Új dal és klip a Fatal Errortól – A Hülye élet, bolond ember c. szerzemény már a zenekar második nagylemezének előfutára

A Fatal Error zenekar neve sokaknak ismerős lehet, akik jártasok a magyar underground szcénában. A félig ceglédi, félig budapesti csapat az elmúlt éveket végig aktív koncertezéssel töltötte. A rengeteg önálló koncert mellett előzenekarkodtak többek közt a Supernem, az Alvin és a Mókusok, vagy az Anna & the Barbies előtt, de 2016 őszét a Tankcsapda oldalán játszották végig és már több éve minden nyáron jelen vannak a fesztiválokon.

Sok stílus keveredik zenéjükben, mivel maguk is sok fajta zenét szeretnek. Ugyanúgy jellemző dalaikra a kemény, torz hangzás, mint a lágy, tiszta gitárok, ezek általában dalokon belül is váltakoznak. Saját elmondása szerint a csapatnak az erőssége mindig is az élő produkció volt, ahol „kiélhetik magukat” olyan módon, ahogy a hétköznapokban abszolút nem.
Az együttes eddig egy nagylemezt adott ki 2015-ben, melynek címe Bérlet az életre. Most készítik elő második nagylemezüket, mely várhatóan 2017 tavaszának végén lát napvilágot. Ezen az új lemezen található a most megjelenő Hülye élet, bolond ember című dal. Rimóczi Zsolt, az együttes frontembere így nyilatkozott dal, illetve a klip elkészülésének körülményeiről:
„Ebben a dalban egy teljesen hétköznapi, talán a mai világban gyakori jelenséget fogalmaztunk meg. Azt, hogy mi soha nem akarunk felnőni, de sajnos valahogy ez mégis bekövetkezik előbb-utóbb. Ehhez jött a videoklip koncepciója, hogy szépen lassan a gyerekkori dolgainkat magunk mögött hagyjuk néha visszapillantva.

A mi muzsikánkban alapból sok stílus keveredik, de ez a dal meg végképp más lett, mint a többi. Kicsit visszafogtuk a torzgitárokat és a tombolást, mert a dal és a mondanivaló ezt kívánta meg. Kíváncsiak leszünk a nagyérdemű véleményére, nem is akarom tovább fecsérelni a szót.”

A klip: www.youtube.com/watch?v=jRdy7H77HKU&t

A Fatal Error legközelebb 2017. március 4-én koncertezik Budapesten, a Gozsdu Manó Klubban. Esemény: www.facebook.com/events/1288456787867130/

Fatal Error online:
Facebook: www.facebook.com/fatalerrorzenekar
Spotify: open.spotify.com/artist/0pWsAsIT3c6BMXGItcPsJr
Deezer: www.deezer.com/artist/1186664
YouTube: www.youtube.com/user/FatalErrorZenekar
www.youtube.com/user/1grecord
Honlap: www.fatalerrorzenekar.hu
Bővebb bemutatkozó: www.fatalerrorzenekar.hu/img/febio.pdf
Bérlet az életre nagylemez (2015): www.youtube.com/watch?v=hQdApBoN0XU&list=PLnbuw8L4JUq-0X7Uy5xFP2lHVeAg1GwAZ

1G Records: 1grecords.hu/
www.facebook.com/1grecords/
PressOne: www.pressone.hu/

Honlap, VPS, Domain, E-mail mind egy helyen! www.innobrand.hu

Be the first to comment

Leave a Reply

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..