Iron Maiden – ‘FINAL FRONTIER’ KLIPPREMIER

Iron Maiden – ‘FINAL FRONTIER’ KLIPPREMIER, A www.ironmaiden.com oldalon már megtekinthetjük a világhírű banda legújabb lemezéhez, a ’Final Frontier’-hez készült videóklip rendezői változatát. Az új album augusztus 16-i megjelenésével egyidőben jön ki a klip is, mely a ’Satelie 15….The Final Frontier’ című nyitódalhoz készült.

Az együttes hivatalos honlapján megtekinthető videót a díjnyertes Darkside Animation Films készítette, melynek kreatív csapatában olyan animátorok dolgoznak, akik a ‘Lost in Space’, a ‘Gladiator’ és a ‘Black Hawk Down’ filmekhez készítettek effekteket. A forgatókönyvet a BBC rádiós ’Galaxis útikönyv stopposoknak’ rendezője írta, az élő felvételek pedig a Nick Scott Stúdió rendezésében készültek.

Éjjel-nappal folyt a munka, hogy a több mint három hónapra jutó animálást nyolc hét alatt be tudják fejezni. Mindeközben a Darkside csapata kifejlesztett egy teljesen új technológiát, melynek köszönhetően EDDIE-t, az Iron Maiden ikonikus figuráját, egy új idegen lény inkarnációjaként úgy keltették életre, ahogy még soha se láthattuk őt. Az összesen 141 felvétel, az élő jelenetekkel és a CGI (számítógépes képekkel, beleértve a 3D animációt is) kombinálva öt perc vetítési időt tett ki, több mint 7000 képkockával, melyek mindegyikének elkészítése fél órát vett igénybe.

Stílusosan egyes jeleneteket a dél-angliai Rendelsham erdőben vettek fel, a ’Rendelham erdei incidens’ néven elhíresült UFO észlelés helyszínén. (Hosszú évek titkolózása után 2002-ben hozták nyilvánosságra a “Rendlesham-aktákat”, melyek az amerikai légierő tisztjeinek beszámolóit tartalmazzák, akik 1980 decemberében a kelet-angliai rendleshami erdő közelében fekvő Woodbridge támaszponton állomásoztak, és egy vakító fényű objektumot láttak landolni az erdőben.)

A több mint 76 perces ’Final Frontier’ albumra 10 szám került fel (köztük az ’El Dorado’ is, amelyet a rajongók júniusban ingyenesen letölthettek világszerte).

Az új IRON MAIDEN lemez augusztus 16-án jelenik meg. A normál kiadás mellett, elérhető lesz egy exkluzív fémdobozos változat is, amely a CD mellett egy 16 oldalas bookletet és egy linket is tartalmaz, melyen keresztül további tartalmakat is elérhetünk.
A zenekar jelenleg Észak-Amerikában turnézik óriási sikerrel, de a ’The Final Frontier’-rel meglátogatják Európa különböző fesztiváljait és stadionjait is a közeljövőben.

Magyarországon a Sziget Fesztiválon lép fel az IRON MAIDEN augusztus 14-én, szombaton!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .