The Durgas

The Durgas
2016. február 10. (szerda) 20:00

 
ELLÁTÓház
1074 Budapest, VII. kerület, Dob utca 19.
Telefon: 20-527-3018

A világutazó The Durgas multikulti zenei projektje újra az Ellátóház színpadán!

A világpolgár testvérpár, Benji és Christopher Simmersbach által vezetett banda nem először jár felénk.
A zenekar korábbi megtestesülése, az alternatív zenei ikonná lett A Subtle Plague a 90-es években nálunk is jó párszor megmozgatta a jó rockzene nyitottabb rajongóit, s közben olyan nevekkel osztozott a világ színpadain, mint Iggy Pop, a Therapy?, a Noir Desir vagy a Sonic Youth. A 2004 óta aktív The Durgas pedig már-már hazajár a fővárosi színpadokra, legutóbb tavaly nyáron csináltak elképesztő bulit az Ellátóház udvarán.

A Bajorországban született, de gyerekkoruktól a világot járó Simmersbach testvérek eklektikus zenei világában a legnagyobb természetességgel talál egymásra mindaz a sokféle zenei hatás, amit több évtizedes utazásaik során az öt kontinensen magukba szívtak. Nem csoda hát, hogy a 2004 óta aktív The Durgas zenéjében is a legnagyobb természetességgel ér egymásba ez a számtalan zenei hagyomány: a reggae, az afrikai és európai népzene, az amerikai folk és blues, na és persze a gyökereket jelentő punk rock.

A The Durgas tagságát Benji és – a pesti éjszakában rendszeresen feltűnő – Christopher mellett Török Gábor dobos, Katy J Arnovick (USA) basszusgitáros és Alex Czerny (GER/USA) billentyűs teszi teljessé. Ennyi magyar kötődés láttán pedig biztosak lehetünk benne, hogy a The Durgas téli turnéjának budapesti állomásán is a legjobbat hozza el nekünk.

 

Web: www.facebook.com/ellatohaz

The Durgas
Forrás: eventinfo programok

Be the first to comment

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .