Selected Sounds – Őszi események

A nyár végeztével az NVC előremutató elektronikus zenékre fókuszáló sorozata, a Selected Sounds is megkezdi 2016/17-es szezonját. Az őszi naptárra ránézve pedig már most borítékolható, hogy a csapat idei éve erősebb lesz minden eddiginél. Vegyük sorra, mely dátumokat érdemes várni az elkövetkező hónapokban.
Selected Sounds
Örömmel jelentjük be, hogy alig pár nap múlva, szeptember 16-án nagy lépést tesz kiadói szerepében a Selected Sounds és megjelenteti első válogatáslemezét, a Budapest Selectedet. A gyűjtemény főszereplői iamyank, Volkova Sisters, mïus, 9b0, yvein monq és surfalone. A hatszámos anyag tűéles pillanatképet ad arról, hol is tartanak most a Selected Sounds holdudvarában alkotó hazai előadók és felvázolja a független kiadó nagyratörő terveit. A válogatáslemezről hamarosan többet is megtudhattok.

Az alábbi kiemelt linken pedig meghallgathatjátok a válogatásból készült kis részleteket:
soundcloud.com/selected-sounds/ssl002-va-budapest-selected-snippets

Továbbá ugyanezen a válogatáslemezen lesz megtalálható iamyank legújabb száma, aki néhány napja ért haza live band formációjával a lengyelországi turnéjukról. A turnéról a Recorder Magazin írt naplót, amelyet az alábbi linken elolvashattok, illetve a benne található videóban hallható először a fent említett új dal:
recorder.blog.hu/2016/09/01/mint_egy_parkapcsolat_eleteben_az_osszekoltozes_iamyank-turnenaplo_recvideo

Október 10-én a Selected Sounds és a CAFe Budapest közreműködésével érkezik Budapestre Squarepusher öttagú zenekara, a Shobaleader One. A Squarepusher művésznéven alkotó Tom Jenkinson a 90-es évek második felének kultikus elektronikus zenei producere, akit a legnagyobbak között szokás említeni. A Squarepusher számokba új életet lehelő koncert igazi ínyenc programot ígér azoknak is, akik visszatekintenének a szerző eddigi munkásságára és azoknak is, akik új inspirációt merítenének a zenekari felállással taroló elektronikus zene erejéből.

CAFe

Facebook esemény: www.facebook.com/events/235001030233966/

Nagy szerencsénkre, egy másik korszakos úttörő, az Autechre is Budapestre látogat idén ősszel. A manchesteri duó a májusban megjelent elseq 1-5 nagylemez turnéja állomásaként lép fel november 7-én az Akváriumban. Külön öröm, hogy az Autechre-rel együtt turnézó Russell Haswell-t és Andy Maddocks-ot is meghallgathatjuk a főfellépő híresen teljes sötétségben zajló élő show-ja előtt.

Autechre

Facebook esemény: www.facebook.com/events/517664961691359/

November 9-én, másfél évvel hazai bemutatkozásuk után visszatér Budapestre a popzenét a feje tetejére állító Glass Animals. A zenekar az augusztus 26-án megjelent második nagylemezüket, a How to Be a Human Being-et mutatja majd be a Millenáris Teátrumban. Aki ott volt a négytagú oxfordi együttes tavalyi koncertjén, az jól tudja, hogy egy pályája csúcsán járó profi produkció élettel teli zenészei lépnek majd fel nálunk, az ilyet pedig nem szokás kihagyni.

Glass Animals

Facebook esemény: www.facebook.com/events/841502709315588/

Végül pedig, zárva az őszi események sorát, november 11-én újabb nagylemezzel jelentkezik a Selected Sounds kiadó. 9b0, az elektronikában saját hangzást kialakító producer második albuma, az Eleven igazi meglepetése lesz az év utolsó heteiben esedékes zeneáradatnak.

Kövessétek a Selected Sounds történéseit és ne maradjatok le a kivételes koncertekről és az örökmozgó hazai előadók megjelenéseiről.

Linkek:
www.facebook.com/selectedsounds/
www.nvc.hu/selected-sounds-2/
soundcloud.com/selected-sounds
www.beatport.com/label/selected-sounds-label/56297
selectedsounds@selectedsounds.hu
label@selectedsounds.hu

Be the first to comment

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .