A New Beat és a Dürer Kert bemutatja: Trentemøller live (DK) – Fixion lemezbemutató

trentemoller-fixion-album-coverjegyek: 6.500 / 7.500 Ft
elővétel: péntek 10:00-tól

Trentemøller és öt tagú zenekara visszatér Budapestre, ezúttal frissen megjelent – Fixion című – lemezét bemutatva.

A koppenhágai székhelyű Anders Trentemøller érzéke a szívszaggató melódiákhoz, kivételes produceri tehetsége, na és persze védjegyének számító különleges, valahol az indie és az elektronika között félúton mozgó hangzása korunk egyik legismertebb és- elismertebb művészévé tette.

Úttörőként számon tartott debütlemezét 2006-ban adta ki, majd ezt másik három követte. A 2013-as Lost remekül megörökített minden mozzanatot és hangulatot, amitől Trentemøller az egyik legjobb koncertelőadó. Ennek méltó folytatása pedig most következett el, a szeptemberben saját kiadásban megjelent Fixion még annyira friss, hogy ropog. Az új lemezen természetesen minden rajta van, ami a dán zenészt jellemzi, a végeredmény pedig valami egyedülállóan dallamos és sötéten romantikus egyveleg. A fő motívuma továbbra is Anders kifogyhatatlan szenvedélye a műfaji határok eltiprása iránt, mindezt úgy, hogy a saját maga által kreált egyedülálló skálán marad, aminek egyik vége a lágy, minimalista szinti-dallam, a másik pedig a kőkemény elektro-punk.

Az igazán eklektikus, mégis trentemølleres új anyag apropóján pedig újra Magyarországra látogat. Az élőben öttagú zenekarrá alakuló formáció mind zeneileg, mind vizuálisan olyan showt ígér, hogy utána még elég sokáig kereshetjük az állunkat.

www.trentemoller.com/
www.facebook.com/trentemoller/


www.instagram.com/trentemoeller/
www.youtube.com/user/trentemollerTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .