripes hangmérnökével dolgozott a B A B E L

BABEL studio 2_2000A fiatal hazai zenészgeneráció egyik legígéretesebb együttese februárban Angliába utazott, ahol több koncertet adott, sőt, két új dalt is felvett egy neves angol hangmérnökkel.

“Azért is Anglia, hogy megtaláljuk, honnan ered az a zene, ami a fejünkben már kattog egy ideje. Szeretnénk minél hitelesebben megszólaltatni és ehhez kicsit visszamegyünk a gyökerekhez. “Back to the roots!”, ahogy mondani szokás” – mesélte a zenekar elutazása előtt a B A B E L énekese, Ipolyi-Gáts Hunor, amikor arról kérdezzük, hogy miért pont most és miért pont Anglia.

„Február 24-től március 14-ig tartott a külhoni tapasztalat szerző túránk. Kis kitérővel érkeztünk Londonba, mert Párzisban töltöttünk két éjszakát egy ott élő, német-francia-olasz fotós barátunk (Julien Kerduff, www.julienkerduff.com/) meghívásának eleget téve, aki később csatlakozott hozzánk Angliában is, hogy pár napig fotózza a zenekart” – meséli a zenekar, amely immár hazaérkezett, s mely végül 5 koncertet adott Angliában; kettőt Londonban, majd Cambridge-ben, Guildfordban, és Brightonban egyet-egyet.

A zenekar utazásának legfontosabb célja az volt, hogy három nap alatt két új dalt rögzítsen a korábban többek közt a White Stripes-szal is dolgozó Liam Watson Toe Rag nevű stúdiójában, a Grammy-díjas producer irányításával. A zenekar egy három-négy dalt tartalmazó angol nyelvű EP megjelentetését tervezte még a tavasz végén, de a közös munka során a felek úgy döntöttek, hogy még az idén ősszel folytatják a felvételeket Londonban, és a zenekar inkább egy 8-9 számos albummal jön majd ki 2017 elején. A B A B E L azonban néhány dalt már menet közben is megjelentet digitálisan, többek közt a most felvett dalok egyikét, a Look Around című számot. Érdekesség, hogy a zenekar teljesen analóg körülmények között, klasszikus módon, szalagra rögzítette a számokat. A dalok masterelését, a szintén neves szakembernek számító Noel Summerville végezte.

Az öttagú B A B E L 2013. végén alakult Budapesten. Ipolyi-Gáts Hunor – ének, Sidó Attila – gitár, Áldott András – gitár, Kocsis Zoltán – basszusgitár és Balasi Ádám – dob rockot/indie rockot játszik, magyar és angol nyelvű szövegekkel. “Energia, lendület, dinamizmus, hangerő, hangerő és még több hangerő” – ez zenéjük kulcsa saját meghatározásuk szerint.

2014-ben már több nyilvános fellépésen és sikeres tehetségkutatón voltak túl, 2015 tavaszán pedig a zenekar bejutott a Nagy-Szín-Pad verseny döntőjébe, ahol még többen felfigyeltek rájuk és sorra kapták a meghívásokat a nyári fesztiválokra. 2014-es bemutatkozó lemezüket tavaly követte a Part című nagy lemezét, mely a közönség és kritika elismerését is kivívta.

A tagok mindannyian a Kőbányai Zeneiskolába jártak – voltaképpen ott kezdték a közös zenélést. Zenéjükre egyszerre volt hatással a klasszikus beat/rock, a Beatles és a Led Zeppelin, a kilencvenes évek amerikai grunge zenéje és a stoner zenekarok (többek közt a Queens Of The Stone Age) zúzós és elszállós világa is. Koncertjeik izgalmasak és változatosak: egyfajta „érzelmi hullámvasútra ültetik” a hallgatóságot, jó érzékkel adagolják a finom és a súlyosabb elemeket.

www.facebook.com/babelbandoffical

Honlap, VPS, Domain, E-mail mind egy helyen! www.innobrand.hu

Be the first to comment

Leave a Reply

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..