Edi Nulz

Edi Nulz
2016. február 18. Csütörtök 21.00

 
Budapest Music Center
1093 Budapest, Mátyás utca 8.
Telefon: +36 1 216 7894

 

KÖZREMŰKÖDIK:

Siegmar Brecher – basszusklarinét
Julian Adam Pajzs – tenor és bariton gitár
Valentin Schuster – dob és zsebzongora

Vajon ezek a srácok jazzt játszanak, rock elemekkel ellensúlyozva, vagy épp fordítva? Nem inkább egy rock csapatot hallunk, melynek zenéjébe beszivárgott a jazz? Való igaz, hogy ez a mini-zenekar dacol akár a jazz, akár az indie, vagy éppen a rock’n’roll bármiféle „tisztasági követelményével”, ehelyett inkább „koszos punk kamara-jazzt”, játszanak, ahogy Andreas Felber az osztrák Der Standard újságírója jellemezte őket.

Tiszta anarchia: bőgő nélküli jazz trió, énekes nélküli rock zenekar – de vajon tényleg ilyen egyszerű a dolog? Az Edi Nulz zenéjében a basszusklarinét szólóhangszerré lép elő, egyszerre megtestesítve az énekest és a basszus hangszert. Az alacsony frekvencia nyújtotta örömökből időről időre a gitár is kiveszi a részét. A dobok hanyag, mégis szakértő zörgése pedig az utolsó simításokat teszi hozzá a grandiózus groteszk és a vidám nonszensz zenei ötvözetéhez. Az Edi Nulz a zenei amalgám és a blöff határvonalán sétál, gyakran csak egy váratlanul bedobott ütem, vagy egy kis bűvészmutatvány segítségével térve vissza a pályára. Végül, de nem utolsósorban: az a nemtörődömség, ahogy a stílusokat és hatásokat kezelik, jól jelzi, hogy ezek a fickók mennyire élvezik a dolgot – s ez éppen ennyire érvényes közönségükre is. Minden Edi Nulz koncert örömteli kötéltánc a téboly és precizitás, a pontosság és őrület, vagy az őrület és a tenisz közt. Grand audio drama, baby

edi-nulz.com

Jegyek 1300 forintos áron kaphatók a helyszínen, az InterTicket országos JEGYPONT hálózatában, valamint a jegy.hu oldalon.

 

Web: bmc.hu/


Edi Nulz
Forrás: eventinfo programok

Be the first to comment

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .