Nyolc 8 Nyolc című új albumukkal lemezbemutató turnéra indul a Söndörgő


A Söndörgő zenekar március közepén megjelenő, Nyolc 8 Nyolc című nagylemezéről már debütált egy új dal és videóklipje, a Merakolo. A március 20-i, budapesti lemezbemutató koncerttel a zenekar megkezdi tavaszi, Metafolkloric 2019 turnéját, melynek során Pécs, Szeged és Debrecen meghódítása után Európa és az Amerikai Egyesült Államok következik.

Az 1995-ben Szentendrén megalakult Söndörgő útját a Vujicsics Együtteshez kötődő családi szálak és a délszláv népzene iránti elragadtatás indította el.

Kirívó virtuozitásával és lehengerlően friss előadásmódjával mára Európa-szerte az egyik legnépszerűbb magyarországi együttessé vált.

A Söndörgő különlegessége a két alaphangszerelés: egyszerre szólal meg a “tambura” (húrosok) és a “makedón” (fa- és rézfúvósok, harmonika és dobok) zenekar, melyeknek alapvetően különböző karaktere, nagy kontrasztot jelent.

Nyolc 8 Nyolc – Az új album

A Söndörgő új albuma a zenei „történetmesélés” jegyében született, a különálló számok összefüggő zenei folyamattá válnak, szétfeszítve a népzene és népzenei feldolgozás kereteit. A többségében Söndörgő szerzeményeket tartalmazó Nyolc 8 Nyolc albumon a hangszer- és hangszínváltozás a műfajban szokatlan, egyedi világot teremt, kapukat nyit más műfajok, legfőképp a komolyzene felé. Ettől keletkeznek egyéni hangvételű Bartók feldolgozások (Parsley Bride, Kind of Bela) és a szerb népdal újraértelmezései (Stani, Broad Leaves).

VIDEÓ: SöNDöRGő – Merakolo

Tines

A márciustól induló Söndörgő – Budapest – Metafolkloric Tour 2019 során bemutatják az új Nyolc 8 Nyolc című albumukat.

A budapesti Zeneakadémia után fellépnek Pécsett, Szegeden, Debrecenben is, majd a világ számos pontján, többek között Párizsban, Chicagóban, New Mexicoban, New Yorkban, Koppenhágában és Zürich-ben is.

További információk a Söndörgő honlapján.

A zenekar megkért néhány barátot, zenészt, híres embert, hogy hallgassák meg egy-egy új dalukat, és mondják el, mit gondolnak róla. Íme pár vélemény, a többit a Facebook-oldalukon megtaláljátok.


Nyolc 8 Nyolc című új albumukkal lemezbemutató turnéra indul a Söndörgő
Forrás: www.szeretlekmagyarorszag.hu

Honlap, VPS, Domain, E-mail mind egy helyen! www.innobrand.hu

Be the first to comment

Leave a Reply

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..